Pistrui

22 1 0
                                    


       Intr-o zi geroasa de iarna, Mara statea in pat in fata laptopului cu ceaiul de menta intr-o cana cu motive de Craciun langa ea si cu prajiturele pe o farfriuta asortata cu cana. Ii placea la nebuie cand se asorta vesela. Stand singura in apartamentul ei modest cu o camera si o sufragerie, isi permitea sa faca totul asa cum vroia: decoratiuni, aranjamente, vesela, tacamuri, toate aveau locul lor prestabilit. Ordinea era o mica obsesie de a ei si rar era casa vraiste.

       Uitandu-se pe geam la ninsoarea de afara, a inceput sa se piarda iar in ganduri, dar i s-a disturbat contemplatia cand a inceput sa se auda melodia Snow Fairy pusa ca sonerie la telefon.

       -Da? intreaba Mara indreptandu-si telefonul demodat la ureche.

       Era Eleonora - Ela pe scurt - una dintre prietenele ei de la facultate. A inceput sa-i povesteasca despre ce facuse aseara cu doi dintre prietenii ei: Lia, o colega de facultate si Erik, un prieten mai vechi al Elei pe care nu-l cunoscuse Mara inca. In timp ce Ela ii povestea, Mara se uita pe Facebook la ce mai facuse lumea - stia ca nu trebuie sa o asculte foarte mult pe Ela pentru ca palavragea si se intindea cu povestirile ei, asa ca putea sa faca si alt ceva in acelasi timp. Uitandu-se pe site-ul de socializare, i-a atras atentia o poza de pe Timeline-ul colegei de facultate de aseara in care erau toti trei cu zambete pe fata. Uitandu-se la ei si fixandu-si privirea pe baiat, Mara simti o dorinta brusca de a-l intalni.

...

       Ela s-a prins repede de interesul prietenei sale singuratice fata de vechiul ei prieten si cu un ranjet pe fata, care-i ajungea pana la urechi, a inceput sa planuiasca o iesire in oras cu Mara si cativa dintre prietenii ei, printre care si Erik.

       -Hei Mari, nu vrei sa iesi in seara asta cu noi? spuse Ela prin telefon prietenei sale, inca avand ranjetul pe fata si modificandu-i putin vocea ca si cand ar fi ras de ceva.

       -Um...sigur. Cand si unde ne intalnim?

       -Vin sa te iau din fata blocului la 5:30. Vorbim.

       Mara avea o vaga banuiala ca prietena ei a inceput sa planuiasca ceva pentru ea. Acum depinde daca o sa fie o surpriza placuta sa nu.

       Inlaturand gandul, a inceput sa se pregateasca de iesire.

...

       Infofolita intr-un palton gri cu o caciula impletita ciocolatie si un fular verde crud inchis pus peste nas sa-i tina de cald, coboara scarile spre iesirea din bloc. Imediat ce iese pe usa blocului, Mara este intampinata de o fata cu un cap mai scunda ca ea, la fel de infofolita, intr-o geaca de iarna cachi la moda cu gluga pufoasa la margini, caciula alba care ascunde parul vopsit in blond-capsuna si fular asortat cu caciula. Eleonora sare intr-o imbratisare ca de urs, lucru ce nu o mai surprinde pe Mara de acum, si se pornesc spre destinatie.

       Pe drum, fetele au vorbit despre ce au mai facut in vacanta de iarna pana au ajuns in fata localului unde le astepta un grup de persoane.

       In fata de tot se observa o fata intr-o pozitie diferita fata de restul grupului. Statea dreapta cu mainile in san si picioarele departate corespondand umerilor. Era o pozitie stoica, dar nu inspira superioritate. Avea par saten inchis si niste ochi calzi de culoarea mierii, fata ii era acoperitata in totalitate cu pistrui, care ii dadeau un farmec aparte, si era conturata de un zambet impaciuitor. Daca te uitai la imbracamintea ei, ai fi zis ca e nebuna. In viscoleala din acea seara ea era imbracata intr-o geaca deschisa rosiatica cu o gluga, in rest, nu mai avea nimic care sa-i poata tine de cald. Observand privirea stranie a fetei de langa prietena sa, a simtit nevoia de a explica:

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 30, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Mara...Where stories live. Discover now