3

21 2 0
                                    

Mama - o deci te-a convins?
Sam - nu mama , ma duc de buna-voie (spun eu cu o voce retorica)
Mama - hai ca nu o sa fie asa rau..
Sam- nu , o sa stau intr-o tara fara sa cunosc limba nici 30% , o sa merg la un liceu unde tu o sa fii directoare , imi las prietenii si viata de aici numai sa fi-ti voi multumiti de mine.
Mama- esti prea dur in vorbe , nu este ca si cum nu o sa mai ti legatura cu prietenii tai , sau nu este ca si cum nu ti-ai permite sa vi cand ai tu chef aici.
Sam- mda..
Mama-urca si fa-ti bagajul . Intelege situatia..
Sam- da , distruge-mi viata !
Mama - urca sus si taci . ( zis si facut . Am urcat sus , mi'am aruncat toate hainele in geamantanul rosu , le-am indesat , normal ca nu au incaput toate si am mai adus 2 genti. Le-am umplut si pe alea , am adunat toate cartile si tot ce a mai ramas prin camera apoi le-am aruncat pe scari la vale.
Mama - ce faci cu alea? Maine plecam.
Sam - ori astazi ori niciodata.
Mama - ti-ai luat la revedere ?
Sam - nu am nevoie de ,,la revedere" o sa ma intorc aici cat pot de repede. Cheama soferul si pregateste-mi avionul.plec in seara asta.
Mama- esti sigur?
Sam- DA.
Mama - bine. Vin cu tine. Nu o sa te descurci pe acolo.
Sam-cum vrei. Te astept afara.
* am iesit pe usa injurand , mi-am scos pachetul de tigari si am scos o tigare , am aprins-o rapid si am inceput sa fumez. Am nervii intinsi la maxim iar mama ma enerveaza si mai tare ca ii ia atat de mult sa se pregateasca.
.. am fumat 3 tigari pana am observat masina parcata in fata casei. Am urcat in ea si am lasat bagajele in fata usii pentru a le urca soferul. Dupa 5 minute apare si mama cu 2 bagaje si geanta ei Coco Chanel primita zilele trecuta de la tata. Ea si gentile ei sunt nedespartite. O femeie trebuie sa fie respectata si in acelasi timp sa se respecte pe sine dupa cum spune mama. Niciodata nu si-a neglijat familia , prietenii dar in acelasi timp sa respectat si pe ea iar pentru o femeie asta este un lucru esential. A urcat si mama in masina , pe bancheta din spate , langa mine. Soferul sa urcat la volan si a pornit spre aeroport.
Mama - mirosi a tigari.
Sam - probabil.
Mama - poftim ( imi intinde un pachet de gume si un parfum barbatesc )
Sam - nu spui nimic despre asta?
Mama- dragule stiu ca fumezi ( spune ea razand)
Sam - stii?
Mama- normal. Sunt mama ta. Iti fac curat in camera , stiu si unde le ascunzi .
Sam - poftim?
Mama- scumpule , esti la varsta la care tigarile sunt un lucru normal , mai ales ca esti baiat. Nu o sa iti interzic sa fumezi dar nici nu o sa te felicit. Stii foarte bine ca astea nu sunt sanatoase.
Sam- tata stie?
Mama- mda.. stie si el .scumpule stim ca fumezi de cand ai venit acum 3 ani beat acasa si ai spus sa iti dam bani de tigari si erai cu pachetul in mana.
Sam - am facut asta?
Mama- si multe altele.. ( spune ea cu un zambet discret. )
Sam - bine..
Mama- scumpule , stiu ca faza cu plecatul nu iti pica bine dar locul nostru nu este aici , este in Coreea de Sud. Circumstantele ne-au adus aici dar trebuie sa ne intoarcem acasa. Sa iti cunosti bunicii , casa in care te-ai nascut si familia de acolo. Iar eu sa fac ce stiu mai bine...
Sam- sa conduci.
Mama- draga , de mine si de tatal tau depind 500 de angajati. Munca a devenit o parte din noi , este cam greu sa ne facem timp si pentru noi ... de asta tu trebuie sa ne ajuti , tu esti baza ..
Sam- nu este cam dur sa lasi atatea responsabilitati pe umarul unui adolescent?
Mama - tu nu mai esti un adolescent , esti un barbat . Deja trebuie sa te gandesti la viitor .
Sofer- doamna am ajuns.
Mama- of.. cat de repede a trecut timpul.
Sam- mda..
Mama - i-ati adio de la tara asta.
Sam- nu mai pune sare pe rana.
Mama- poti sa duci bagajele in avion , o sa avem un drum lung ( se adreseaza ea soferului. Eu pur si simplu am coborat si m-am urcat in avionul personal. Am reglat scaunul si m-am bagat la somn. Ce om normal ar pleca la 3 dimineata in Coreea de Sud? DOAR EU. am inchis ochii si m-am lasat purtat intr-un somn adanc )
#dupa 6 ore#
Mama - dragule am ajuns
Sam- inca 5 minute
Mama- dragullee
Sam- AOLEU CE VREI ?! (am tipat la mama sperind-o)
Mama - a-m a-ajuns
Sam- scuze mama... cobor imediat. ( mi-am aranjat putin tricoul care se sifonase intre timp si am coborat inca buimac din microbuz. Ce primire calduroasa. In fata aeroportului erau un car de reporteri si jurnalisti , soferul ne-a condus la masina si am urcat fara sa dau vreo explicatie si fara sa fiu surprins. Sunt obisnuit cu astea . Mama a urcat dupa mine si soferul a pornit in graba. Tot drumul m-am uitat pe geam , cladirile erau mult mai noi si mai frumoase , oamenii pareau primitori , aerul de aici avea o aroma de ,,acasa" si ma simteam bine.. chiar foarte bine.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 20, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

O Poveste Complicata(a IIa Parte)Where stories live. Discover now