Werd ze achtervolgd?

46 4 2
                                    

Ze zette haar fiets tussen alle andere fietsen in een overvol fietsenrek. De regel was alle fietsen in het hok anders had je kans dat hij weggesleept werd en dan zag je de fiets nooit weer terug. Zodra ze haar sleutel uit het slot trok keek ze nog even om zich heen om er zeker van te zijn dat ze haar fiets straks weer terug kon vinden. Veel lessen had ze niet, vandaag moest ze ook maar vier uur heen, maar het was wel nuttig om heen te gaan. Als ze de lessen volgde hoefde ze niet veel meer aandacht en tijd te besteden aan haar tentamens. Met de draaideur mee, die naar haar mening te smal was als je een grotere tas bij je had kwam ze in de aula, waar ook de kantine gevestigd was. Haar telefoon trilde in haar broekzak, Gwen had haar een berichtje gestuurd, linker kant bovenin. Ze stuurde een duimpje terug en liep links de trap op om naast het groepje medestudenten neer te ploffen op een stoel.

Het gesprek ging over komende week, het was dan voorjaarsvakantie. Voor de overige scholen, niet voor de Hanze, hier werd de voorjaarsvakantie overgeslagen, de meesten gingen in deze week op wintersport met hun familie of met vrienden. Zij kon slechts haar schouders ophalen, ze zou gewoon in de collegebanken zitten. Samen gezellig activiteiten ondernemen was iets dat lang geleden al uitgestorven was. Trouwens ze moest er ook niet aan denken om in de koude sneeuw te lopen, ze gaf veel meer om de zon en warmte. Sneeuw was niets aan, een vieze, natte bende kreeg je ervan. In haar bikini op het strand dat was wat ze wilde. Misschien moest ze maar binnenkort eens naar aruba gaan ofzo. De eerste bel herinnerde hen eraan dat de les over tien minuten zou beginnen en dus pakte ze haar tas op en volgde de groep naar de lift.

De eerste les die ze had ging over statistiek, dat was niet haar sterkste vak en statistiek 1 had ze net met de hakken over de sloot gehaald. Ze luisterde naar Gwen die een nieuwe leraar had zien lopen, ze hoopte dat hij haar les zou willen geven.

"Donkerblond haar, groene ogen. Lang en ik denk dat hij elke dag naar de sportschool gaat"

Ondertussen waren ze aangekomen op de verdieping waar ze les hadden en liepen ze de lift uit, een paar meter naar links, omdat de deur open was konden ze zo het lokaal inlopen. Zoals ze wel verwacht had stond de leraar die Gwen haar zojuist had beschreven voorin de klas en Sabrina moest toegeven dat hij er inderdaad goed uitzag. Ze schatte hem op een jaar of 28 niet veel ouder dan haar of de rest van de klas. Gwen trok haar mee om voorin te gaan zitten, waar ze hevig op protesteerde omdat ze achterin wilde zitten, zoals altijd. Alle meiden wilden voorin zitten en de mannen zaten achterin, duidelijk niet happy met de nieuwe leraar. Zijn donkerblond haar hing net boven zijn oren, zijn groene ogen keken de zaal in, bijna arrogant. Sabrina zette haar tas op de grond en opende de tas om haar spullen te pakken. Gwen stootte haar aan

"Hij kijkt naar je"

Zodra ze opkeek zag ze dat hij niet naar haar keek, maar naar de deur liep om deze te sluiten. Ze trok vragend haar wenkbrauwen op.

"Hij keek echt naar je"

"Echt?"

Sabrina keek hem aan, ze vond hem zeker niet lelijk, maar betekende dat dan, AUW. Ze stootte haar hand aan de rand van haar tafel toen ze haar pen uit haar tas trok. Het tok geluid klonk hard en snel keek ze al wapperend met haar hand of iemand het had gezien.

"Je begint onhandig te worden"

Leuke statement Gwen dacht ze hoezo begint. Ze was onhandig had ze niet al haar hand bezeerd tijdens dat avondje stappen? Nogmaals keek ze naar haar hand, ze kon er echt niets meer aan ontdekken.

"Goed als jullie klaar zijn, wil ik graag beginnen met deze les"

Er viel een stilte in de klas en de leraar die zichzelf eerst voorstelde als de heer Jacob Kwant begon aan de eerste les van dit semester. Sabrina schreef zo veel mogelijk op, ze wilde dit vak in een keer halen zodat ze volgend jaar verder zou kunnen zonder achterstand. Hoewel ze goed kon leren wist ze dat dit een hele taak voor haar zou zijn.

Hidden city of vampiresWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu