OKUL HAYATI

300 16 3
                                    

Sınıfa geçtik. Kitaplarimizi çıkardık.
-ooo hoca ders anlatıyor birde.daha yeniyiz biz yeni biraz yavaş.
-ne sandın kumsal Ünv. Burası lise geride kaldı ilk ders günü aburcubur dedikodu ve kola içerek geçmiyor artık ilk ders.
-sen baya moda girmissin. Maşallah.
Hoca biraz sessiz diye bağırdı. O sırada arka sıradaki çocuğa gözüm takıldı. Ama bu nasıl olabilirdi!!! Aynı sınıftaydik. Ama nereye bakıyordu öyle siritarak. Başımı o yöne doğru yönelttim. Benim için bitmiştir. Bir kıza bakiyormus öyle beline kadar saçları var uçları turuncu renkte .ve tabi ela gözleri. Ben onu on basarim benim koyukahve gözlerim var sacim da belime kadar ve kumral renkte ayrıca onun gibi sivilce küpü değilim yüzümde fazlalık olan bir tek gamzelerim var.
Ne desem nafile.o beni farketmemisti. Eee tabi kızım bu ne acelee. Sen köylusun.Sinavla geldin sen buraya.onlarda kazanarak geldi ama tekbir farkla onların cebinde 1milyon dolarlari jipleri var.Benim 10 lira ve tabii akpilim var ama Jip dil sadece otobüse binmek için. Derste kendi kendime sorular sorup onay verirken. Kapı çalındı. Hoca gir, dedi.AMAN ALLAHIMMM!!! Giren kişi ilkokul arkadasimdi. Adı Mert. Beni görünce yüzü güldü. Bu arada ece de onu ilkokuldan beri tanır ama o benden bir tık fazlası ona aşıktır. Eceyi dürttüm.
-kendine gel kızım? Huu aloooo
Baygın bir biçimde;
-efendimmmm.
Aman bıraktım birbirlerine öyle ders boyunca aşık aşık baksınlar. Bırakmaz olaydım :
-ee nasıl kazandın burayı ecee
-bende zeka yok mu yanii
-Hayır bendekinin iki katı war
-Sağol sen daha çok zekisin
-Hayır sen
-bence sen
Dayanamadim ve en sonunda
-walla en zekiniz benim.dersi dinlesenize lan.hoca hemen anlatmaya başladığına göre ve bu kadar hızlı gitmesine bakılırsa sınavlar başlıcak. Dinleyin hadi.
***
Bir dakika sonra kendimi arkada buldum.neymis beraber oturcaklarmis.o sırada o çocukla yanyana oturduğumuzu farkettim. O sadece orta bolmedeydi. Ama ikimizde en arkadaydik. O sakarlikla şu şişem yere düştü. Bir anda çocuk sıçradı. Allahtan yere düşürmüşüm. O saç uçları kızıl olan kız şunu dedi
-abi bir baksana.
-bakamam neşe. Dön önüne. Ilkokul musun sen abi abi diye dolasiyon.
-iyi ozaman.Ruzgar bir baksana şuna.
Onlar konuşmaya devam etti.ama ben o andaki mutluluğumu bagiramadigimdan dolayı kulağıma başka hiçbir ses gelmedi.takii klasik ece beni sarsana kadar.
-aloo . Benim şok sana aksetti sanırım. Hadi kalk zil çaldı. Bu teneffüs kantini arayalım. Zaten 15 dk da anca buluruz bir dahaki ders arasında da kahve alalım.Canim sıcak bişeyler içmek istiyor.
***
Hiç birşey demeden kafamla onay verdim.ama eminim evimize girdiğimiz andan itibaren A dan Z ye herseyi dökücem eceye........

SEVGİLİM BİR PATRONHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin