FONKSİYON-GÖKKUŞAĞI AĞAÇLARI

192 38 13
                                    

FONKSİYON SERİSİ I-GÖKKUŞAĞI AĞAÇLARI

TANITIM

"Ben Lavinia. Eskiden hiç kimsenin umursamadığı ama artık herkesin gözünün içine bakarak yalvardığı kız. Aşkıyla ülkesi arasında kalan o büyük okyanusta taraf seçemeyip kan kokan sularda boğulan kız. Bu günlüğün ilk sayfalarında yazan kişiler hakkında çok az şey biliyorum. Bilmiyorum, belki o zamanlar daha mutluydum. Bildiğim tek şey, yanımda uyuyan bu adamı ve ülkemi çok sevdiğim. Ama bu dünyada hiçbir zaman istediğimiz iki şeyi aynı anda elde edemiyoruz. Birini bırakacağım.

Ya ülkemi, ya sevgimi.

Lavinia.

Monarşi ile yönetilen Peruganis ülkesi, 30 yıl önce iki kardeşin, sebebi bilinmeyen düşmanlıklarından dolayı ikiye ayrılmıştır. Güneyde kalan tarafa Trean, kuzeyde kalan tarafa Ravin denilmiştir.

Bu iki topluluk ülkeleri ikiye ayrıldıktan sonra, krallarının da teşvikiyle birbirine düşman olmuştur. Ve ellerine geçen her fırsatta, ahlak kurallarının dışına çıkmayarak birbirlerine zarar vermeye çalışmıştır.

Düşmanlıklarının yirminci senesinde Ravin'ler, yirmi yıl boyunca süregelen çalışmalarının sonucunda, Treanlar'ı alt edecek bir çözüm bulmuşlardır.

Labaratuvar ortamında, genlere işleyen ve DNA'da kalıcı bir etkiye sebep olan, nesilden nesile aktarılabilecek, HRJ-119 virüsünü bulmuşlardır. Ve bu virüs, Treanlar ırkının, bünyeye göre, ilerleyen yaşlarda, hafızasını her 23 dakikada bir kaybolmasını sağlayacak, ayrıca Peruganis ülkesinin her kişiye verdiği bir özel beyin fonksiyonunu yitirmesini sağlayacaktı. HRJ-119 virüsünü Treanlar'ın kanına geçirmeyi başardıklarında, onları alt ettiklerini sanmışlardı.

Fakat, hesaba katmadıkları bir şey vardı.

Hafıza gelişimi tam olan, fonksiyonel belirsizliği %0, ve bu virüse karşı doğuştan bağışıklık kazanmış olan; Özel Treanlar.

Bir Özel Trean olan Lavinia, tüm beyinsel fonksiyonlarını yeniletme riskini alıp, Ravinlerin bölümüne geçip, ismini dahi değiştirerek, soyunun intikamını almayı kabul edecek miydi? Yoksa, sıradan bir ailenin keşfedilmemiş özel ruhlu Trean'ı olarak kalmayı mı seçecekti?

Tek bir şeyden emindi. Fabrika ayarlarına işlemiş olan bu özel beyin fonksiyonunu boşa harcamayacaktı.

Özel Trean olduğunu fark ettiklerinde, oldukça tehlikeli Gök kuşağı ağaçlarından, zehirli meyveyi toplamaya çekinmeyecekti.

Kendi ve Trean soyunun hayatı zihninde, zihninin derinliklerinde ki zekasında saklıydı. Ve bu savaşı kazanacağından emindi.

Fakat, istediği gibi olmayacaktı.









Gökkuşağı AğaçlarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin