9. BÖLÜM

6.8K 332 27
                                    


❀Düzenlendi❀


- Her şeyi ayarladık fakat asıl yapmamız gereken şeyi unuttuk Emma. Senin ismini değiştirmemiz lazım. Ayrıca görgü kurallarını biliyor musun Emma ? Lütfen bildiğini söyle. Bu önemli bir şey. Soylularda görgü kuralı çok ama çok önemlidir. Ah, üç gün içinde sana görgü kurallarını nasıl öğreteceğim. Birçok asil genç kız bile uzun bir süre bu görgü kuralları tam tamına yapamıyor, dedi Jenna umutsuzca.

- Merak etme Jenna. Görgü kurallarının hepsini gayet iyi biliyorum. Annem ölmeden önce bana görgü kurallarının hepsini öğretmişti. Fakat anlayamadığım neden ismimi değiştirmeliyiz ?

- Gerçekten rahatladım, dedi Jenna. Bu görgü kurallarını bilmen işimizi daha da kolaylaştırdı. İsim konusuna gelirsek. Normal ismini kullanırsan Dük seni tanıyabilir canım.

- Emma isminde bir çok kişi var Jenna. Tanıyacağını sanmam.

- Emma ismi ona eski soytarısını anımsatabilir. Biliyorum aradan dört sene geçti fakat işimizi garantiye almamız gerek. Seni hatırlarsa bütün plan boşa gider. Bunun için büyük bir ceza alabilisin, dedi Jenna.

- Hım, sanırım haklısın. Peki ya ismim ne olacak ?

- Grace veya Demi nasıl ? diye sordu Jenna meraklı gözlerini ona dikerek.

- Hayır. Pek beğenmedim.

- Peki ya Amanda, Tiffany?

Emma bir an düşündü. Çok güzel ve kendine yakışacak bir isim bulmak istiyordu. Bir süre bildiği tüm isimleri aklından geçirmeye başladı. En sonunda güzel bir isim bulduğuna inanınca bu ismi Jenna ile de paylaşmaya karar verdi.

- Imm... Isabel nasıl ? diye sordu Emma.

-Hım, bence çok güzel.

Emma soyadını da değiştirmesi gerektiğini biliyordu. Sonuçta Isabel Smith olamazdı. Yoksa ismini değiştirmesinin bir anlamı kalmazdı. Bir süre düşündü. İsmine yakışacak bir soyad bulmaya çalışıyordu. En sonunda uygun bir tane bulduğunu düşündü.

- O zaman yeni ismim Isabel Clark, dedi Emma emin bir şekilde.

- Gayet güzel. Bu sorunu da atlatmamıza sevindim. Şimdide hayat hikayeni oluşturmamız gerekiyor, dedi Jenna.

- Of, ne kadar çok şey var Jenna, dedi Emma suratını asarak.

- Maalesef canım. İntikam almak istiyorsan plan yapmadan o kaleye adım dahi atman imkansız.

- Haklısın, dedi Emma ve düşünmeye başladı.

Bir türlü mantıklı bir hikaye kurgulayamıyordu. Aslında aklında bir çok fikir vardı. Fakat önemli olan bunları güzel bir şekilde bütün bir hâle getirebilmekti.

- Annem beni doğururken öldü ve babamda... Babamda kaçtı, dedi Emmma kahkaha atarak.

- Emma saçmalama. Anne kısmı güzel aslında. Fakat baban niye kaçsın? Lütfen biraz mantıklı düşün, diye kızdı Jenna.

- Daha iyisini biliyorsan kendin söyle Jenna, dedi Emma bozularak.

Jenna bir süre düşünmeye başladı. Etkileyici ve inandırıcı bir hayat hikayesi bulmaya çalışıyordu. En sonunda bulduğuna inanınca konuşmaya başladı:

- Annen seni doğururken öldü. Baban anneni çok seviyordu. Bu yüzden ölümüne dayanamayarak bu olaydan kısa bir süre sonra acıdan öldü. Sana bakacak kimse olmadığı için yetimhaneye verildin. Kimse seni evlatlık edinmedi. 18 yaşına gelince yetimhaneden seni çıkarmaya karar verdiler. 4 senedir bu kulübede yalnız yaşıyorsun.

KALBİMDEKİ LEKE #Wattys2017Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin