4"ceza"

154K 6.5K 2K
                                    

Ellerini üzerimden çekip bana 'sonra görüşeceğiz' bakışı atarak kapı kenarında olan sırasına oturdu. Bende sırama oturup Eceye baktım. Ortama benim gibi alışamamış, benim aksime sessizliğini koruyordu.

"Daha demin ne oldu?" dedi sanki görmemiş gibi.

"Bir anlasam." Deyip deftere kalemle işkence etmeye başladım.

"Kıskanıyor." Dedi.

"Ne diye kıskanacak kızım? Salak salak konuşma."

Gözlerimi defterden ayırıp sağ tarafımda oturan Ardayı izlemeye başladım. Dağınık saçları hoş duruyordu. Suratı gerilmiş bir şekilde tahtaya bakıyordu. Dersi dinlemeyip bir şeyler düşündüğü belliydi. Kesin bana çıkışta nasıl işkence yapacağını düşünüyordu.

Sanki ona baktığımı fark etmiş gibi aniden kafasını bana çevirdi. Birden panikleyip kafamı Eceye doğru çevirdim. O çoktan uyku moduna geçmiş, salyalarını akıtıyordu. Birkaç dakika sonra dayanamayıp geri o tarafa baktığımda Ardanın hala bana bakmakta olduğunu gördüm.

Ona 'Ne bakıyorsun?' diye bakış attığımda yarım ağız sırıtıp gözleriyle bacaklarımı gösterdi.

Gözlerimi ondan ayırıp eteğime baktım. Oturmamdan ötürü(!) biraz daha yukarı kıvrılmıştı. Sinirle bakışlarımı Ardaya çevirdim. Hala gözleri bacaklarımdaydı. Sıranın üstündeki kalemi alıp hiç düşünmeden ona fırlattım.

Basket!

Tam alnının çatısından vurmuştum.

Neye uğradığını şaşıran Arda eli kafasında etrafına bakarken, öğretmen bozuntusu gülme sesime yarım yamalak anlattığı dersi kesmiş bana bakmaya başlamıştı.

"Şey hocam, kalemim elimden fırladı da. Ne hikmetse Arda arkadaşımızın kafasına uçtu bende anlamadım." Dedim gülmemeye çalışarak.

Sınıftakiler kıkırdarken Arda inanamayan gözlerle bana bakıyordu. Yerdeki kalemimi alıp sıradan kalktı. Kalemi sırama bırakırken kulağıma doğru eğildi.

"Görüşeceğiz ufaklık."

İyi b*k yedin derin!

Çalan zil sesiyle kalbim daha hızlı atmaya başlamıştı. Tüm ders boyunca Ardanın sapık bakışları ile uğraşmak epey zordu. Ah Ece... Bu durumda hala nasıl uyuyabiliyorsun?

"Ece kalk geldik." Deyip dürttüğümde sıradan sıçradı.

"Ha geldik mi?" etrafına bakmaya başladığında gülmeye başladım. Sol yanağında iz vardı ve kızarmıştı. Uykulu gözleri ile gayet komik duruyordu.

Son derste bittiğinde derin bir nefes alıp ayağa kalktım.
Arda direk önüme geçmiş, sırıtarak bana bakıyordu.

"Ne var?" dedim yine.

"Unuttun mu? Cezan." dedi suratındaki sinsi ifade ile.
Uzun bir of çekip Ece ye döndüm.

"Tek gidebilecek misin?" diye sorduğumda Ece yerine Arda cevap verdi.

"Tek gitmeyecek. Semih onu götürür." dedi yanındaki çocuğu işaret ederek.
Sıra arkadaşıydı fakat tipine pek dikkat etmemiştim.
Arda gibi sacları siyah ve dağınıktı. Yeşil gözleri fazlasıyla dikkat çekiciydi.
Bana gülümsedikten sonra Ecenin kolundan tutup yürümeye başladı. Kimin arkadaşı?

"Höst ulan! Bırak kolumu! Ben tek giderim! Kime diyorum." işte buda benim arkadaşım Ece. Semihin pek tınladığı söylenemez tabi.

Sınıftan çıktıklarında Ardaya döndüm.

Erkek Lisesi (KİTAP OLDU)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin