5. BÖLÜM

8K 399 31
                                    


❀Düzenlendi❀


- Jenna sen dışarıya mı çıktın ? diye sordu hizmetçi şaşkın bir şekilde.

- Evet, olmaz mı ? dedi gülümseyerek Jenna.

- Tabii ki de olur ama Dük şuan çok sinirli, diye yanıt verdi himetçi.

- Neden ? diye sordu Jenna.

- Dük Emma'yı çağırdı. Gidip baktım ama odasında yoktu. Etrafa da baktım. Daha sonra Dükün yanına gittim. Odasında olmadığını söylediğimde sinirlendi ve seni çağırmamı söyledi. Seni aradım ama bulamadım. Tam bende senin de olmadığını söyleyecektim. İyi ki hemen geldin. Ayrıca sen neredeydin Jenna ?

- Sadece biraz hava almaya çıkmıştım. Sen git işini yap ban Dükün yanına giderim, dedi Jenna.

- Tamam, dedi himetçi.

Kız gittikten sonra Jenna büyük salona doğru yürümeye başladı. James Dük olduktan sonra çoğunlukla hep orada olurdu. Büyük salonun kapısının önüne geldi. İçeriye girdiğinde James'in sinirli olduğunu gördü.

- Düküm beni emretmiştiniz dedi Jenna.

- Evet. Emma nerede Jenna ? diye sordu James

- Ben bilmiyorum majesteleri.

- Nasıl bilmezsin Jenna ? Sen hep Emma'nın yanında olmaz mısın ? Günde en az 2 -3 kere Emma'nın odasına onu göremeye gidersin. Şimdi bana bilmiyormuş numarası yapma, dedi James hiddetlenerek.

Dük doğru söylüyordu. Jenna, sık sık Emma'yı görmeye giderdi. Şuan ne diyeceğini gerçekten hiç bilmiyordu.

- Ben numara falan yapmıyorum Düküm. Gerçekten bilmiyorum. Belki Emma dışarı hava almaya gitmiştir, dedi Jenna.

- Benimle dalga mı geçiyorsun Jenna ? Emma dışarı çıkması yasak. Ayrıca çıktı diyelim. Nöbetçilerde mi görmedi ? Bu kaleden benden izinsiz gitmesini imkansız Jenna anlıyor musun ?

- Ben nerede olduğunu bilmiyorum Dük Hazretleri. Bugün sabah odasına gittim ve odasında oturuyordu. Bir daha da onu görmeye gitmedim. Madem kaleden çıkamaz o zaman hala buradadır, dedi Jenna.

- Of, Jenna çık. Daha fazla sinirlenmemi istemiyorsan hemen çık! dedi James bağırarak.

Jenna hiçbir şey demeden hemen reverans yapıp büyük salondan çıktı. Demek Emma kaleden izinsiz asla çıkamazdı. ''Sen öyle san'' dedi içinden.

******

2 SAAT ÖNCE

- O çok güzel fikrin nedir Jenna ? dedi Emma.

- Bak Emma. Dükü öldürerek buradan kurtulman imkansız. Hatta Dükü bile zor öldürürsün. Diyelim ki öldürdün. Sağ mı kalacağını sanıyorsun? Bence en iyi fikir buradan kaçman.

Kaçmak elbette çok iyi bir fikirdi ama sorun olan buradan nasıl kaçacağıydı. O kadar kişiye görünmeden...

- Bende buradan kaçmanın en iyi fikir olduğunu biliyorum Jenna. Fakat ortada büyük bir sorun var. O kadar çalışanlara, nöbetçilere görünmeden nasıl kaçacağım? diye sordu meraklı gözlerini Jenna'ya dikerek Emma.

-Ah, Emma sen beni o kadar akılsız mı sandın ? Ben uzun zamandır burada çalışıyorum ve herkesin güvenini kazanmış birisiyim. Düşes Victroia bana çok güvendiği için eğer acil bir durum veya bir savaş gibi durumlar olursa diye bana kalenin tüm gizli yerlerini göstermişti.

KALBİMDEKİ LEKE #Wattys2017Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin