Otobüs

2.7K 57 12
                                    

Hergün düzenli olarak otobüs kullanan bir kızım ben.Bu arada adım Işıl. 12. Sınıf öğrencisiyim meslek okulunda sürünüyoruz bu yüzden staja gidip geliyorum. Dediğim gibi staja giderken okula giderken sürekli otobüsü kullanıyorum bizim semtin otobüsü olduğu için inip binenleri genelde tanıyorum zaten küçük bir yer herkes tanır birbirini. Fakat biri vardı ki beni benden alan ve hiç tanımadığım biri.

İlk otobüste gördüğüm gün arkadaşımla dışarıya çıkmıştık dönüşte otobüse bindik ve o ilk gördüğüm zaman farklı biriydi yüzü tanıdık değildi kim olduğunu merak etmiştim yanımda arkadaşım oturuyordu ve hemen yan taraftaki koltuğa oturdu elinde kentkartı vardı(izmirliler bilir otobüse basılan kart) öğrenci kentkartı olduğu için adı soyadı yazıyordu. Kartı bana dönük "adımı al adımı al ve beni tanı" diye bağırıyordu. Bu çocuğu tanımak istiyordum ve adını soyadını alıp Facebooktan baktım. Yosun Koçak değişik bir isime sahipti.Bir ortak arkadaşımız vardı 8.sınıfta sınıf arkadaşım Yusuftu.

O zamanlar sınav stresi o bu derken çocukla tanışma heycanım kaçmıştı o kadar merakla tanımak istediğim çocuğu iplemez oldum ve tabi buna sevdiğim çocuğun hayatıma sürekli girip çıkması da etkili oldu.

Aradan rahat 1 ay falan geçti. Sevdiğim çocuk gitti. Aşkım bitti. Sevgim nefrete dönüştü. Ve o yine dikkatimi çekmeye başladı. Fakat ismini herşeyin unutmuştum ve ilk gün ki gibi adını öğrenebilme imkanımda yoktu. Bir iki gün çok kafama takmadım hatırlarım diyip geçiştirdim. Fakat sürekli karşılaşmamız beni ona itti ve deliler gibi adını hatırlamaya çalıştım. Kafayı yicektim. Aklıma gelmiyordu bulamıyordum derken aklıma Yusufun arkadaşı olduğu geldi hemen Facebooka girip Yusufun arkadaşlarına baktım ve hüsran sonuç bulamadım.

Bizim buralarda oturduğu için burdaki genç erkek tayfasına bakmaya başladım. İlk sırada yusufun abisi yakup vardı. Hemen yakupun profiline girdim arkadaşım değildi fakat arkadaş listesini gizlememişti ve yosunu bulmuştum. Bir atak yapcaktım eklemeliydim onu ama yapmadım ve eklemedim. Daha sonra ınstagramdan takip etmek aklıma geldi tabi bu aklıma gelene kadar bir kaç gün geçmişti otobüste yine denk gelmiştik hatta yusuf ve yosunu aynı karede görmüştüm selamlaşmış konuşmuşlar hatta ve hatta aynı durakta inip beraber gitmişlerdi. Her neyse konumuz bu değil. Instagramdan takip etmek için arama yerine adını yazdım ve buldum. Profili gizliydi. Instagramda profilini gizleyen erkeklere herzaman kıl olmuştum. Ne o öyle kapalı Çeyiz gibi saklıyorlar profillerini. Ama bu ondan soğumam için bi etken değildi onu istiyordum. Hemen takip isteği attım ve bekledim bekledim saat geç olmuştu. Yarın sabah stajım vardı gözlerimden uyku akıyordu. Derken isteğimi kabul etti hemen fotoğraflarına baktım takip ettiği kişi sayısı takipçileride azdı. Mesaj atıp atmama arasında kalmıştım. Daha yeni kabul ettiği için mesaj atmamaya karar verdim. Nasıl olsa yeni takipçimdi. Yarın Dm fotoğrafı paylaşırdım o da beğenirdi ve bende mesaj atardım böyle düşünerek uyudum.

Sabah kalktığım zaman ilk olarak telefonu elime alıp köy ağası gibi yatağın üstüne oturur 5-10 dakika kendime gelmek için telefonla oynarım. Bunu benden başka yapan muhakkak vardır. O muhteşem bildirimi gördüm. Yosun bana Dm'den mesaj atmıştı. Ve ben dm fotoğrafı falan paylaşmamıştım kendiliğinden bana mesaj atmıştı.

Eveeet. Bölüm sonu daha yeni yazıyorum ilk kitabım hata kusur varsa heycanıma verin sonraki bölümü gelen tepkilere göre yanınlıcam 😊

Üniversiteli BeyWhere stories live. Discover now