Тайната книга

108 13 8
                                    

Докато Амбър търсеше книга за откриване на силата, Кори се появи държейки бяла книга с надпис "Портите на рая и пазителите на ключа". Те веднага започнаха да разлистват страниците и намериха глава, наречена "Пазители", в която първото изречение беше "Пазителите се раждат с полу-цветна коса". След това се спогледаха и продължиха с четенето "Пазителя ще се разкрие щом отвори сърцето и душата си пред..." тогава се появи някаква жена и каза:

-Защо четете тази книга, тя е от забранения архив? И какво правите тук в девет вечерта?

-Ами ние търсехме нещо иии...-каза Кори.

-Няма и, няма ми, време е да се прибирате, библиотеката затваря.

-Но...-започна Амбър.

-Няма но, не спорете с вашата директорка.

-Добре госпожо Брайън.-казаха в един глас.

-И друг път да не съм ви сварила да четете забранени книги.

Те кимнаха и тръгнаха към изхода. След като излязоха Амбър се сети, че си е забравила чантата вътре и се върна, а Кори продължи напред. Когато Амбър отиде до масата на която бяха преди няколко минути не намери нищо и тръгна да се прибира в общежитието. Вървеше бавно и изведнъж някой я дръпна.

-Хей кукло, какво правиш на такова място посред нощ.

-Не ти дължа обяснения и не ми викай кукло идиот такъв.-каза ядосано Амбър и започна да тръгва.

-Мислех, че си искаш чантата съкровище.-каза надменно и я размаха пред лицето ѝ.

-Дай ми я.-отговори и се опита да я вземе, но не успя.

-А ти какво ще ми дадеш.-облиза си устните самодоволно.

-Един ритник в топките.-отвърна и веднага го удари, а той се запрепъва от болка, а тя си взе чантата и започна да бяга, но чу само гласа му, който не спираше да изпуска ругатни.

Когато Амбър се прибра задъхана видя Кори и започна да ѝ разказва случилото се. След като Кори я излуша ѝ каза, че не се е случило нищо сериозно, но друг път да внимава повече и да легне да си почива.
Докато Кори спеше Амбър лежеше и се чудеше за силата си. Тя затвори очи и бавно започна да се унася като накрая заспа. Сънува странен сън. Стоеше пред една светло-бяла порта и казваше някакви думи плачейки, а до нея стоеше някакъв човек, облечен в черна роба и черпеше от силата ѝ. Това я накара да изтръпне и се събуди. Видя, че беше рано и реши да направи закуска за нея и Кори. Направи яйца с бекон, лазаня, палачинки със сладко от смокини, пай с боровинки и портокалов сок. Кори се събуди и тръгна към трапезарията привлечена от миризмата. Огледа се и видя богатия избор на храна и веднага седна.

Ключа към портите на раяWhere stories live. Discover now