AZL - Akcija Za Lily

307 29 3
                                    

Od dana kad se James Potter, plavooki dječak razbarušene crne kose osramotio pred svojim smrtnim neprijateljem Severusom Snapeom kojeg mrzi otkad je nogom kročio u Hogwarts, školu magije i vještičarenja prošlo je dovoljno vremena da se još uvijek tog sjeća, ali se osjeća moćnim jer je večer nakon tog cijelo vrijeme proveo sa svojim najboljim prijateljem Siriusom Blackom.

To je bila večer kad ga je Sirius posebno obradovao pomogavši mu smisliti jednu psinu:

Naime, čim su ušli u Jamesovu sobu gdje su bili sigurni da ih gospođa Potter, Jamesova majka neće uhvatiti kako kuju svoje podle planove, Siriusu je proradila mašta.

''Parožače'', obratio mu se sa pomalo zlim smješkom na licu kojeg je James prepoznavao ,a kad bi ga vidio je znao da mu je nešto dobro palo na pamet. ''Znaš, razmišljao sam malo o Cmizdri i shvatio da doista nije vrijedan pozornosti Jamesa Pottera..''

James se pomalo razočarao kad je čuo što mu je rekao, ali je znao: to je Sirius, iza njegove svake dobre namjere prema Severusu krije se i jedna koja bi se svidjela Jamesu, a to bi Jamesova majka protumačila kao zlu namjeru.

''Vidiš li što sam napravio? Nije vrijedan tvoje pažnje, ali ja, kao osoba u koju bi vjerojatno bio zaljubljen da si žena, ja ću se pobrinuti da bude vrijedan tvoje pažnje.'', dovršio je svoju misao, ali se nije činilo da je James shvaćao što je htio reći stoga ga je pogledao mrkim pogledom. Čim je Sirius shvatio da još nije prokljuvio u čemu je riječ, nastavio je.

''Što kažeš da se ja pobrinem za njega, a onda, kada bude dovoljno vrijedan pažnje osobe kao što si ti, da mu onda ti vratiš udarac?''

''Kako si to zamislio?''

''Čak je i Krvavom Barunu jasno da je lud za tvojom Evansicom, ja ću se potruditi da se dovoljno osramoti pred njom, a ti...pa...nakon toga krećeš u još jednu od svojih akcija u tome kako osvojiti njeno srce, prošle godine smo ih zvali AZL (Akcija za Lily), tvoja mama je bila uvjerena u to da je Akcija Za Lily zapravo popust u dućanu, sjećaš se?''

''A onda, kad osvojim njeno srdašce ćemo otplesati daleko u noć brojeći zvijezde..''

''Mislim da ćeš ti jedino brojati zvijezde kad te ona odalami...'', odvrati mu Sirius.''

James, čuvši što je rekao se prene iz kojekakvog danjeg sanjarenja te baci jastuk na njega, međutim Sirius se izmaknuo i podrugljivo se nasmijao.

''Jednog dana ćeš mi zahvaliti'', dobaci Sirius, kao da se trudio zvučati misteriozno.

''Na čemu?'', upita James.

''Jer ću ja biti zaslužan za vašu buduću djecu...''

''Hej, nema potrebe za donacijom, nisam neplodan!''

Sirius je na to počeo urlati od smijeha te se grčevito za trbuh, a pridružio mu se James koji je već bio ležao na krevetu sa posteljinom skrletne boje, jedne od dvije boje koja simbolizira gryffindorski dom u kojemu je bio.

Otad je prošlo već tjedan dana, što je značilo jedno: skori početak škole.

James je bio uzbuđen radi toga što škola opet počinje, opet će moći zamišljeno gledati u Lily Evans, curu koja mu se već dug niz godina sviđa, a čini se da ona njega mrzi iz dna duše što njemu ne predstavlja osobit problem. Početak škole je još nešto značio, opet će ići u Hogsmeade, bilo to sa školom ili potajno, pomoću Mape za haranje i Plašta nevidljivosti koji je bio u njegovom posjedu jer mu ga je otac prepustio, nije ga više trebao. Mapa za haranje i Plašt nevidljivosti bili su nešto što im je omogućavalo da nesmetano dođu do željenog mjesta bez da ih itko omete.

Mapu za haranje su sami pomoću svojih vještina stvorili od običnog svitka pergmenta, što se i činila kad bi oni to željeli. Vidjelo bi se što se u njoj skriva kad bi uprli štapić i rekli: ''Svečano prisežem da nemam dobre namjere'' To je bila genijalna mapa na kojoj je bio prikazan cijeli Hogwarts, sa svim tajnim prolazima i puteljcima, a što je bilo još bolje, na njoj su pisala imena čarobnjaka koji se nalaze u Hogwartsu, točno gdje se nalaze, u kojoj prostoriji, bilo kada i bilo gdje. Nije bilo ni čudo što ih nitko nikada nije uhvatio.

James Potter i SjenaWhere stories live. Discover now