Capitolul VI: Harta catre Luke

217 12 0
                                    

Se intalnesc cu... Kylo Ren cu sabia lui cu trei lame pornita... Chewie, C-3PO si BB-8 au ramas la nava. Rey se ascunde dupa un copac si ia un pistol la ea. Finn isi porneste sabia laser albastra a lui Anakin Skywalker, respectiv a lui Luke. Kylo si Finn se lupta, insa Kylo Ren invinge si il pe Finn lat la pamant. Rey prinde curaj si, desi nu e jedi, foloseste o putere de jedi si atrage sabia lui Luke catre ea. O porneste si lupta incepe. Kylo Ren tot incearca sa o convinga sa i se alature, dar Rey i se impotriveste. Ea lupta cu atata putere acaparata de la moartea lui Han Solo si a lui Finn. Kylo Ren e dezarmat si la pamant. Rey indreapta sabia spre capul sau, insa si-o opreste. Un cutremur mare a inceput pe aceea planeta. Pamanutul se desparte in doua. Rey gandeste, din nou, ca un jedi: "Nu e calea jedi sa omori un om dezarmat!" Asa ca il lasa acolo... oricum va muri... Fuge! Fuge spre Milenium Falcon, nava alflata in apropiere. Rey si Chewie o seteaza pe viteza lumini...
Ajunsi la baza, Leia il vede pe Finn nemiscand, la pamant si il da in seama unor roboti asistenti. Rey o imbratiseaza pe Leia, care stia vestea proasta in legatura cu Han Solo. C-3PO si BB-8 incearca sa il trezeasca pe R2-D2, care se spune ca contine o informatie secreta in legatura cu Luke. Dupa multe incercari, C-3PO renunta, spunandu-i lui BB-8 ca nu mai are sens... BB-8 insa, nu renunta. Incearca din nou, si din nou, si... a reusit. R2-D2 si-a revenit. C-3PO se duce sa o anunte pe Leia. Aceasta "nu are timp acum de prostii...", dar BB-8 vine si el si zice ca R2-D2 are... cealalta jumatate din harta catre Luke. Asadar, harta e completa. Consiliul rebelilor hotaraste cine sa mearga in acel sistem sa se intalneasaca cu Luke. Rey. Ea va merge. Rey e de acord, cu conditia ca BB-8 sa o insoteasaca. Rey pleaca, luandu-si un X-Fighter.
A ajuns. Planeta intradevar e speciala... e putin frig, exista multa iarba, insa nici un copac. Se plimba un puc pe acolo in speranta ca il va gasi pe Luke... ar trebui sa fie batran deja. L-a gasit. Statea cu o pelerina maro la marginea unei stanci. Ii simte prezenta lui Rey. Se intoarce. Rey simte o emotie. Luke e batran si carunt... isi da gluga jos. Rey se uita la el, iar Luke la fel. Ea isi aminti ca are sabia laser a lui Luke, asa ca si-o scoate si isi intinde mana... se gandeste sa i-o dea. Luke se incrunta usor...
Ii e putin frica poate... se gandeste ca e ceva aliat al Ordinului Inati si a venit sa il omoare. Insa Rey are ganduri pasnice.
- Luke?
- Da...
- Buna, eu sunt Rey, rebela. Poftim. Sabia laser. Iti apartine.
- Multumesc. N-am nevoie de companie... am deja. 2 fosti jedi, si un fost sith.
- Jedi? Perfect. Vroiam sa am un maestru care sa ma invete in artele jedi.
- Nu se poate, imi pare rau... nu mai sunt jedi. Acum... pleaca.
- Han Solo si Leia, sora ta. Ei m-au trimis... De asemenea m-au ajutat si C-3PO si R2-D2.
- Ce? Ii cunosti?
- Sigur... si ei sunt rebeli.
- Mi-e dor de ei... dar nu, nu pot... imi pare rau... nu te pot antrena... pleaca, te rog ... nu sunt obisnuit cu companie vie.
- Vie...?
Dintr-o data pe langa Luke apar 2 fosti maestrii jedi si un fost sith: Yoda, Obi-Wan Kenobi si Anakin Skywalker. Rey e mirata. Chiar daca sunt doar spirite... "doar" forta... Yoda il sfatuieste pe Luke sa accepte oferta de a antrena un nou jedi, insa refuza... fiind afectat de cazul lui Ben... sau mai bine: Kylo Ren.
- Pot stapani unele puteri de jedi...
- Ce puteri?
- Pot influeta oameni, mai ales clone, sa faca ce vreau... cu asta am scapat din ghearele lui Kylo Ren. Si pot atrage obiecte sa vina la mine.
- Hâh... interesant... dar raspunsul e nu. Acum, te rog, pleaca.
- Bine...
Yoda face un gest de nemultumire fata de Luke. Rey se indreapta spre X-Fighter, unde este asteptata de BB-8. Se intoarce la sediul rebelilor... fara Luke.

Star Wars: The ForceWhere stories live. Discover now