1. Časť

2.4K 93 15
                                    

Alayla
,,Alayla!" počula som hlas svojho kamaráta Grovera: ,,Vstávaj!"

Otvorila som oči a zistila, že som v škole. Ups. Asi som zaspala na hodine. Videla som nahnevaný výraz profesorky Lastrovej. Z tohto bude malér.

,,Slečna Brooksová, nevyrušujem?" spýtala sa ma tá ropucha.

,,A viete že aj áno?" uškrnula som sa. Ropuche sa do tváre nahrnula všetká červeň sveta.

,,Po vyučovaní príďte so môjho kabinetu" odvetila s kamenným výrazom.

,,Bude mi potešením" zasmiala som sa, no vedela som že toto mi len tak neprejde. Už ma vyhodili z troch škôl. Kôli mojej poruche pozornosti a hyperaktivite. Matka mi to nikdy nazazlievala, za čo jej ďakujem a naozaj ju nechápem. No jej priateľ Paul na mňa často nakričí. Mama ho vždy niako aj s mojim nevlastným bratom Ianom našťastie ukľudní. Paula celkom chápem, jeho syn Ian chodí do 3. ročníka a v škole má výborné výsledky. Mňa už vyhodili z troch škôl.

Keď zazvonilo, pomohla som Groverovi na nohy. Nosí barle, vraj mal v minulosti niakú haváriu. O Groverom živote toho veľa neviem. Nastúpil na školu v taký istý čas ako ja a odvtedy sú z nás kamaráti na život a na smrť. Mnoho ľudí nám naše priateľstvo môže závidieť. 

Ďalšiu hodinu sme mali s mojim obľúbeným profesorom Brunnerom. Učí nás Grécku mitológiu. Nechápem, načo nám bude v živote tento predmet, no profesora mám veľmi rada. Je to jediný predmet ktorý mi ide. Brunner prišiel ako vždy na vozíku. Rovnako ako Grover, mal v minulosti nehodu.

,, Dobrý deň žiaci, na dnešnej hodine Vám poviem niečo o jednom z hlavných gréckych bohoch- Poseidónovi" usmial sa Brunner.

,, Ako vieme, je jedným z najvyšších mužských božstiev, uctievaným v južných ostrovných oblastiach, predovšetkým medzi Iónmi. Jeho meno značí manžel Zeme, alebo Pán. Neskôr boli jeho právomoci obmedzené na vládu nad morami a vodným živlom, ale tiež napríklad nad zemetrasením a koňmi" vysvetľoval.

,, Ihá-ihá" napodobnil koňa Jacob. Všetci v triede sa rozosmiali.

,, Ďakujem pán Canady, bez vás by sme určite nevedeli aké zvuky vydáva osol" uškrnul sa Brunner načo sa trieda znova rozosmiala.

,, A teraz, vedel by mi niekto niekto vymenovať troch hlavných bohov?" spýtal sa a ihneď sa pozrel na mňa; ,, Čo tak vy, slečna Brooks?"

,, No... Ehm... Hádes, Zeus a... Poseidon" s ťažkosťami som vypotila tri mená.

,, Výborne!" usmial sa profesor a položil ďalšiu otázku: ,, Ako sa volá bohyňa múdrosti?"

Jacobova ruka vyletela do vzduchu: ,, Aténa!"

Takto pokračovala celá hodina. Bohužiaľ, ku koncu som zistila že toto je posledná hodina a mňa čaká trest s ropuchou.

,,Veľa šťastia" poprial mi Grover. Mala som pocit že sa bojí viac ako ja. Bol celý bledý a stále sa ohliadal.

,,Vďaka" uškrnula som sa, aby som mu dala na javo, že sa nebojím.

Zaklopala som na dvere profesorky Lastrovej. Hneď mi otvorila a dala mi najavo, že mám vstúpiť. Jej kabinet bol v krvavej farbe. Začínala som sa cítiť divne. Otočila som sa k Lastrovej, no nikde som ju nevidela. Videla som, ako sa niečo mihlo v zadnej strane kabinetu. Následujúce sekundy som nevedela ani popísať... Stalo sa to tak rýchlo... Zrazu bola Lastrová rýchlosťou svetla pri mne. No nemala normálnu podobu. Tvár mala bledšiu a v ústach mala upírie zuby. Dnes je naozaj deň blbec. Už blúznim.

*Dcéra Poseidona*Where stories live. Discover now