Ο μυστικός διάδρομος και το βιβλίο

1.8K 277 15
                                    

Δεν καταλάβαινα γιατί έπρεπε να προσέχω. Ήξερα πολύ καλά πως η καλοσύνη που έκρυβαν στην καρδιά τους θα τους απέτρεπε από το να μου επιτεθούν , δεν ήθελαν το κακό μου , ήμουν σίγουρη για αυτο . Άλλωστε αν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν θα το είχαν κάνει είδη και δεν θα περίμεναν να τους ανακαλύψω .

Καθώς όμως σκέφτομαι ξανά και ξανά την ιστορία τους νοιώθω πως χάνω συμαντικές λεπτομέρειες , πράγματα που έπρεπε να με κάνουν να παραξενευτώ από την αρχή αλλά επέλεξα να τα αγνοήσω εξαιτίας της παράξενης έλξης που έχω με τον Έρικ . Για παράδειγμα , το μεγαλύτερο ερώτημα μου είναι το πως έγιναν βρικόλακες . Η μητέρα τους είναι θνητή ενω ο πατέρας τους... η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα τίποτα για τον πατέρα τους , σίγουρα κάτι πάει λάθος στην υπόθεση . Θυμάμαι ξεκάθαρα τον Νέηθαν να του μιλάει μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του πάνω ορόφου . Θυμάμαι την φωνή του παγερή και άγρια , ανάιφερε πως εκείνος τους είχε κάνει "τέρατα " και πως τα αδέλφια του ήταν θυμωμένα μαζί του . Όσο και να επεξεργάζομαι τις πληροφορίες στο μυαλό μου απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας πατέρας να κάνει κάτι τέτοιο στα παιδιά του . Από μίσος ή υπερβολική αγάπη ; 

Ήξερα  πως δεν θα μπορούσα να λύσω τις απορρίες μου αν δεν έκανα μια έρευνα μόνη μου . Ο μόνος τρόπος που μπορούσα να σκεφτώ εκείνη την στιγμή ήταν να επιστρέψω στο μυδτηκό δωμάτιο και αυτό έκανα . Το βράδυ, αφού βεβαιώθηκα πως η καινούρια μου μητέρα και τα αδέλφια κοιμώντουσαν , έτρεξα προς τον πάνω όροφο . Μπορεί η πρώτη μου προσπάθεια να ψάξω λίγες μέρες νωριτερα να μην μου είχε αποφέρει καρπούς αλλά ήλπιζα μέσα μου πως αυτήν την φορά θα ήταν διαφορετικά . 

Πράγματι μπήκα μέσα και αφού σκάναρα τον χώρο με τα μάτια μου παρατήρησα πως ένα βιβλίο προεξήχε στην βιβλιοθήκη . Έμοιαζε ολότελα παράτερο από τα υπόλοιπα μια και για κάποιο λόγο όλα τα υπόλοιπα βιβλία ήταν στιβαγμένα στην εντέλεια και με αλφαβητική σειρά . Όμως τι δουλειά είχε το όμηκρον δίπλα στο κάπα ; Με προσεκτηκές κινήσεις σήκωσα το χέρι μου και αφού άγκιξα το πολυπόθητο βιβλίο το τράβηξα έξω .

Το έδαφος άρχισε να σήεται κάτω από τα πόδια μου και βοβήθηκα πως ξυπνούσαν όλοι από τον θόρυβο . Η Βιβλιοθήκη άρχισε να υποχορεί και οι χτύποι της καρδιάς μου αυξανώταν ολοένα και περισσότερο . Φοβόμουν με αποτέλεσμα όλο μου το σώμα να τρέμει . Ήξερα πως συχνά στα παλιά σπίτια υπήρχαν μυστηκοί διάδρομοι και περάσματα αλλά ποτέ δεν πίστευα πως θα μπορούσα να συναντήσω έναν . 

Καινούργια ΑδέλφιαΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα