meeting the characters | poznávání postav

1.6K 99 19
                                    

"Tak kdo dneska?"
"Benjy Fenwick" zasměju se a otočím se na mého nejlepšího kamaráda.
"Fenwick? Ten z Mrzimoru? Dneska trochu pod úroveň" ušklíbne se "Ale no tak Siriusi"napomenu ho s úsměvem"A co ty? Předveď se" zeptám si ho zatímco si uhlazuji uniformu."Deborah Vinston" odpoví Sirius a pokusí si upravit si rozcuchané vlasy, ale ještě víc je rozcuchá."Počkej udělal sis to ještě horší"zastavím ho a zagestikuluju mu aby se pokrčil. Ne že bych byla nějak extra malá, ale Sirius měří asi metr devatesát. Ušklíbne se a pokrčí se a já mu upravím jeho vlasy,které jsou lepší než skoro všech holek a kluků ve škole, ale moje jsou lepší.....doufám."Deborah? Ta z Havraspáru? Trochu pod úroveň" zopakuju jeho větu v hlubším hlase, který má patřit Siriusovi. Nepovedlo se. "Má hezký vlasy a navíc takhle nemluvim"rozesměje se a já protočím oči."Ty máš teď Bylinkářství že jo?" zeptám se a on přikývne"Vlastně už musím jít, mám sraz s Jamesem za chvíly před skleníkama uvidíme se po obědě Troy!"obejme mě a odběhne. Zamávam mu a vydám se na oběd.

Jmenuju se Troyan White, ale všichni mi říkají Troy. Je mi sedmnáct a jsem v sedmém ročníku v Bradavicích. Jsem vysoká asi metr sedmdesát, mám po ramena krátké hnědé vlnité vlasy a hnědé oči. Mám štíhlou postvu, ale s křivkami. Jsem v Nebelvíru i když jsem málem skončila v Havraspáru. Bylo to opravdu těsný kloubouk mě tam chtěl dát kvůli tomu,že se ráda učím nové zajímavé věci. Ne kvůli tomu,že bych byla génius a ráda se učila do školy,protože to ani není pravda. Patřím k Pobertům. Seznámili jsme se ve vlaku a už tenkrát jsem věděla, že z toho bude něco velkého. Moje nejlepší kamarádka je Ester Morgen. Jsem Bradavická lamačka srdcí. Ale nějací kluci kteří jsou na mě naštvaní, že jsem je odkopla mi říkají i kurva nebo děvka. Ignoruju to, ale zbytek Pobertů ne, vždy toho kdo to řekne buď brutálně vyprankují nebo mu dají pěstí. Tak nebo tak, vždy si potom dají pokoj. Bydlím u tety, která se jmenuje Aimee Hempton. Bydlím s ní protože ,když mi bylo deset umřela mi mamka na dračí spalničky a táta brzo potom utekl, protože to nemohl vydržet ,a tak jsem byla předána do péče tety, která je super. Většina lidí, kteří mě neznají si myslí,že jsem nafoukaná a arogantní, protože jsem 'děvka' jak rádi říkají, ale ve skutečnosti jsem fakt milá a hodná.....na lidi,kteří si to zaslouží.

"Hej Troy!"
Otočím se a uvidím, jak ke mně běží Lucy.

Lucy Wen je ze Zmijozelu, ale ještě s její přítelkyní Gwen Stillins jsou to ty nejhodnější Zmijozelky na světě. Vážně. Lucy je vysoká Asiatka s černými navlněnými vlasy.

"Lucy! Ahoj, jdeme na oběd?" Zeptám se jí, jakmile mě dožene."Jo už by tam měla být i Gwen"usměje se zamilovaně."Jste do sebe zamilovaný,jako štěňátka. Jste jako štěněčí láska! Tak rozt-" Lucy mě, ale přeruší"Já a Gwen jsme spolu už od pátýho ročníku a ty tohle říkáš už od tý doby co jsme se daly dohromady. To za prvý a za druhý kolikrát ti mám říkat,že mám radši koťátka"rozesměje se a já s ní. V tu dobu už dorazíme do Velké Síně. "Pozdravuj Gwen" řeknu Lucy a popostrčím jí směrem Zmijozelský stůl. "A ty Ester" usměje se a div neodletí ke Gwen. Já se mezitím otočím na Nebelvírský stůl, kde už na mě mává Ester. Usměju se a vydám se k ní.

"Tak moc si mi chyběla!"prohlásí a obejme mě"Neviděli jsme se dvě hodiny" ušklíbnu se a ona protočí oči"Nebraň se mé lásce""To bych si nikdy nedovolila milejdy"opáčím s hraným omdlením. "Teď si to zahrála úplně jako Sirius"řekne se zděšením a já ji plácnu po ruce.

Ester Morgen je moje nejlepší kamarádka. Je se mnou v Nebelvíru. Je o trochu menší než já. Vlastní hnědé oči a Má dlouhé tmavě hnědé vlasy a ofinu. Ester je jediný člověk, kterýmu sluší ofina a vypadá v ní stylově. Je hubená a má věčně věků špatně uvázanou kravatu.

"Merline Es! Co si zase dělala s tou kravatou! Ještě ráno jsem ti jí uvazovala!" Zděsím se, když spatřím tu hrůzu na jejím krku."Noooooo chtěla jsem si jí povolit, ale nějak to nevyšlo" řekne se sklopenýma očima a já jí začnu předělávat kravatu.

"Někdo na tebe kouká" šeptne a já se otočím. Mrká na mě nějaký šesťák z našeho, Nebelvírského stolu. "Kdo to je?" zeptám se Ester,která zná snad všechny a o všech všechno ví. Nevím, jak to vždy dokáže , ale nestěžuju si většinou se to hodí. Šesťák, Thomas Donell minulej rok chodil s Mary MacDonald. Nevydrželo jim to a asi po dvou měsících se sním rozešla, protože ho viděla ,jak se líbá se Susan Bonesovou."Díky, počkej chvilinku prosím" řeknu Ester a ona kývne. Ten kluk není zas tak špatný má blonďatý vlasy a hnědý oči docela vysoký. Zvednu se a přejdu k němu."Kdy?" Zeptá se a já řeknu "Zítra před obědem před společenkou" řeknu a odejdu k Ester."Není špatnej je docela roztomilej"mrknu na ní a ona se rozesměje.

V tu chvíly okolo projde Lily Evansová a její kamarádka Dorcas Meadowes......

Rozhodla jsem se,zme na konci každé kapitolky bude pět náhodných faktů o Pobertech,Lily,Ester atd. Takže tady to máte; 1)Sirius a James se ve třetím ročníku naučili salta. James aby osilnil Lily(neosilnil). Sirius chtěl být jako Ninja.
2)Lily je alergická na lilie
3)vchod do kuchyň objevil Peter
4)Sirius umí skvěle kreslit,hrát na klavír a tančit. Ví o tom jenom Poberti
5)Rem a Troy se jednou za dva týdny sejdou v knihovně a povídají si o knihách.
Tak co? Má cenu pokračovat? Zatím se mi ten nápad líbí takže.... Hlasujte a prosím komentujte, řekněte mi co si myslíte co by jste vylepšily a nápady na příště děkuju a pááááá

how to be a heartbreaker; s. blackKde žijí příběhy. Začni objevovat