'Eve geliş'

389 31 30
                                    

ÖZGE AKTAŞ:

Dört saatlik bir yolculuktan sonra sonunda Maraş'a girmiştim. Tam dört saattir araba kullanıyorum ve haşatım çıktı, annemin ne kadar yalvarışlarına dayanamasam da gecenin dördünde yola çıkmıştım .Tabi ben manyak olunca. Bu saatte yola çıkmamın tek sebebi o saatleri seviyorum, karanlıkla aydınlığın ortasında kalıyor ve bu bana huzur veriyordu. Yolda bir kaç araba tır ve kamyondan başka hiçbir şey yoktu.

Gelene kadar kamyoncularla kapışıp tırların altında kalıyordum .Evet bebeğim ben tam bir deliyim. Annem her ne kadarda 'kız başına ne işin var o saatte yolda,' desede ben burnumun dikine gittiğim için ne babamı ne de annemi dinleyip yola o saatte çıkmıştım .Gerçekten de o saatte kız başıma yollardaydım eğer camlarım da siyah film olmasa bayan olan sürücüleri eziyorlar ama ben ne yapılacağını iyi bildiğim için dönüşlerim ve çıkışlarım harikadır. Araba kullanmak benim için aşk demektir, hele ki arabam benim tek aşkımdır. Onun bir adı bile var 'Siyah İnci' o bir kız ve altı manyak arkadaşımın yedincisi, ona iki yıldır sahibim ve yol arkadaşımdır .Şuan olduğu gibi onunla sohbet eder gülerim, soru sorarım o benim bi tanemdir. Maraşa girdiğimde derin bir nefes aldım ve camı açıp havanın içeriye dolmasını istedim çünkü buranın kokusunu özlemiştim.

" Sende özledin dimi canım?" Keşke benle konuşsaydı ya. Transformestaki  arabalar ne güzel konuşuyorlar .Hele ki ordaki favori arabam 'Bumblebee' idi harika bi araba gerçekten. Keşke benim olsa benim olmayı bırak öyle bi araba olsa yine şükredecem .Şhhh İnci duymasın valla çok üzülürdü. Köprü'nün oraya geldiğimde yan tarafımda buraların doğancı yada şahinci gençleri vardı .Lan oğlum daha saat sekiz . Ne işiniz var? Gidip yatıp zıbarın. Aynaya baktığımda arkada bir tane daha vardı .Sanırım buda bu yanımda ki şahsiyetlerle arkadaştı, çünkü öküz gibi şarkı açmış bide üstüne üstlük dikkat çekmek için bağırıyorlardı klasikleşmiş şeyler artık alışkındım.
Yan camım açık olduğu için onlarda tam yanımda olduğu için bana yaklaştılar içlerinden biri kafasını çıkardı.
" Şhh güzellik nereden sabah sabah." ebenin damından gerizekalı! Gözlerimi sabır dilercesine yukarıya çevirdim, arkamdan gelen diğer araba da sağım'dan sıkıştırmaya çalıştırdı.Malesef ki yanlış kişiye çattınız üzüldüm şimdi. Pekala meydan okuyorum size bunların apaçi müziğini bastıran bir ses sistemim vardı .Nesibe sağolsun.

Cd'lerden birini koyup içlerinden 'Evenascence'nin Going Under' şarkısını açtım .Bu şarkı bana çok havalı geliyordu. Eee banada hava atmak lazım şimdi .Son ses açıp apaçilerin şarkısını bastırdım. İlk iş buydu. Bunlar benim önüme geçip birbilerinin arasında geçiş yapmaya başladılar. Maksat hava olsun ha? Pekala o hava birazdan içlerine kaçacak. Yüzüme sinsi bir sırıtış yükleyip hızımı arttırdım. Dikiz aynasından arkama baktım kimse yoktu. Yol benim beybiler o zaman hareket başlasın! Bunlar hala makas atmaya devam ederken ben bunlara 'şimdi ebenizi siktim' bakışları attım. Hızımı arttırarak birinin yanına yaklaştım.
" Oyun mu oynamak istiyorsunuz?" deyip umursamaz gibi önüme baktım.Oooolama nidaları yükselirken dişlerimin arasında, sert yüz mizacımı takınıp  "O zaman oynayalım." dedim ve hızımı düşürdüm .bunlar beni yanlardan tekrar sıkıştırınca aralarından biri laf attı .
"Güzelim bizim oyunları bilmezsin sen gel sana öğreteyim ben." Hı hı Beyonce ile düet yaptım biliyor musun!
"Bekle sen ebeni halledeyim  görüşürüz" diye lafı yapıştırınca tekrar bir ooolama nidaları koptu .
"Kız yaman çıktı valla severim böylesini." sinir kat sayım bilmem kaça çıktı. Artık sıkıldım ben bu oyundan ama bitirelim şu oyunu! Vitesi beşe attım ve gaza yüklendim. Onlarda aynısını yaptılar şu anda bir yarışın içinde gibi gözüksekte birazdan ebeleri bellenmiş bir şekilde eve döneceklerdi.Son hareketim olan ani fren sistemine bastım araba şak diye durunca bunlar kafa kafaya girdiler. Evet baya girdiler.O kadar para harcadıkları modifiye araçlarını tek saniyelik  hamle yapışımla çürüttüm, helal bana hani alkış! Sağolun sağolun beni sizler var ettiniz:)

Bir Hadise Var!!!Where stories live. Discover now