5. Coleg de camera ?!

27 8 0
                                    

Aoleu!! E ora 6:45!! Doamne cat am dormit, nu-mi vine sa cred. Cobor din pat si dau de podeaua rece pana la papucii mei caldurosi. Intru in camera unde dormea Violette si o trezesc.

- Ce vrei, Claire?

- E 6:45. Tu sa-mi zici ce e...ai dormit o groaza. Speram ca o sa ma trezesti.

- Pe bune? Pe mine te bazai? Ma intreaba jumate adormita.

Ma duc spre bucatarie si deschid frigiderul...doamne cata mancare era in el...si asta doar pentru o persoana. Zici ca traiesc 5 oameni in casa asta la cate provizii are. Aleg sa fac niste oua ochiuri, ceva rapid ca n-am timp. Nu pot intarzia in prima zi de lucru, corect? Ce impresie fac.

- Hey, ai facut masa? Ma inteaba surprinsa

- Hey, ma mir ca te-ai sculat din pat...Mda am facut-o eu...daca nu eu atunci cine? Ii zic razand...

Terminam de mancat ouale mele si fiecare se duce sa se imbrace pentru servici. Mi-am pus niste blugi si o camasa alba. Chit ca presupun ca o sa primesc una de acolo dar ma rog... Imi prind parul intr-o coada de cal imi iau geanta si amandoua plecam, fiecare luand alt taxi.
E ora 7:50...!! Uraa...am ajuns la timp. Chiar imi era ca imi stric reputatia din prima zi
Intru si sunt intampinata de acelasi domn care mi-a zis ca sunt angajata. Cu un zambet larg pe buze mi-a zis multumit ca n-am intarziat (ce angajat cuminte sunt) si, cum am presupus, primesc o camasa maronie cu un buzunar la piept si sigla coaforului scris cu roz in dreapta.

- Bun. Deci stii tot ce ai de facut. Astepti un client si te oferi tu sa-l tunzi, da?

Aprob din cap ca un elev ascultator si imediat ce acel domn paraseste sala, o doamna de vreo 40 de ani (care parea destul de bogata) vine si imi zice sa o tund...termin si vad un zambet pe fata doamnei ce, cred eu ca e de bine. Bun. Ii place tunsoarea. Imi lasa 10$ bacsis si pleca. Asa o duc toata ziua pana pe la 6...ce pot zice? Pentru prima zi...a fost foarte relativ bine, n-am ce comenta.

***

E ora 6 deci, mi-am terminat programul. Imi iau ramas-bun de la noile mele colege si parasesc coaforul. Imi deschid telefonul si vad 4 apeluri nepreluate de la Violette.

- Unde esti? Ma intreaba ca disperata

- La munca, unde vroiai sa fiu?

- Mda asta e adevarat, dar ti-am zis ca azi vine fratele meu, si ies cu el la cina seara asta...si nu mi-ai zis sa iti las cheile sa iti strangi bagajele.

- Dar inca nu am gasit unde sa stau.

- Bine mai dormi si azi la mine, dar ca idee acuma ce vrei sa faci? Ca nu te pot lasa in srada pana vin acasa.

- Uimeste-ma

- Pe bune? Chiar trebuie sa fii ironica? Ma intreaba cu un aer superior. Eu ma straduiesc sa iti gasesc o sulutie si tu?
In fine, nu mai conteaza... Vino la restaurant.
Si aud pe fundal un "Ceee" foarte disperat. Presupun ca e frate-su.

Plec dezamagita spre taverna la care am mancat ieri si ma gandesc la cat de nedorita de Violette sunt acum ca a venit fratele ei. Deci un lucru era sigur, un loc unde sa stau trebuia sa imi gasesc urgent un apartament caci nu mai sunt prea bine primita.
Ajung acolo si ii vad discutand foarte tensionat. Asa ca daca m-as fi dus n-ar mai vorbi. Ascult sa vad despre ce este vorba, practic...ii spionez dar...
Deci vorbeste ceva de o casa, si de serviciul lui. Vrea sa se mute la Vio?!! A nu, nu, nu...Vio refuza. Si ii zice ca are o groaza de bani...de ce nu-si face una...si ahh la naiba m-a vazut.
Ii fac politicos cu mana si ma arat surprinsa ca si cand deabea acum am ajuns si ii caut dezorientata.

- Buna! Eu sunt Claire White. Si ii intind mana bartatului de vreo 27 de ani, inbracat intr-un sacou, cu ochii albastrii si o privire minunata... Cel putin la fizic pot spune ca Vio putea fi multumita cu fratele ei.

- Thomas Davis. Si da mana cu mine.

Iau un loc la masa si imi comand o limonada. Si intr-adevar, cum am presupus discutia lor a incetat si acum vorbesc despre ce mai trebuie sa planteze in gradina bunicii si m-au intrebat cum mi-a mers prima zi de munca...ehh ce pot spune
Seara trece oribil de greu...si mai mereu m-am holbat la Tom. Pff...ce sa fac?!
Urcam in bentley ul negru al lui Tom cu care a venit. Deci dap...tipul are bani. Mergem pana la Violette si din moment ce n-a intrebat de ce dorm la sora lui, probabil ca deja i-a explicat toata povestea cu mine...mda nu e un lucru foarte bucurator sa stie toata lumea cat de bine mi-a mers deja din prima zi. Imi fac un dus si ma bag in pat cu laptopul in brate sa imi caut o locuita si ii aud pe Violette si Tom certandu-se, certandu-se destul de rau de nici nu puteai dormii... Incerc sa aud despre ce discuta si singurele cuvinte pe care reusesc sa le disting sunt unele legate ca Tom vrea sa ramana in Florida, are nevoie de locuinta si Vio nu-l lasa sa stea cu el...deci cam aceea ca cea de ma restaurant Uu...poate iau cu Tom un apartament, deci mi se injumatateste chiria...pff! Pe cine pacalesc nu de asta as vrea... Imi reiau cautarile si stau un timp indelungat rasfoind articole, pana cand gasesc ceva destul de interesant... Si rezonabil. Pun mana pe telefon, chiar daca era noua jumate seara si ii sun.

- Ămm...Buna seara. Sunteti cu complexul pentru inchiriat?

- Da

- As dori sa inchiriez un apartament de 2-3 camere...de cum aveti si dumneavostra, nu conteaza. Pretul este cel afisat pe ecran, nu?

- Da. Avem disponibile doar trei apartamente cu 2 camere si unul cu 3 camere. Maine puteti sa veniti sa le vedeti.

- Va multumesc. Si in caz ca vreau sa inchiriez de maine ma pot muta?
Intreb eu incantata

- Desigur.

Inchid telefonul bucuroasa si ma duc la Vio sa-i zic incantata de ce am reusit sa facsi ca nu mai e nevoie si maine sa stau la ea. Fug repede spre bucatarie cu laptopul in brate.

- Hey, Vio, Vio, Vio...ia uite iti place? Intreb entuziasmata. Se uita la apartament si imi zice cu zambetul pe buze ca ii place. Tom, curios, se uita si el si ma asculta atent la ce ii vorbeam prietenei mele.

- Si ce apartament alegi?intreaba fratele Violettei

- Ehh...daca e sa o luam asa...l-as alege pe cel cu 3 camere dar n-am destui bani.
Tom se uita la Violette si zice:

- Auzi, dar daca as plati eu jumate de apartament si tu jumate? Si sa stam impreuna?

Poftim?!? Sa stau cu fratele Violettei?? Doamne asta chiar e disperat dupa o locuinta...si vad ca o vrea ieftina, din moment ce vrea si el la jumate de pret.

- Si asa mi-ar iesi si mie si tie avantajos, deci ce zici?

- Ce tot faci? Il intreaba subtil la ureche si ii trage un cot.

- Da, Vio, exact ce ai auzit. Vreau sa ma mut cu prietena ta. Si oricum nu vad care e problema ta din moment ce tu nu ma vrei in casa ta. Deci...

- Auzi vino sa vorbim putin. Si ma trage de bluza in sufragerie.

- Care e problema Vio?

- Poate pentru ca tu vrei sa locuiesti cu fratele meu!! Ti se pare in ordine? Eh...mie nu
Sau....

- Sau ce?

- Iti cam place de Tom, hă? Si imi da un cot

- Ămm...ceeee?? Si ma uit un pic in jos. Nici vorba

- No haide acuma...suntem prietene ce dumnezeu! Poti sa imi spui...nu-i o problema...si n-am nimic in potriva. Bine pana la un punct. Nu e problema mea ce face frate-miu.

- Bine pai atunci...ii zic raspunsul. Si parasesc sufrageria incantata.

- Deci sora-ta n-are nimic in potriva. Maine mergem sa-l vedem. De preferat la 2 cand am eu pauza de masa, bine?

- Desigur. Vin sa te iau la ora 2 din fata coaforului.

De unde stie ca lucrez la coafor? Vai...Vio a vorbit destul de mult...eh nu mai conteaza. Si asa o sa afle multe ca o sa stam impreuna...

_________

In sfarsit e gata si capitolul 5. Scuze ca a durat asa de mult. Sper sa va placa. Astept voturi sau comentarii daca nu e ceva pe plac...mersi😘

Plecata in FloridaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum