İSTEYİN!

52 2 0
                                    


Bundan yaklaşık on sene sonra nerede, nasıl ve ne konumda olacağımı hep merak etmişimdir. Merak ederken boş kalmamış, hayallerini kurmaya başlamıştım bile. Sonra hayal ile gerçekliğin aynı kefede olmadığını fark ettiğim an işler benim için ciddi bir hal almaya başlamıştı.

Kendime sordum.

Ben kimim?

Ne istiyorum?

Niçin istiyorum?

Kim için istiyorum?

Bu sorular beni hep daha ilerisi için bir şeyler yapmaya iteledi. Dünyaya baktığımda gelişen dünyanın gerisinde kalmış biri gibi yaşamak fikri beni hep daha iyilerini görmem için ileriye yani başarıya itti. Hayallerim ardın sıra takılırken, olanların olmayanlardan az olduğunu fark ettiğimde sadece itelemek ile bunu başaramayacağımı da anlamış oldum.

Ben kimim?

Koskoca evrende dünya denen gezegende yaşam savaşı veren bir savaşçıyım.

Ne istiyorum?

Daha fazla ev, daha fazla araba değil. Yapılan her yeniyi görmek, en iyiyi tatmak, en iyisinde yaşadığımı hissetmek istiyorum. 8 trilyon insandan birinin yaptığını 8 trilyon insandan biri olan ben anını yaşamadan yaşlanmak istemiyorum. Kendi yasaklarımla mutsuz bir hayata adım atmak yerine, kurallarını kara kutuya saklamış biri olarak en heyecan verici, en mutlu edici.. Kısacası beni hayal kervanından daha çok gerçekliğe itecek her türlü duygunun peşinden gitmek istiyorum.

Bir kitap yazmak, bir şarkı kaydetmek ve onu kendim yazmış olmak, daha çok yer gezip her yerde izimi bırakmak istiyorum. Ben çok şey istemiyorum.

Ben cenneti değil, sadece koskoca evrende noktadan daha küçük bir yapı görevi gören dünyada en iyisiyle yarışmak yerine, en iyisi olup kazanan olmak istiyorum.

Niçin istiyorum?

Ölmeden önce pişman olarak geçecek her günün ahını zor zamanlarımda almamak için.

Kim için istiyorum?

Tüm insanlığa örnek olmak adına

İnsanlık için. 



ŞİİR SOKAKTA - ZAMANOù les histoires vivent. Découvrez maintenant