Povratak u Crosswood

113 11 1
                                    

Na kraju su svi prihvatili Hanninu ideju, koja je bila da se vrate na jezero, pronađu ploču i jednostavno se pozdrave s demonom. Tamno kosa, visoka Mary se vratila iz Bostona i odlučno je htjela ići s njima. U cijeloj Hanninoj ideji je bio jedan "sitni" problem. Zabranjen im je izlazak iz grada. Lucasu je palo na pamet da Mary ode sama, ali to i ne bi bila baš dobra ideja. Iz prošlih događaja smo shvatili da je demon opasan, sada ne opsjeda nikoga i tko zna tko bi mogao biti sljedeći. Može biti bilo tko od njih, jedina pozitivna stvar u vezi svega toga je, da će ta osoba biti svjesna da je u opasnosti.

Tina, Christan i Judy su prekriženi.

*

"To je definitivno najgluplja ideja ikada. Nema šanse da Mary ode na Crosswood i pliva po onom jezeru sama."-Max je htio da Mary donekle ostane zaštićena, ako je to bilo moguće u ovoj situaciji.

"Ja mogu otići sama!"-Mary se bunila.

"Ne seri. Ne možeš!"

"Ma jel?!"

"Je, ja ti ne dam ili idemo svi ili ne ide nitko."

"Dobro je. Ne svađajte se! Do Crosswooda ima otprilike pola sata, jel tako?"-Megan je započela.

"Da."

"E pa, kažemo svojima da idemo do trgovačkog centra da razbistrimo misli od svih ovih događaja, a ustvari ćemo busom ići do Crosswoods, naći ploču i vratiti se. Problem riješen."-Megan je zapravo imala i dobru ideju.

Tko bih rekao da će riješenje pronaći ispred Lucasove kuće, pet dana nakon što je Hanna napustila bolnicu.


"Nemojte opet napravit neki problem, Max, to nam ne treba."-Maxova majka ga je upozorila.

"Mama, kad si već tu, tko je Linda Getzl?"

"Tvoja prabaka, zašto pitaš?"

"Ma bezveze, zbog nekih starih slika u potkrovlju."


Svi su pristali osim Lucasovih roditelja koji su bili uvjereni da je nešto treće bilo umješano u ove bizarne smrti. Sve je bilo kao i po dogovoru, svi su sjeli u autobus koji ih je doveo blizu šume i jezera gdje je bila vikendica.

"Znači, idemo što je brže moguće! Ja i Megan ćemo biti vani i nadgledati situaciju, ti i Mary pokušajte pronaći ploču.-Hanna se obraćala Maxu.

"Idemo!"-Max je rekao ushićeno

*

Lucas je sjedio u dvorištu svoje kuće, sam samcat. Razmišljao je o svojim prijateljima i o tome kako ga majka previše čuva.

"Dušo! Dođi pomoći mami u kuhinju, molim te!"-Lucasova majka ga je zvala.

Vitka, starija, crvenokosa žena je stajala za radnim stolom u kuhinji. Radila je svakojake vrste kolača i bila je vrsna kuharica.

"Hajde molim te dodaj mi taj nož s tvoje desne strane. Pazi da se ne posiječeš."

"Izvoli"- Lucas joj je dao nož s tužnim izrazom lica.

Kada je Lucasova majka primila nož u ruke, okrenula ga je prema Lucasu, snažno je zabila nož u Lucasov takni vrat. Po licu je poprskao mlaz krvi, a ona je nabacila osmijeh.

"Moje dijete je sada sigurno. Demon mu ne može uzeti dušu."

Uzmi moju dušuWhere stories live. Discover now