V

1.5K 157 25
                                    

A doua zi am fost trezita de sunetul unor bucati de metal lovite. Am sarit ca arsa din pat ca sa il vad pe Harry lovind doua tigai; chiar si dupa ce m-am trezit!

"Sunt treaza,poti sa te opresti!" tip si imi duc mainile la urechi.

Cu o ultima lovitura zice:

"As putea face asta cat e ziua de mare daca vreau. Dar mi-e foame, iar tu vei face mancarea!" ma fixa cu privirea si ma incrunt la el. "Asta nu e o propunere, este un ordin!" adauga si iese din camera.

Am rasuflat usurata cand a plecat si mi-am dus mainile la fata.

"Ce-am facut sa merit asta..." mormai intre palme.

Am iesit din camera si am pornit in cautarea baii. Mai erau vreo 5 usi pe holul asta si chiar nu inteleg de ce ii trebuie atatea camere daca el locuieste singur.

Cand eram pe cale sa apas pe una dintre clante am fost oprita de strigatul sau puternic care aproape ca a zguduit toata casa. M-am intors speriata si l-am vazut inaintand cu pasi mari catre mine.

"Ce cauti in camera mea?!"

"E-eu.. Eu cautam b-baia...ăăh,"

"Urmatoarea usa." rosteste apasat fara sa isi ia ochii dintr-ai mei. Dau rapid din cap si apas pe clanta urmatoarei usi. Am intrat rapid fara sa mai aprind lumina, insa am ramas surprinsa cand am vazut baia curata. Wow...

Probabil pune prizonierele sa ii spele baia inainte de a le omorî.

Poti te rog sa taci pentru un minut?!

Am luat apa in pumni si mi-am dat pe fata dupa care am cotrobait prin dulapuri dupa o pasta de dinti sau ceva. Am gasit una, dar aproape goala. Langa era si o periuta, insa in nici un caz nu aveam sa o folosesc! Asa ca am intins niste pasta pe degetul aratator si am inceput sa imi frec dintii. Nu o sa fie la fel de curati precum atunci cand sunt spalati cu peria, dar alta varianta n-am. Dupa ce am scuipat si mi-am clatit gura, mi-am sters fata cu coltul bluzei pe care o purtam si am iesit din baie.

Mi-am amintit de cerinta domnului Harry, asa ca am coborat scarile si am intrat in bucatarie. Oh,dar vai! Ce surpriza! Domnul Harry statea la blatul din mijlocul bucatariei, insotit , bineinteles, de o sticla de alcool. Nici nu ma mira...

"A durat ceva." zice fara sa isi dezlipeasca privirea de pe sticla din fata lui.

"Ar fi durat mai putin daca stiam unde era nenorocita aia de baie." spun si profit de faptul ca sunt intoarsa cu spatele la el pentru a-mi da ochii peste cap.

"Ce vrei sa mananci?" ma intorc si il intreb. Avea ochii rosii si cearcane sub acestia.

"Mancare." raspunde sec.

"Ai mofturi?"

"Ce?"

"Ai mofturi la mancare?" repet.

"Nu.."

"Bun." spun si scot din frigider laptele pe care l-am cumparat ieri. Am mai gasit niste oua, suc de portocale si sunca. Le-am scos pe toate si le-am intins pe blat. Am gasit intr-unul in dulapuri ustensilele de gatit si m-am apucat de treaba. Aveam de gand sa prepar niste oua prajite cu sunca si lapte cu cereale, daca avea.

"Ai ulei pe-aici?" il intreb in timp ce am dat drumul plitei.

"Al doilea dulap." zice si isi baga capul intre maini, la fel ca un elev care doarme la ora. M-am aplecat dupa sticla de ulei si am pus cateva picaturi in tigaie. Am spart si ouale si am asteptat cateva minute ca sa se prajeasca.

Cat timp am asteptat nu s-a auzit nimic altceva decat sunetul uleiului incins si sforaitul lui Harry. Cand ouale au fost gata, le-am asezat pe doua farfurii si am repetat actiunea si cu sunca. Am pus laptele la incalzit si am mai cautat dupa chestii prin dulapuri. Am zambit cand am vazut o cutie de cereale intr-unul din dulapurile de deasupra plitei, insa din pacate nu ajungeam la el. M-am intins cat de tare am putut ca sa ajung la el, dar din greseala am atins cu degetele plita incinsa, fapt care m-a facut sa sar doi metri departare.

Partners in crime [H.S.]Where stories live. Discover now