KL - 8-

655 57 2
                                    


Bölüm 8 Başlangıç.


'' KAVAKÇILAR ANADOLU KIZ LİSESİ ''   kaç kez tekrar etmiştim bu cümleyi yüz mü?  bence daha fazlaydı. Anadolu kısmına kadar her şey güzeldi, ondan sonrası işi bozuyordu. Adeta olduğum yerde donmuştum. Annemden aldığım adrese bir kaç kez daha bakıp doğru yer olduğuna emin olunca bir ordu kadar olan kızların bakışları altında okul binasına doğru yürümeye başladım.

  Bana bir asırmış gibi gelen ama normalde saniyelik olan merdiven tırmanma işlemini bitirip okul binasına giriş yaptım. Bahçe arkamda kalınca derin bir nefes verdim. Durduğum yerde etrafa göz gezdirdim. Okul her ne kadar bir devlet okulu olsa da düzenlemeleri çok başarılıydı. 

Müdürün odasını bulmak zor olmamıştı. Sizinde hemen karşınız da iki metre boyunda okulun içinin krokisi bulunursa rahatlıkla bulabilirdiniz. Derin bir nefes alıp önünde durduğum kapıyı iki kere tıklatıp içeriden ''gel '' komutunu alınca içeriye girdim. Evet müdür erkekti. Evet yaşlıydı.  

'' Merhaba hocam! '' dedim tam karşısında dikilerek. Gözlüklerinin üzerinden bana bakıp;

'' Merhaba? '' dedi soru sorar bir üslupla. Tabi ben olsam ben de şaşırırdım. Koskoca kız lisesinde benim gibi ultra yakışıklı birini olması biraz tuhaftı. 

'' Hayırdır evladım niçin geldin? ''

'' Hocam ben Doruk .. Doruk Aydın. Bursa' dan İstanbul'a yeni taşındık. Annem biz buraya taşınmadan bir ay önce kaydımı bu okula yaptırmış, ve ben görüyorum ki burası benim gelmem için uygun bir yer değil yani kız lisesine erkeklerin gelmesi biraz tuhaf kaçmaz mı? '' 

'' Kaydının bu okulda olduğuna emin'misin'' dedi müdür bey.

'' Evet, yani annemin bana verdiği adres bu okulu gösteriyor '' dedim elimde tutuğum terden yapış yapış olan kağıdı müdüre doğru uzatarak. Kağıdı alıp okudu aslında okumaya çalıştı desek daha doğru olurdu. 

'' Evet... bu adres bizim okulun adresi. Ama nasıl olabilir ki böyle bir şey ? '' dedi düşünerek.

'' Bilmiyorum Valla size sormalı '' dedim zoraki bir tebessümle. Gözlüklerin üzerinden bana bakıp 

''cık cık '' ladıktan sonra  

'' Belki bu okulda  olmayabilir.  Erkekleri gönderdiğimiz okulda kaydın olabilir.''  dedi bilgisayara doğru dönerek.

'' Adım ne demiştin? '' 

'' Adım Doruk soyadım ise Aydın '' 

'' Doruk Aydın... bekle bir dakika ''  dedi sanki kaçacakmışım gibi.

'' Erkeklerin kaydının olduğu okulda senin kisi yok bir de buraya bakayım. '' dedi mahcup bir tonla. Gözlerimi devirip cevap vermeden bekledim.

 '' Oğlum, maalesef ki kaydın burada. ''  

'' NE! Bu okulda mı? Peki nasıl olur bu ya! Siz nasıl böyle bir şey yaparsınız? Kaydımı başka bir okula gönderemez misiniz? '' dedim öfkemi dizginleyerek. Müdür tam cevap verecekken; 

'' Bir dakika bu okul KIZ LİSESİYSE farz edelim ki annem de tabelayı okumadı -ki okuması lazım- gelip kayıt yaptırdıysa siz ne yapıyordunuz  o zaman, nasıl kayıt yaptırdığınızı söyler misiniz acaba? '' dedim sesimi yükseltmemeye özen göstererek.

'' Sorularına sırayla cevap verecek olursak naklini gönderirim, ama boş kontenjan var mı bilmiyorum. Bu da demek oluyor ki naklin başka bir okula çıkana kadar buradasın. Ama tekrar söylüyorum senin için zor olabilir sonuçta son sınıf öğrencisisin.  İkinci soruna gelirsek kayıtları ben yapmıyorum. Yardımcım yapıyor, böyle bir yanlışlığı nasıl yaptı bende bilmiyorum. Üçüncü soruna gelirsek... '' diyerek bilgisayara baktı. Tekrar bana dönerek; 

Kız Lisesi #Watys2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin