1.0 ○ The start

293 6 0
                                    

Daar lag ik dan. Mezelf aanmoedigen en het laatste stukje energie wat nog in me zat naar boven te halen om op te staan. 'Nog 1 dag Dounia, en dan heb je vakantie' Ik sta op een loop richting de badkamer waar gelukkig nog geen strijd voor is. Meestal heeft iedereen wel haast en snel de badkamer nodig. Ik laat alvast de warme kraan lopen en kleed me uit om de dag te beginnen met een warme douch. Tegen de tijd dat ik mezelf heb uitgekleed is er al een lekker stomige sfeer in de badkamer. Hmm heerlijk. Ik pak me zoet ruikende showergel en verwen mezelf met de warme stralen. Diep in mijn genot schrik ik me dood wanneer ik mijn zusje Lina hoor bonken op de deur 'HALLO DOUNIA HOELANG BEN JE NOU VAN PLAN TE GAAN DOUCHE? IK HEB OOK SCHOOL WEET JE NOG?' Jaja riep ik snel half schor van de schrik. Ik deed er een tempo in en kleedde me snel om. Ik draai de deur open en het word gelijk met een ruk open getrokken. 'Jeeeetje wat een sauna' riep Lina keihard terwijl ze haar tandeborstel nat maakt voor gebruik. Ik besluit het te laten gaan en loop jaar mijn kamer. Nou Dounia wat wil je aan op je laatste schooldag van dit jaar. Ik koos voor een mooie lange witte blouse, een gevlekte jeans eronder die ik leuk opvouw zodat mn leuke nette 'tepschoentjes' zoals mama ze noemde ook de aandacht kregen die ze waard waren. Ik deed mn creme op en begon met mijn dagelijkse routine. Lenzen in, wenkbrouwen opvullen, beetje concealer op de door school duidelijke wallen en wat mascara. Libello om het af te maken en door naar mijn hoofddoek. Wat ben ik blij dat ik een hoofddoek draag denk ik elke morgen in de spiegel. Ik draag mijn hoofddoek nu al 3 jaar Alhamdoulillah. Ik weet na 3 jaar natuurlijk hoe ik mijn hoofddoek het beste kan binden zodat het de hele dag lekker zit. Ik doe een pen in me tas, pak mn leren jasje, check of mijn ov erin zit en ren naar beneden. 5 voor 8.. Shit! Ik ben weeeeeeeeg, DOEEEEI roep ik terwijl ik de deur snel achter me dicht doe en snel doorstap naar de halte. Mijn bus komt 1 voor 8 en die kan ik niet missen anders kom ik zeker telaat..

Yessss gehaald pfff. Ik zie de bus net aanrijden als ik bij de halte aankom. Ik haat deze bus, deze bus zit altijd vol met de jongeren van de andere wijk. De jongeren die ik het liefst altijd ontwijk met een grote bocht. Ik doe mijn oordopjes in en luister naar mijn lievelingsliedje. Ik heb soms wel eens dat ik meeknik met de melodie.. Voor ik het wist was ik bij mijn overstap halte. Ja nu snel naar de overkant want anders mis je de volgende bus zeg ik hard op tegen mezelf terwijl mijn hoofd meeknikt met de melodie. Ik was zo gefocust op het optijd komen en mijn muziek dat ik niet doorhad dat ik wou oversteken vlak voor een bus die kwam aanrijden. Ik voel ineens een hand keihard trekken aan mijn schouder, zo hard dat ik bijna viel. Uit boze reflex trok ik mijn oordopje uit mijn oor en draai ik me om. Mijn boze blik kruiste een bezorgde en geschrokken blik van een jongen. Hij was een stuk langer dan mij en had lichte ogen, een netjes bijgewerkte baardje en en.. Ik viel uit mijn gedachte toen ik hem hoorde zeggen dat het hem spijt maar dat ik maar bleef doorlopen terwijl er een bus aankwam. Mijn boze blik veranderde al snel in een beschaamde blik. Oh.. uhm dankje? Kreeg ik er nog net uit. 'Heb ik je pijn geda....' SHIT!!! Schreeuwde ik door zijn vraag heen, ik draaide me om en zag dat de bus waar ik bijna onder lag de bus was die ik nodig had.. nu kom ik nooit meer optijd.. Ik draai me weer om naar de jongen die nu een erg verward gezicht toont. 'Sorry hoor maar die bus waar ik bijna onder lag is de bus die mij naar school zou moeten brengen! Ik zag nogmeer spijt en schuld in zijn blij tevoorschijn komen. Ugh shit dit kwam heel hard over, hij redde je leven Doun.. Wat doe je nou als een bitch dacht ik in mezelf. Ik zag dat hij een beetje vast zat en oppeens.. Uhm weetje wat ik geef je wel een lift naar school! Zegt hij oppeens. Nenenenee dounia zo ben je niet schreeuw ik haast in mijn eigen hoofd.. maar aan de andere kant.. ik kan nog optijd komen als ik nu word gebracht. Mevrouw Hilde zal me nog eens een preek geven wanneer ik weer telaat zou komen in haar les. Ik wist wel 100% zeker dat hij de twijfel in mijn ogen kon zien van 20 km afstand.

Hij:

Ik haat ochtenden pff. Ik stond op deed mijn ding en bekeek me in de spiegel. Soufian wat ben je toch slim geweest om gister je baard te fiksen. Veel beter zo. Ik trok snel mn Phillip Plein shirt aan, met mijn G-star broek met een paar scheuren erin. Mn nikes eronder, beetje water door mn krullen heen. Tanden poetsen en de deur uit. Laatste dag stage en dan vakantie Soufian. Ik pak de bus naar het centrum en vanuit daar loop ik naar het bedrijf waar ik stage loop. Ik loop stage bij een taxi bedrijf en rij dan ook best vaak in de luxe taxi's. De halte in het centrum is de meest drukke plek vanwegen de mensen die overstappen hier. 1 meisje viel me gelijk op. Ze zag er leuk uit, klein en leuk koppie. Focus Soufian je moet optijd komen. Ik zie dat het meisje oordopjes in heeft en meeknikt met de melodie van haar muziek. Ik moet erom lachen, schattig hahah. Ze blijft maar flink doorstappen terwijl er een bus aankomt rijden. Wanneer stopt ze nou met lopen? Uhm.. ik twijfel even en neem dan een grote stap naar haar toe en trek haar naar achter bij haar schouder. Pfieuw net optijd. Ze draait zich om en ze keek niet heel blij. Ahahah wat schattig zo een boos gezichje. Maar zo keek ik niet. Ik hoop dat ze niet tekeer gaat.. heb ik dr pijn gedaan.. shit. Ik begon enorm te twijfelen. Ik zag dat ze 1 oordopje uit dr oor trok en me aankeek. Wat is ze knap.. dr ogen en wauw dr li.. 'Het spijt me' kreeg ik er nog net uit. Ze keek me aan en dr blik veranderde en ik zag dat ze zich schaamde, Oh.. Uhm dankje? Zei ze zo snel mogelijk. Ik wou dr vragen of ik dr pijn had gedaan maar oppeens schreeuwt ze shit en draait zich om. De bus waar ze onder had kunnen liggen was de bus die haar optijd naar school zou brengen. Oh Soufian dit moet jij weer hebben.. verpest je een leuke meid haar dag. Ze draaide zich weer om en ik zag de wanhoop in haar blik. Weetje wat?! Ik breng je wel. Ik zag haar enorme twijfel gelijk verschijnen. 'JA HOOR SOUFIAN, alsof zo een meid zomaar met een jongen zoals jou mee gaat' ging er door me heen. Ik ben Soufian en stak mijn hand uit. Ik zag dat de twijfel iets minder werd en ze pakte mijn hand vast en schudde hem slapjes, Dounia zei ze met een voorzichtig lachje. Geen zorgen Dounia, Ik rij in een taxi, mijn taak is om mensen te brengen naar hun bestemming en niet te ontvoeren. Kom mee.. Ik blufte alvast een stap naar de richting van het bedrijf en zag dat ze nadat ik de tweede stap nam meekwam.

Yes Soufian niet meer verpesten nu..

Love the way we loved.Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu