"Syaf..".Erin terkedu.Kembar syaf atau..
"Syaf.. si.. siapa be.. belakang kau?"
"Kenapa? asal kau ni?!".Syaf menoleh kebelakang.Tiada sesiapa.Hanya mereka berdua di tandas itu.
"Kau okay tak Erin?".Syaf cuba menyentuh Erin, tapi sahabatnya itu pantas mengelak.
"Syaf.. belakang kau!! belakang kau!!".Erin menunjuk ke arah belakang Syaf.Dia melihat sendiri dengan mata kepalanya.Seorang gadis berambut perang sama macam Syaf.Baju yang dipakainya juga sama.Dan kelibat itu hanya tersenyum dari tadi.Senyum ke arah Erin..
"Erin..! kau apahal?".Syaf yang mula rimas dengan perangai Erin mula baran.Hah apahal perempuan ni? gila ke apa? ada masalah psikologi?!
"Pakkkk..!"
"AAAaaaa!!!".Lampu bilik air public itu tertutup sendiri.Erin terus berlari dari bilik air yang gelap itu.Punat kunci Myvinya ditekan.Dia terus masuk ke dalam kereta miliknya dan memecut laju pergi dari tempat itu.
Sedangkan Syaf.. hanya sendiri di ruang yang gelap itu.Terasa seram dengan kegelapan itu.
"Klakkk!"
Lampu dihidupkan semula.Syaf menghela nafas lega.Wajahnya ditundukkan.Sakit hati dengan Erin yang terlebih dahulu meninggalkannya.Beg tangan jenama Gucci diambil.Syaf berjalan dan..
"Opss sorry tak.sengaja".Syaf meminta maaf.Ditundukkan sedikit badannya.Tika itu juga dia melihat kaki orang yang dilanggarnya ada parut.Sama panjang dan tempat yang sama.
Syaf mengangkat muka dan..Glup!
Perempuan di depannya itu hanya tersenyum.wajah dia dan perempuan itu sama.Seiras!.Cuma wajah perempuan itu pucat seperti.hantu.. Hantu?!
"AAAAaaaaa..!!!!"
Dunia Syaf gelap.Dia pengsan apabila kepalanya terasa diketuk.Bunyi kayu jatuh di lantai sempat didengrnya.Sebelum dia pejam mata untuk sementara..
STAI LEGGENDO
DOPPLEGANGER
Mistero / ThrillerPernah dengan istilah 'dopleganger' ? .Baca dan fahami.Double gost yang dihidupkan selepas kematian.Misteri perempuan 22 tahun yang boleh melihat roh dengan mata kirinya.Dan lelaki berjubah hitam dengan silap matanya.Apa kaitannya? Dan siapa mereka...
