Živuća smrt i Bijedna žalost

238 28 11
                                    

James je nestrpljivo čekao sljedeći vikend, skoro je počeo odbrojavati dane do svojega spoja sa Lily. Taj dan je napokon svanuo, a njihov spoj je prošao baš onako kao što je i planirao...uz malo nepotrebnih dodataka...i ljudi.

James se tog jutra probudio sa osmjehom na licu znajući da taj dan ide na spoj s Lily Evans. Sirius je tog jutra bio njegova najveća potpora riječima poput: "Nadam se da te neće zamrziti na ovom spoju" i "Mislim da će dobro proći ako ti...ovaj...se pojaviš pribran"

U Hogsmeade su išli nakon ručka, što je Jamesu ostavilo cijelo jutro (izuzev vremena koje je potrošio na doručak) da se spremi.

"Remuse, ti si modni mačak, reci mi...što da obučem?", upita James Remusa koji je stajao ispred njega mjerkajući ga i razmišljajući što bi mu moglo baš dobro pasati uz oči i boju kose.

"Nešto pristojno...pomalo otkačeno i...da ne izgledaš kao da si se previše trudio", odgovori mu Remus. Prekapao je po njegovome ormaru.

"Imaš li ti išta osim ovih običnih pelerina?", upita ga Remus nakon nekoliko minuta traženja odgovarajuće odjeće.

"Imam, ali je sakriveno", odgovori mu on smiješeći se.

"Zašto sakrivaš pelerine?", oglasio se i Crvorep koji je tražio savršene cipele za Jamesa. Nije kao da je imao velik izbor.

James se nasmijao, sakrivao je svoje pelerine iz jednog jedinog razloga: zbog svoje mame. Ona je njemu neprestano kupovala nove pelerine, a imao je i nekoliko čipkastih. Mogao je samo zamisliti izraze tuđih lica kad bi vidjeli što sve posjeduje...

"Imam ja svoje sramotno blago u kovčegu, bez brige", odgovori on, a zatim je otišao do svog kreveta i ispod njega izvukao kovčeg. Bio je to jedan tamnocrveni kovčeg, po mnogočemu sličan kutiji sa pozlaćenim rubovima.

Kad ga je otvorio i nekoliko sekundi tražio pelerine, izvukao je nekoliko njih i bacio ih na krevet. Sva trojica su se počela smijati.

"James", obrati mu se Sirius smijuljeći se, "zar ti ovo mama kupuje?"

Podigao je jednu crnu pelerinu sa čipkastim ovratnikom i rubovima rukava. James se također počeo smijati. Njegova je mama mislila da je ta pelerina vrlo primjerena i svečana te da je mora obavezno uzeti u Hogwarts kako bi je pokazao prijateljima.

"Ovo obuci pred Evansicom i mislit će da se zezaš", reče Remus dok je prilazio Siriusu koji je još uvijek imao pelerinu u rukama.

"Ali zato ova...", promumlja Crvorep. Izgleda da je nešto dobro našao, "ova mi se sviđa! Tamnoplava, sa krznenim ovratnikom. Nije loša, zar ne?"

Uzeo je tamnoplavu pelerinu u ruke koja doista nije bila loša, mogao se zamisliti u njoj, a ta boja bi istakla boju njegovih očiju koja je također bila tamnoplava.

"Merlinovih mi gaćica, Remuse, otpušten si! Crvorepe, ti si novi modni mačak!", usklikne James te se okrene prema Crvorepu. Ta pelerina je doista bila lijepa i prikladna.

"Heeeeej!", pobuni se Remus, "Crvorep je samo privremeno rješenje, htjet ćeš ti mene nazad!"

James se nasmijao na Remusovu glumu, bila je vrlo očajna. Stajao je poput modnog mačka koji je netom bio uvrijeđen: težinu je prebacio na jednu nogu, to je vidio u mnogim bezjačkim časopisima (većinom du cure tako stajale) usta razočarano otvorena, oči gledaju kao da se trude gledati iznad neba, a ruka naslonjena na čelo. Remus se dugo nije ovako šalio.

"Mislim da sam ovaj put doista otkrio talent", reče James i priđe mu te mu u znak sažaljenja stavi ruku na rame.

"Dosta priče momci! Ovu rugobu u roku od nekoliko sati moramo obući u nešto pristojno!", zapovjednim glasom reče Sirius praveći se da je duboko razočaran u njih: kako mogu biti tako nemarni prema radu!

James Potter i SjenaМесто, где живут истории. Откройте их для себя