Capitolul 3 - "Iubito"

4.5K 172 24
                                    

Un zgomot asurzitor imi vibra in urechi. Am deschis un ochi somnoros si am privit catre ceasul de pe noptiera care rasuna de zor la ora 7 fix. Am bajbait cu mana sa il opresc, insa nu nimeream butonul. Nervozitatea ma cuprinse si am dat o palma ceasului, lasandu-l sa cada pe jos si cu toate astea, ceasul nu se opri din zbarnait.

-Ahhhh! Carai eu si ma ridic din pat inchizand alarma.

Aveam ore de dimineata ziua aceasta, asa ca m-am indreptat catre baie, mofturoasa, trantind usa in urma mea. Dupa ce am dat pe jos cu toate lucrurile posibile si mi-am facut un dus, am iesit din baie.

Capul Carei se iti de dupa usa si parea la fel de nevrotica ca mine.

-Incep sa cred ca am facut o greseala cand m-am mutat cu tine, tampito. De ce rahat faci atata zgomot!? bombani ea cu vocea ragusita .

Avea tot parul ravasit ca o capita de paie, iar eu nu eram in toane chiar bune .

-Taca-ti fleanca, o reped eu.

Trec pe langa ea si ma duc in bucatarie, pregatindu-mi un bol cu cereale cu ciocolata.

Frigiderul era gol-golut. Trebuia sa dau o raita la magazin inainte sa murim de foame.

Cara isi facu aparitia in bucatarie si se arunca pe un scaun cu fata ravasita. Isi propti barbia intr-o mana si ma privi cu ochii pe jumatate adormiti.

-Se vede ca nu esti matinala.

-Nu ca tu ai fi mai breaza, mormai eu, grabindu-ma sa mananc.

-Nu e vina mea ca te-ai inscris la atatea cursuri artistice. Spre deosebire de tine, eu mai vreau sa am si viata sociala.

Ii arunc o incruntatura cum numai eu puteam sa o fac, iar ea isi ridica mainile in semn de capitulare. Cara incepea mai tarziu decat mine si avea norocul sa doarma mai mult. OK, probabil ca odata ce eu ma aflam in preajma ei ca sa o trezesc, nu era chiar asa norocoasa.

Am oftat.

-Am cursul de dans primele doua ore, si apoi canto... dupa atelier de practica si apoi iar ore de aplicare in teorie. Nu stiu cum o sa fac fata anii astia.

-Mai scoate din ele, cioflaii ea cu mana sub barbie.

-Nu vreau... vreau sa ma specializez in mai multe domenii, mormai printre imbucaturi.

-Stii, ai primit o viata ca sa o traiesti, iar tu te stergi, efectiv, cu ea la fund.

Pufnesc.

-Ce dragut din partea ta, spun eu facand o grimasa.

Imi iau bolul, acuma gol, si il duc in chiuveta, clatindu-l cu apa si detergent.

Ma reped inapoi in camera si ma imbrac cu niste haine lejere, ies apoi pe hol deoarece se facuse aproape 8, iar eu trebuia sa ma prezint acolo la 8.30 . Mi-am luat geanta si tot ce imi trebuia, iesind pe usa si coborand scarile imobilului in care locuiam.

Am decis ca nu era un drum asa lung si voi merge pe picoarele mele, fara sa mai apelez la alta cale de transport. Cu mainile cotrobaind prin geanta, am gasit castile si telefonul, si am dat play la lista mea de muzica invioratoare, mergand in ton cu Smokestaks de la Layla.

Ziua de ieri a fost un total esec, insa astazi speram sa fie mult mai bine, fara surprize legate de tampoane si baieti fabulosi cu plete. Mda, trebuia sa recunosc ca ochii baiatului imi ramasasera intipariti in minte, dar nu ma invinovateam deoarece, chiar erau superbi si oricui i s-ar imprimat in minte.

Ar fi minune sa nu il vad astazi . Sa speram ca nu mai are niciun curs impreuna cu mine.

Odata ajunsa, am trecut prin campus si m-am dus in aripa vestica a imensei facultati catre sala de dans respectiva.

Virgin Lips (Neterminata - Pauza)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum