6.bölüm -benimsin-

2.9K 126 22
                                    

Evet gençler geç yazan yazarınızı dövebilirsiniz
defne duyduğu cümleyle şaşırmış olsada hiç belli etmeden bir sandalye çekip oturuyor. nereden başlasa diye düşünürken ömer konuşuyor

''istediğin yerden başlayabilirsin ben soru sormayacağım dinlemek için buradayım'' sanki içini okumuştu bu nazik adam durdu ve yutkundu. yıllar önce yaşadığı olaylar aklına geldikçe kelimeler boğazında düğümlenmiş sıra sıra dizilmişti . gözlerini yumdu. acı çektiği her halinden belli olan bu kadına yardım edemeyen adam çaresizce eline dokunabildi konuyu bilmiyordu birşey diyemiyordu. bu dokunuş anlatması için bir uyarı gibi olmuştu.Defne gözlerini açtı ve konuşmaya başladı.

''anneannem ölmeden biriki sene önce bir sevgilim vardı , baya ciddiydi ilişkimiz beni istemeye geldiler sözlendik . sonra onunla bir ömür mutlu olamayacağımı anladım. Ayrılık kararına vardım anneannem, serdar hepsi beni anlayısla karşıladı . yüzükleri çıkardık ne olduysa sonra oldu zaten, bu adam yani kerim beni kaçırdı onu sevmediğimi artık olmayacağını defalarca anlattım ama beni birakmadı nerdeyse bir hafta depo gibi bir yerde kaldık. Sonra bizi buldular kerim cezaevine gönderildi. Kadına taciz ve fuuştan " genç adamın beyninden aşağı kaynar sular akıyordu gözlerinden alev çıkıyordu adeta defne gerginliği fark etmiş olacak ki konuşmasını sürdürdü " ama bana dokunmadı, denedi ama kurtardılar beni" dediğinde gözlerindeki damlalar serbest kalmış ömer ile göz göze gelmişlerdi. Dayanamadı genç adam kalktı. Defnenin dizlerinin dibine çöküp gözyaşlarını parmaklarıyla temizledi.
"Sakın ağlama, ben yanındayım" defne bu kelimeyi duyduktan sonra gözlerine baktı ömerin durmadı sarıldı boynuna masanın yanında yerde oturmuş sarılıyorlardı. Pozisyonun saçmalığına gülmeye başlamışlardı. Ömer ayağa kalktı ve defnenin elinden tutarak onuda kaldırdı .
"Benimle güvendesin" bu sözler defneyi eritsede sıcak bir tebessümle karşılık verdi .kalbindeki ateş giderek çoğalıyordu göz göze gelişler, ellerin teması ,dertleri paylaşmalar duygularını körüklüyordu her ikisininde ..
Kahvaltı sofrasını toparladıktan sonra evden çıkmak üzere hazırlandılar kapıya varıp durdu ömer, defneye dönüp
" bir saniye sen otur ben geliyorum" dedi kanepeyi göstererek , defne sakin adımlarla kanepeye oturdu.
Ömer bey merdivenlerin başına gelip durdu telefonunu çıkardı
"Alo sinan , benim bu gün dışarda işlerim var . toplatıya tek başına katılsan , evet deri renkleri masamda ,maddi tutar bildiren dosyalarda orda turuncu dosyada çizimler duruyor ." sinanla konuşması bittikten salona döndü defne tam ayaklandı ki ömer beyin nereye diyen bakışlarıyla buluştu " çıkmıyormuyuz "sesi sonunda kısılmış gibi çıkmıştı. Ömer genç kadına doğru yürümeye başladığında kadın korkmuştu geri gitmek istedi kanepe tam arkasında duruyordu kalbi çıkmak üzereydi elleri terliyor nefesi daralıyordu . adam bakışlarıyla aşkını bağırıyordu adeta kadının sesi titredi " ömer be-bey "
yaptığı şeyin farkına vardı.."öhm ıı defne " geri adım attı birkaç kere " şirkete gitmiycez baska işlerimiz var , gidip üstünü değiştir hadi " az önce olan olayın şokunu atlatamadığı için kafasını sallamakla yetindi kadın , hayalet gibi kapıya ilerledi kalbi durmuştu beyni basınç yapıyordu vücuduna kapıdan çıkıp kendi evine geldi kapıyı açıp içeri girdiğinde sesli düşünmeye başladı." kalbim orda kaldı resmen saçmalama be ne kalbi, ay sıcak napıcam ne giyicem nereye gidicez ki acaba , " heyecanla merdivenlere dogru yöneldi odasına Çıkıp siyah kilotlu çorap siyah şort ve gri yarım kol bir t-shirt giydi onun üzerine de siyah bir ceket alıp merdivenlerden indi , ayakkabılığa yöneldi postallarını giyip ufak sırt çantasını aldı. " çok mu spor oldum acaba" diye geçirdi aklından tam üstünü değiştirmek için gideceği sırada kapı çaldı. Arkasını döndü ve kapıyı açtı .
" senin ne işin var burda"
"Sana geldiğimi sanıyorsun değil mi ?"
" benden uzak dur "
" duruyorum merak etme " kerim yarım sırıtışıyla arkasını döndü. Fısıltıyla konuştu"seni seviyorum hırçın defne"
Defne hızla kapıyı kapattı mutfağa gidip bir bardak su içti, sonra koşturur edasıyla kapıya yöneldi , evden çıkıp ömer beyin evine koştu . ömer bey kapıyı açtığında nefes nefese ona bakan kadını görünce telaşlandı"noldu,noldu defne" yutkundu kadın fısıltı gibi çıkan sesiyle " kapıma geldi " ömer ne demek istediğini beyninde dolandırıp anladığında gözleri büyüdü,ellerini yumruk haline getirip sıktı . sevdiği kadının sırtına dokunup içeri geçmesini sağladı. "Otur sen geliyorum ben hemen " ömer yukarı çıkıp mavi jean ve bordo bir t-shirt giydi . aşağı indi merdiven arkasindaki ardiyenin kapısını açıp satılık levhasını aldı. Salona geldiğinde kadının oturup tırnaklarıyla oynadığını gördü.
"Defne kalk gidiyoruz" diye emir vermişti. Kızgındı çünkü kapıdan hışımla çıktı. Kadın arkasında çıkıp kapıyı çekti. Hızlı adımlara kadının evinin bahçesine geldi çitlerin üzerine satılık levhasını astı. "Ne yapıyorsunuz siz" kadın adamın ona dönmesini bekledi . " satılık yazısını koymakta ne " adam kaşlarını çattı. "Defne o adam-" kızgın adamı durdurdu kadın" o adam benim derdim, bu evi onun için satamam , anneannemin tek hatırası bu ev " adam haddini fazla aştığını fark etti bu kadın onun hiçbirseyiydi satılık levhasını alıp evine doğru ilerledi . kadın evinin kapısını açıp içeri girdi . çantasını bir köşeye fırlattı ,"kim o ya benim evime nasıl karışır ." sinirle mutfağa ilerledi .
Gece
Yorganını üzerine alıp kitabından birkaç sayfa okumak için komidinin çekmecesini açtı tam kitabına uzanacakken kapı çaldı. Çekmeceden kitap yerine biber gazını aldı. Merdivenlerden sessiz sessiz indi . delikten baktı kimse yoktu. Kapıyı açtı dısardakı kişi tam defne derken biber gazını suratına sıkmaya başladı.
" aah defne gözüm, aa benim ömer ,"
Kadın biber gazını elinden fırlattı "ömer bey ,hiii çok özür dilerim." kolundan tutup içeri aldı. Salona sokup koltuğa oturttu" durun hemen süt getiriyorum, pamuk almak için banyoya koştu sonra mutfağa girip ufak bir kabın içine süt koydu. Ömer'in yanına gitti koltukta uzanmış gözlerini sıkıyordu. Gidip yanına oturdu"sıkmayın gözlerinizi"
"Yanıyor defne" sesi çok otoriter çıkmıştı. Pamuksu sesiyle cevap verdi defne " özür dilerim" bu sırada gözlerine sürüyordu sütü "birazdan geçer merak etme" dedi adam yumuşamıştı. O kadar nazik davranıyordu ki canı yanmasın diye elleri titriyordu korkudan canı yanar diye
Sabah

Yatağında gerindi ,sağa döndü tam sola dönecekken birşey onu durdurdu biri onu tutuyordu . yorgan yüzünden çekildi .
" kerim?"
" yalvarırım dur nolur" ard arda sıraladı kelimeleri
" bu sefer, benimsin"

kiralık aşkHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin