1x5 - Μία σου και μία μου

435 79 7
                                    

Οι έγκλειστοι με την Ράνια κάθονται οκλαδόν και κάνουν διαλογισμό στον κήπο της κλινικής. «Ωμμμμ» κάνει η Ράνια δυνατά και ακολουθούν κι οι υπόλοιποι «Ωμμμμ». «Αφήνουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους» λέει η Ράνια, κλείνοντας τα μάτια της, «Χαλαρώνουμε τώρα, και νιώθουμε το αεράκι να χαϊδεύει τα μάγουλά μας...». «Εμμμ... συγνώμη, Ράνια...» διακόπτει ο Άκης, ντροπιασμένος, «μήπως να μην έλεγες τις λέξεις 'χαϊδεύει' και 'μάγουλα' γιατί με ερεθίζουν και... καταλαβαίνεις» της λέει κι αυτή ψελλίζει κάτι σύμφωνα και ξαναρχίζει. «Αφηνόμαστε τώρα... βγάζουμε τις βρώμικες σκέψεις από το μυαλό μας και νιώθουμε το πνεύμα μας να ανασηκώνεται και να απογειώνεται ψηλά» λέει η Ράνια και ακολουθεί μια μικρή ησυχία. Οι αναστεναγμοί του Άκη τρομάζουν τους έγκλειστους και η Ράνια γυρνάει και τον κοιτάει που έχει βάλει το χέρι του στο παντελόνι.

«Άκη!!!» του φωνάζει η Ράνια και εκείνος παίρνει μια βαθιά ανάσα. «Μήπως να διαλογιστούμε χωρίς να μιλάμε καλύτερα; Θα μας πάρει όλους ο καβλομανής...» λέει η Νατάσσα. «Ναι, και μήπως να τελειώνουμε γιατί πιάστηκα; Και το γρασίδι θα λερώσει την λευκή παντελόνα μου! 199 ευρώ σε εκπτώσεις την πήρα» λέει η Ίζα. «Κολωνάκι;» ρωτάει η Νατάσσα και η Ράνια τις διακόπτει πριν αρχίζουν τη συζήτηση. «Σας παρακαλώ, βρε παιδιά, ας συγκεντρωθούμε!» τους φωνάζει η Ράνια και σταματάνε. Αρχίζουν πάλι τα «Ωμμμμ».

«Είμαστε τώρα κάτω από έναν τεράστιο καταρράκτη...» λέει η Ράνια, «Τρέχει το νερό γάργαρο και το κοιτάμε με δέος... σκύβουμε και πίνουμε λίγο μάλιστα». «Κατουριέμαι τώρα, ρε γιατρίνα» πετάγεται ο Τάσος και πάει να σηκωθεί. «Κάτσε κάτω, Τάσο, δε τελειώσαμε ακόμα, θα πας σε 10 λεπτά! Κάτσε κάτω και χαλάρωσε και σκέψου τον καταρράκτη!!!» του φωνάζει η Ράνια. «ΟΚ, τώρα που μου το φώναξες είναι πιο εύκολο να χαλαρώσω» λέει ειρωνικά ο Τάσος. «Ας πάμε σ' ένα λιβάδι. Βλέπουμε μια μηλιά, μια πανέμορφη μηλιά στην μέση με δροσερά μήλα... αρπάζουμε ένα και το τρώμε» λέει η Ράνια, κλείνοντας τα μάτια της.

«Έχω αλλεργία στα μήλα, καλύτερα να μείνω μακριά» λέει η Ίζα. «Ναι, κι εγώ έφαγα ήδη μεσημεριανό» λέει η Νατάσσα. «Ας μείνουμε καλύτερα σιωπηλοί» προτείνει η Ράνια και κάθονται εκεί για λίγα λεπτά. Ο Άκης φταρνίζεται και απολογείται. «Δεν πειράζει, συνεχίζουμε...» λέει η Ράνια, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα νεύρα της. Μένουν εκεί λοιπόν και ξαφνικά ακούνε τον Μίλτο από μέσα να φωνάζει «Έτοιμες οι τούρτες!»

ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗWhere stories live. Discover now