4. Zi intre fete

30 7 0
                                    

Deci se pare ca era stabilit. Mergem sa vizitam orasul..! Yeyy...
Bine, cat putem, evident. Facem si noi cate ceva impreuna. Pana la urma cine stie...poate Violette o sa imi fie chiar o buna prietena.

- Deci, Violette...vrei sa mergem pe plaja? Nu stiu zic si eu

- Haide. Dar ai costum de baie?

- Normal...dar ce credeai ca am venit eu fara? Ha, ce gluma buna.

Luam taxiul, evident si in cateva minute ajungem pe o plaja imensa care era foarte animata. Nisipul era superb. Foarte fin, razele soarelui erau foarte puternice fata de ce eram eu obisnuita in Londra.
Cumparam doua scaune si ne intindem la soarele fierbinte. Stam un pic pana ce Violette tresare de sincer pana si pe mine ma sperie.

- Hey.! Vrei sa facem snorkeling?

- Esti sigura? Stam foarte bine pe nisip.

- Hai, frate. Nu stii sa te distrezi. Tu nici macar in apa nu vrei sa intri. Doar sa stai la bronzat. Ceea ce recunosc ca esti cam palida.
Nici nu ai idee cat de frumos e sub apa. Bine, treaba ta tu pierzi. Tu esti fraiera, nu eu.

Ma uit la ea pe sub ochelarii de soare.

- Bine, hai sa te vedem ce stii.

Ne ridicam de pe scaune si mergem spre cabanuta din lemn sa inchiriem echipamentul.

- Vrem si noi o tura de scufundari zice Violette vesela.

- Exact la fix, fetelor. Chiar acum pleaca tura de dupa-amiaza.

Luam echipamentul si il urcam in barca cu motor. Mergem putin mai in larg. Ne punem tuburile cu oxigen, ochelarii si costumul si ne dam drumul in apa. Prima oara vedem doi delfini care inoata unul langa celalalt si care fac un salt din apa.
Inotam mai jos si cu cat inaintam se vad din ce in ce mai multi pesti de toate culorile si marimile pana ajungem deasupra nisipului fin unde vedem tot felul de corali si animale subacvatice. Ca pisica de mare sau o broasca testoasa uriasa. Experientele pe care le-am simtit sunt de nedescris. La inceput mi-a fost teama sa nu ma manance un rechin, recunosc dar apoi cand am patruns in acel mic orasel facut din plante si corali unde stau animalele am scapat de orice frica si ba din contra am fost curioasa sa explorez acele noi privelisti.

Turul dupa vreo doua ore se termina si ne intoarcem pe plaja. Soarele nu mai era atat de puternic deci nu mai era de stat pe plaja. In schimb aveam amandoua o foame de lup.

- Violette? Putem merge sa mancam ceva? Sunt lihnita...

- Nici nu mai trebuia sa intrebi. Cand stau in apa automat mi se face foame. Si te rog, spune-mi Vio.

In cateva momente avem totul impachetat, mi-am pus pantalonii scurti de un bleu deschis, tricoul cu un flamingo si sandalele inflorate si plecam spre o taverna care zice Vio ca e foarte buna cu specific de peste

Intram in cladirea mare si impunatoare din lemn si suntem conduse la o masa superba pe terasa unde putem vedem marea si apusul de soare.

- Va multumim...e superba masa. Ii zic eu la acea doamna fericita si incantata de tratamentul oferit.

- Ehh...cum e? Ma intreaba Vio multumita de alegerea facuta.

- E superb...

- Ma gandeam eu ca o sa  iti placa.

- De unde stii acest loc?

- Ămm...sta putin pe ganduri si continua. Aici veneam cand eram mica cu fratele si parintii mei. Intr-adevar n-am mai fost de mult timp dar sper ca mancarea e la fel de buna. A, chiar...maine vine fratele meu la mine.

Plecata in FloridaWhere stories live. Discover now