Saç Uzatma Yöntemleri

1.4K 32 21
                                    

Kızlar kızlar! Uzun zamandır beklediğiniz yeni bölüm geldi!! Eylülden bu güne hiç yeni bölüm yazmamıştım. Dolayısıylada ayrı kaldık. Elimden geldiğince sorularınıza gerek mesaj yoluyla gerekse yorumlardan yardım etmeye çalıştım.

Bu zamana kadar o kadar çok soru birikti ki hangi birini yazdam diye kafam karıştı. Ama bende dedim ki neden tüm kızların ortak sorununa çözüm getirmeyeyim ki? Dimi? Bugün sizlere saç uzatma yöntemlerini paylaşacağım.

Bildiğiniz üzere benim saçım çeneme kadar kısa. Bilmeyenleriniz vardır tabi. Şimdi detaylara giriyorum. İsterseniz geçebilirsiniz.

Ağustos ayında bi kestirmiştim saçımı omzumun raz üstünde. Sonra okullar açılmadan bikaç hafta önce çenemde kestirdim saçımı. Şimdi de yine uzadı şubatta yine çenemde kestirdim. Biliyorum nasıl kıydın diyorsunuz. Ama kısa saç çok kullanışlı. Çok rahat. Ama herkese göre değil tabi. Eğer saçınızı kestirmek istiyorsanız iki değil, bi üç kere düşünmeniz lazım derim yoksa pişman olursunuz. Ben pişman mıyım? Tabiki de hayır. Ama ilk kestirdiğim boyda olsa yeter şuan.

Eveeettt gelelim saç uzatma yöntemlerimize. Belki çoğunuz biliyorsunuzdur. Ben kür tariflerinden yana değilimdir. Çünkü denemeden bir şey önermek istemiyorum. Hayatım boyuncada denemedim zaten. Onun için duyduk duymadık kalmasın. Ama eğer illa bi tarif ver diyorsanız veririm. (Çok ciddi bi konuşma yapmak istemedim aslında. Emojisiz bie şey anlaşılmıyor. Neyse boşverin dlxşdşc)

1-) İlla saçıma bişiler bulaştırmak istiyorum diyorsanız bu yöntem size göre. Saç uzatan yağlar: jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı ve zeytin yağı. Şimdiii kızlar bu yağları saç derisine bocalamıyorsunuz tabi. Bunları kararında saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

İnternette araştırdığımda 3 damla lavanta yağı, 3 damla biberiye yağı, jojoba yağı ve 2 dmala sedir ağacı yağı ile kekik yağını kısık ateşte ısıtıp elde ettiğiniz bu ılık yağı saç derinize masaj yaparak yedirin diyordu. Yani bildiğiniz büyü kazanında iksir elde etmek bu. Hiç denemedim. Bundan dolayı doğrulyğu hakkında bir şey diyemeyecem. Eğer fikirleriniz varsa bu madde hakkında paylaşabilirsiniz :)

2-) Yumurta akı da işe yarıyormuş sanırım. Dediğim gibi bunuda denemedim tavsiye edemicem.

3-) Stresten, yanlış beslenmeden kaçının. Eğer ergenlik çağındaysanız (ki çoğumuz öyleyiz) diyet yapmamanız gerek, bol su tüketin. Su metabolizmayı hızlandırır. Günde 8 bardak (1,5-2 lt) su için. Benim hiç içmediğim günlerde oldu ama ben günde ortalama 0,5 lt içiyorum. Sık sık yıkanın. Tavsiyem 2 günde 1. Saçlarınızı yıkarken tırnaklarla deriyi deşmeyin. Parmak uçlarıyla sakince masaj yaparak yıkayın saçlarınızı.

4-) Mümkün olduğunca saçınızı düzleştirmemeye çalışın. Ya da maşa yapmayın. Fön de çekmeyin. Hem yaz geliyor. Saçınız bırakın kendi kurusun.

5-) Saçlarınızı sabah akşam taramak, baştaki kan akışını hızlandırır, saç diplerini besler, beslenen saç çabuk uzar. Yalnız saçlarınız ıslakken onları fırçayla taramayın, bu saçlarınızı yıpratır ve kırılmasına neden olur. Sentetik fırçalar yerine geniş dişli tarakları tercih edin.

6-) Beslenmeye dikkat edelim derken ciddiydim. Kızlar biliyorum ama abur cubur gerçekten de yememeniz gerek. Onun yerine meyve sebze yiyin. Domates çok güzeldir mesela. Ben canım sıkıldığımda yerim. Bol bol protein tüketin. Saçınız uzar. Diyet de yapmayın. Abur cuburu keserek diyet yapabilirsiniz ama. Mesela ben haftada bir yiyiyordum ara. Fark gördüm. Aynı zamanda mekik de çekiyordum. Kasım olmuştu dkxldşcş.

7-) Silikon bazlı saç bakım ürünleri saçlarınıza sağlıklı ve düz görünüm vermesine sağlıyorsa da bu bir ilizyondur. Neden? çünkü onlar saç diplerini tıkayarak saçlarınızın nemlenmesini ve uzamasını engeller. En pahalı, en kaliteli diye bilinen silikon bazlı bakım kremlerinde de durum aynıdır. Mümkün mertebe bu ürünleri kullanmamalı.

Saç diplerine uygulanan kimyasal ürünlerdende uzak durun. Bunlar saçınızı yorar, kepeklenmeye neden olur.Sağlıklı saç, sağlıklı saç derisiyle mümkündür.

8-) Kısa saçlı olmanın bir diğer avantajı da saçımızı tararken, yıkarken çok çok çok az saç dökülmesi. Mesela uzun saçıma kıyasla saç dökülme oranım baya baya azaldı. (Bu madde sizi saç uzatmaktan vaz geçirtecek bir madde)

9-) Eğer saçlarınızı saç kurutma makinesiyle kurutmak istiyorsanız illaki soğuk fön bölümünün saçlara daha az zarar verdiğini söyleyebilirim. Ben Arzum kullanıyorum. Bazı makinelerde soğuk fön modu yok.

10-) Saçınızı asla ıslakken taramayın. Bu saçlarımızın güçsüz kalmasını, kırılma ve kopmalara neden olan bir etken. Saçınızı tamamen kurutmadan hafif nemli olarka tarayın.

11-) Eğer saçlarınızı sık sık tararsanız saç diplerinde kan akışının hızlanmasını sağlarsınız. Bu da saçınızı uzatır. Aynı zamanda saçınızı yıkarken de şampuanınızı masaj yaparak uygulayın.

12-) Saçınız bağlı ya da örülüyken uyumamalısınız. Bu saçlarınızda kopmalara neden olur. Onun yerine salın saçınızı gitsin. Eğer rahatsız oluyorsanız bez bandana takın. Taçlar iz bırakır. Diğer türlü saçlarınız kırılmalara uğrar.

Şimdi belki bazılarınız düşünmüştür; şimdi doğal dalgalara sahip olmak istiyorsanız saçınızı örüp yatın demiştim ya ben, işte sorunumuz bu. Gevşek örün. Tel tokalarla tutturun.

13-) Stresten kaçının! Günümüz yaşama koşullarında televizyon ve internet gibi streste maalesef hayatımızın bir parçası.Fakat stres ve saç dökülmesi arasında ilişki gözününe alındığında mümkün mertebe stressiz ortamlardan kaçınmak, yanında huzur bulduğumuz kişilerle görüşmek en sağlıklısı...Huzurlu bir hayat için hobiler, ailemizle vakit geçirmek, yeterli uyku gibi stresten kurtarıcı etkenler olarak biliniyor.Stresten uzak bir yaşam güzel bir cilt ve sağlıklı saçlar demektir. Kimler uyku sever :D

Umarım yardım edebilirim bu bölümle. Çünkü bazı saç uzatma yöntemleri etkili olmadığı düşünülüyor. Bu saç tipine ve cilt tipine bağlı bir şey bence.

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere. Sıradaki bölümdeki konumuzu siz belirleyin.

1- Yapılması ve yapılmaması gerekilen şeyler

2- Saç modelleri

3- Ürün tavsiyeleri

4- Kısa saçlar için modeller

5- Uzun saçlar için modeller

6- Doğal saç DÜZLEŞTİRME yöntemleri

7- Yüz tipine göre saç modelleri

Yada aklınıza ne gelirse istediğinizi söyleyin eylençeli bişilerde olabilir. Karar sizin kızlar.

Bu arada bir duyuru daha, bu kitabı bir yıldan fazla bir süredir yazıyorum ve araştırmalarıma göre ilk sadece kızlar için saç tavsiyeleri yazan kitap bendim. Benden sonrakiler de oldu mu? Oldu. Onlarında canı sağolsun. Ama açılışı ben yaptım ya o güzel bir histi :D Bu arada 146 bin okunma 2,51 bin beğeni ve 343 yorum için hepinize teşekkür ediyoeum iyiki varsınız.

Bir geleneği daha sürdürme zamanı geldi...

Öpüldünüz :*

Kızlar İçin Saç TavsiyeleriWhere stories live. Discover now