A találkozó

121 9 0
                                    


Az elmúlt napokban sikerült körbeszaglásznia a kesztyűk hollétének ügyében. És rá is jött. A pincében egy régi, rozsdás szekrényben tartja őket anyja. Mikor közelebb ment látta, hogy számzáras lakattal van elzárva előle. Mégis, hogy törjön fel egy ilyet? Elmélkedett miközben a szerkezet előtt sétálgatott.Hallja h az anyja felkiabál a szobájába " Kicsi szívem elmegyek a boltba hozok 1-2 dolgot hamarosan itthon vagyok", persze az anyja nem sejtette, hogy nincs a szobájába Steve.Itt az esély-gondolta magába-. De mégis, hogy nyissa ki? Erősen koncentrálni kezdett hátha valami ismerős dátum, vagy számok. Erősen koncentrált.Erre hirtelenjében halk kattanást hallatszott. Megijedt ugyan de oda nézett és a 3 fogaskerék forgott és kattogtak mig elnem érték a helyes helyüket majd kikattant a lakat és leesett. El állt a lélegzete.

Megrémült mozdulni sem mert.De rájött h nincs sok ideje. A szekrényhez iramodott kinyitotta kivette a 2 kesztyűt bezárta a szekrényt és felfutott a szobájába h elrejtse a kesztyűt. Nem gondolkozott mi történt. Eljött az este amire várt nyolc órakkor még az anyja utoljára benézett rá majd elköszönt. A fiu takaró alatt talpig felöltözve feküdt és várt hogy elindulhasson és időbe oda érjen.

Kihaltak voltak az utcán.Következőnél jobbra majd egyenesen és balra. Bolsovic utca 4/c..5/c..6/c..7/c. Most tudatosult benne hol is van és mit fog tenni. Egyáltalán h ki ez az alak aki ide hívta. Ennek tudatában elkezdett aggódni. Érezte, hogy a nyakába dobog a szíve. Remegett,izzadt. Megállt az ajtó előtt be kopogtatott az ajtón és egy mély és hátborzongató hang szólalt meg halkan.

-Gyere,fáradt beljebb ifjú.-

Belépett. Az ajtó becsukódott mögötte és lassan beljebb araszolt.

-Öhm, Jó napot?-

- Ugyan nem vagyok én vén, hivj nyugodtan Stephynek-

-Hát akkor..Stephy miért kellett ide jönnöm?-

-Tudni akarod, hogy mit titkol előled az anyád? Hogy ki volt az apád? Vagy azok a furcsa dolgok miért történnek? És a kesztyű? Mindenre választ kapsz fiú csak ülj le és elmesélek mindent amit már régóta tudnod kellene.

Nem látta a férfi arcát, a helység elég dohos volt, nem volt jele annak h bárki is lakik itt, egerek mászkáltak és nem szűrödött be semmilyen hold fény. Furcsa. Leült egy nyikorgó székre és megse moccant.

-Mit szeretnél először tudni...Öhm

-Steve. A nevem Steve-Válaszolta a fiu-

-Steve. Szóval?-

-Hát kezdje az elejétől mondjuk az apámtól!-

-Rendben. Apáddal együtt nőttem fel. John Sali Stephanski úgy hívják elég közeli barátok voltuk és a mai napig remélem, hogy így van. Remek képességű gyerek volt már általános iskolás kora óta. Tárgyakat lebegtetett, feltudott gyorsulni, hogy szabad szemmel ne is legyen látható.A fiunak láthatóan elakadt a lélegzete és csak figyelt amit mondott a férfi. Valóban igaz? Ilyeneket tudott? Akkor ezért ez a sok furcsaság de nem értem..hogy tudott ilyeneket?

-Elnézést Stephy, had vágjak közbe-

-Csak tessék.-

-Hogy volt ezekre képes? Mitől?

-Hát ezt sem tudod? Emelte fel a hangját a férfi- Az apád is egy volt azok között - El komolyodott a hangja- akik Ősi gént örököltek. Teljesen váratlan és kiszámíthatatlan h ki lesz ilyen és ki nem. De ez különböző képességeket rejt. Például: Hihetetlen gyorsaság, Fizikai Erősség, Elme irányítás tárgyak illetve emberek felett, Láthatatlanság, és még sok más de ebbe most ne folyjunk bele. Mindennek megvan a maga előnye és hátránya aki az összes fajtát birkolja egymaga az lehet vezér.

Another Powerful SuccessorUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum