6.

5 2 0
                                    

Nikki:
'Ga je mee?' Kate kijkt me vragend aan. Ik twijfel even, maar dan besef ik dat ik mijn huiswerk al af heb en morgen geen toets is opgegeven. 'Prima. Ik moet nog even langs de ZARA. Ik heb gezien dat de ze nieuwe collectie binnen hebben!' Ik heb er hard voor gewerkt deze zomer. 6 weken lang gewerkt in een leuk café. Het was echt superleuk ondanks dat het keihard werken was. En ik heb er ook nog iets leuks aan over gehouden. Waar we nu dus even goed van kunnen shoppen! 'Oké, maar ik wil wel nog een langs de Bijenkorf. Ze hebben daar ook de nieuwe collecties binnen gekregen. Van Tommy Hilfigher! Oh en daarna nog even langs de Superdry-afdeling. Hé! Misschien kunnen we ook wat drinken bij dat leuke cafeetje waar jij deze zomer hebt gewerkt. Hoe heette dat ook alweer?' Kate steekt haar arm in de mijne. Ohja even vergeten voor het geld waar ik deze zomer zo hard voor heb gewerkt zou Kate haar wekelijkse kledingaankopen van doen. 'Ehh... Café Zomerliefde.'

Ik kijk verliefd in de spiegel en draai nog een rondje. Wauw dit is echt perfect. 'Nik? Ben je klaar?' Vraagt Kate. Ik duw het gordijn van het pashokje opzij en loop naar haar toe. 'Wauw!' Kate kijkt me goedkeurend aan. 'Echt prachtig! Blauw staat je fantastisch!' 'Ja...' Ik kijk in de spiegel. 'Wat is er Nik?' 'Nou het is best duur en misschien kan ik dat geld beter uitgeven aan iets nuttigs...' Stamel ik. 'Wat is er nou nuttiger dan kleding!' Roept Kate uit. 'En daarbij je hebt er zo hard voor gewerkt, je verdiend het gewoon!' En ze geeft me een knuffel. Ze heeft gelijk denk ik en we lopen samen naar de kassa.

De zon schijnt in mijn gezicht en ik besef opeens wat voor heerlijke dag het is. We lopen in korte broeken door de stad. Alleen ik en mijn beste vriendin. 'Wat is het toch lekker weer' zegt Kate. 'Je kan mijn gedachtes lezen!' Lach ik. We zijn ondertussen bij café Zomerliefde aangekomen en we zoeken een plaatsje. Als we onze drankjes hebben gekregen bespreken we dingen over school. Ik ben alleen niet heel de tijd bij het gesprek met mijn gedachtes en Kate merkt het. 'Wat is er Nik?' Vraagt ze. 'Nou ik heb het gevoel dat die mensen ons heel de tijd aankijken.' Zeg ik. 'Denk je?' 'Ja kijk maar.' Kate draait zich om. Op dat moment komt er iemand van het groepje mensen die naar ons keek op ons af gelopen.

Amanda:
Ik lig in bed en kan alleen maar aan morgen denken. Jessie is wel echt heel gemeen bezig, maar ga ik nu niet té ver? Nee tss ze is een bitch en ze krijgt haar welverdiende loon. Zo en nu slapen. Maar het duurt nog lang totdat ik echt in slaap val.

Jessie:
Ben ik wel slim bezig? Het is natuurlijk niet zo slim om met het vriendje van Amanda iets te krijgen, terwijl Amanda denkt dat het nog aan is! Maar Bas zei het zelf tegen mij: dat Amanda gewoon zo'n bitch is! En ze heeft me gewoon opzij gezet omdat ik in een andere klas zit! Nee, misschien ben ik wel fout bezig, maar ze verdient het!

Into A NerdWhere stories live. Discover now