Iskola hálójában

63 5 2
                                    

Amikor a 2 barátnő beért a suliba, azonnal elkezdődött a matek óra, amit egyiküknek sem volt a szíve csücske. Azonban a tanárnő mindig abban reménykedett, hogy a diákjai valaha megszeretik a tantárgyát. Ma reggel Kenedi tanárnő azonban elég fáradtan lépett be a tanterembe.

- Jó reggelt mindenkinek- üdvözölte diákjait a tanárnő miközben letette a jegyzeteit a tanári asztalra.

- Jó reggelt tanárnő- felelték a diákok kórusban.

- Gyerekek, van egy jó és egy kevésbé jó hírem számotokra. Melyikkel kezdjem? - érdeklődött a tanárnő.

- Inkább a kevésbé rossz hírrel, hogy feldobja kora reggel az osztályt-lelkesedett Szabi- Bella padtársa.

- Rendben, na szóval a kevésbé rossz hír,hogy el kell halasztanunk a mai dolgozatot, mert az igazgató nőnek fontos bejelentenie valója van az egész iskolának és ezt bármikor mondhatja az iskolarádióban.

A gyerekek majd kiugrottak a bőrükből, hogy elmarad a dolgozat és alig várták hogy megtudják, hogy mi a jó hír , mert azonban ennél jobb dolgot nem kaphattak. Aztán Kenedi tanárnő elmondta a „jó" hírt, de ez azonban nem tetszett a diákoknak, hiszen az arcukra fagyott a mosolyuk.

- A jó hírrel kapcsolatban csak egyelőre annyit, hogy 1000 szavas esszét várok azzal kapcsolatban amit az intézményvezető fog mondani. Ugyanis én leszek az osztályfőnök helyettes addig amíg Klári néni meg nem gyógyul és újra taníthat majd. Van valakinek kérdése ezzel kapcsolatban?

Azonban amikor a tanárnő befejezte a mondatot akkor az igazgatónő elkezdte mondani a mindenkinek való jó hírét:

- Kedves diákok,pedagógusok,előre is elnézést kérek , hogy megzavarom a tanítási órát. Egy fontos döntést akarok veletek közölni, ami befolyásolni fogja a hátralévő tanévet. Úgy döntöttem, hogy az osztályokat egy kicsit megbontom, az ötletem az,hogy szervezek olyan délutáni foglalkozásokat ahol a diákok megismerhetik jobban egymást és azzal foglalkozhatnak ami érdekli őket mint például:,rajzszakkör,sportszakkörök,olvasócsoportok,kézműves foglalkozás  ki miben érzi magát otthon. Kötelező minden diáknak legalább egy szakkört választania a hátralévő tanévre. A foglalkozások az iskolahirdető táblára lesz kirakva a mai nap végére. Ezzel az a célom, hogy az osztályok megismerjék a többi iskolatársukat. Nagyon szépen köszönöm a megértéseteket, további jó tanulást kívánok.

Mindenki megdöbbentően nézett maga elé, és gondolkozott, hogy milyen 1000 szavas esszét kért a matektanár vagyis az új osztályfőnök helyettesük.

Álmok FogságábanOn viuen les histories. Descobreix ara