Deel 10

1K 61 1
                                    

Ik weet niet waarom ik mezelf altijd in de nesten werk, maar de volgende dag zeg ik dat het toch niet doorgaat. Dat ik me een toekomst met Hamza niet voorstel. Hamza is er niet bij en het voelt alsof ik hem verraad, maar toch ga ik door en zeg dat het beter is als we beide onze eigen kant op gaan. Mijn ouders zeggen dat ik een fout maak, maar als ik dan aan Mourad denk en aan hoe hij die keer met bloemen naar me toe kwam. Ik heb hem verpest! Ik heb zijn hart gebroken. En nu is ook mijn hart gebroken. Tijdens mijn werk negeer ik al mijn belgencollega's en concentreer me op mijn werk zodat ik niet meer hoef te denken aan dat hele gedoe met Mourad en Hamza. Iemand klopt op mijn kantoordeur en als ik opkijk, zie ik Mourad met een doos chocoladekoekjes. "Honger?"vraagt hij alsof er niks is gebeurd, zoals hij natuurlijk altijd doet en ik glimlacht dankbaar. 

"Net wat ik nodig had", geef ik toe. Mourad komt verder naar binnen en sluit de deur. Hij maakt het pakje open en ik pak een koek. "Hmm, lekker", complimenteer ik hem. "Ja, mijn lievelings", zegt hij en ik weet niet waarom maar als we elkaar aankijken, barsten we allebei in lachen uit. "Het voelt goed", zeg ik dan als we uigelachen zijn. "Ja, inderdaad", geeft Mourad toe. "Luister, Rahaf..", begint Mourad en ik kijk hem aan. "Ik weet dat je verloofd bent.. maar ik moet...", zegt hij, maar op dat moment onderbeek ik hem. Er komt gewoon iets in me op. "Jij bent toch en agent", zeg ik.Mourad knikt en ik denk dat hijz ich afvraagt wat ermee te maken heeft. "Ik heb ergens last van", zeg ik. Mourad kijkt me dan vragend aan. "Waar heb je last van?"vraagt hij. "Van een stalker... het gaat te ver, echt waar. Hij stuurt me doodsbedreigingen en zo. Het moet ophouden", zeg ik. Mourad kijkt me met grote ogen aan. "Een stalker?"vraagt hij en het klinkt alsof hij me niet gelooft. "Ja en jij bent agent dus je moet mijn stalker vinden", zeg ik. Mourad schudt zijn hoofd. "Daar moet je dan niet bij mij zijn. Ik doe alleen moordzaken", geeft hij toe. Ik knik teleurgestelt. "Waar moet ik dan zijn?"vraag ik. Mourad schrijft iets op en geeft het aan mij. "Daar moet je zijn, sorry, maar ik moet nu gaan. Ik heb niet zo'n lange pauze", hoor ik hem zeggen. Mourad staat op en glimlacht. "Wacht.. wat wou je me eerst zeggen?"vraag ik. Mourad schudt zijn hoofd. "Niks... alleen dat ik het niet verstandig vind dat je gaat trouwen met die ene... hij is niet goed voor je", zegt hij. Ik wil hem vragen wat hij bedoelt, maar dan gaat de deur open en zie ik Hamza. Hamza kijkt van mij naar Mourad. Ik zucht. Waarom dit nu weer? Mourad gaat weg zonder een woord vuil te maken aan Hamza. Hamza stapt boos op me af. "En wat deed hij hier?"vraagt hij. "Iets brengen. Plus hij is een agent, ik had hem nodig", vertel ik. "Wel, ik kan je ook dingen brengen en zelfs al ben ik geen agent, ik kan je helpen", zegt hij. Ik schud mijn hoofd. "Nee, dat kun je niet. En waarom ben je nu zo boos? 

Wij zijn toch niet meer verloofd. Weet je nog?"doe ik hem herrinneren. "Tss.. wat ben jij een ondankbare trut", hoor ik Hamza zeggen en ik schrik van zijn taalgebruik. "Ondankbaar?"vraag ik. "Ja, ik heb je leven gered. Wat doet mevrouw? De hoer uithangen", zegt hij. Ik kijk hem beledigt aan. "De hoer? Zo praat je niet tegen me!!"roep ik. Dan zucht Hamza en schudt zijn hoofd. Hij kijkt me dan diep aan met tranen in zijn ogen. "Het spijt me, Rahaf. Maar ik doe zo omdat ik van je hou... het doet pijn om je met hem samen te zien", zegt Hamza. Ik kijk ergens anders naar, om even na te denken. "Nee, Hamza. Als je nu al zo bent.. laat staan als we getrouwd zijn", zeg ik. Hij kijkt me dan boos aan. "IK DOE ALLES VOOR JE!!! IK HEB ALLES VOOR JE OVER! Geef me gewoon nog een kans", smeekt hij haast. "Ik wil het niet. Je bent niet goed voor me", zeg ik Mourads woorden na. "Nee, jij bent gewoon niet goed wijs. Wat is er misgegaan in onze relatie? Vroeger waren we niet zo. Snap je dan nog niet wie er niet goed is hier?"vraagt Hamza. "Nee, wie dan? Ik?"vraag ik. "Nee, het is die Mourad. Ik smeek je, trouw met mij", zegt hij. Ik ben zo aan het twijfelen. Stel dat Hamza gelijk heeft?? Ik twijfel. Maar dan knik ik. "Oké, Hamza, ik zal met je trouwen", zeg ik. Ik weet dat ik spijt ga hebben. Maar ik wil van de ellende verlost raken. En Hamza houdt ook zoveel van mij. Hamza kijkt me glimlachend aan. "Echt waar? Want ik heb al een datum", zegt hij.? Ik glimlach flauwtjes. "Ja, echt waar", zeg ik. Hamza kan het niet geloven en op dat moment tilt hij me op en draait me in rondjes. Lachend vraag ik hem om me op de grond te zetten. Hij doet dat en kijkt me met pretoogjes aan. Dan omhelst hij me en ik sla mijn armen om hem heen. "Ik hou van je, Rahaf", zegt hij en ik fluister dat ik ook van hem houd. Dan trouwen we een paar weken later. Ja, hamza houdt van me. Dat heb ik mezelf ten minste voorgenomen. Ik praat met niemand. Want de waarheid is veel erger dan iemand ooit had kunnen bedenken...

Verraden door de liefdeΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα