4.Bölüm

21 3 6
                                    

Özge ilk başta birşey diyemedi. Dudakları titriyordu o kadar mı sevmiyordu beni? korkuyor muydu? benden? Tam kelimesini söylecekken tekrardan susuyordu. Bense hızla "seni korkutuyorum sanırım. Öyleyse hemen uzaklaşayım" dediğimde tam kalkacakken özge elimi tuttu. Utanarak yere baktı "sadece beni dinle" dedi. Bense hızla yere tam karşısına oturarak "dinliyorum"dedim. Özge derin nefes alıp "öncelikle senden korkmuyorum. Senden üzüldüğüm yok. Kalbimi de kırmadın. Sadece heyecandan titriyorum ve söyleyemiyordum ağızımdan. Çü-çün-çün-çünkü.... çünkü..... bende seni seviyorum! aptal! "dedi. O an da sevinçten yere uzandım. Özge şaşkınlıkla baktı. Sevinçten gözyaşlarım akmaya başladı. Özge yanıma gelip uzandı gözümden akan gözyaşlarımı silerken" mutluluk gözyaşı dökecek kadar mutlu oldun demek"dedi. Bense evet manasında başımı salladım. Özge ile çimenlerde uzanmış birbirimizin yüzlerine bakıyoruz. Özge sanki birşey daha söylecek gibiydi. Yüzündeki utancından pembe olan yanaklarından belli oluyordu. Özge gözlerime bakarak "allen sana önemli bir şey söyleyeceğim" dedi. Bense kafamla buyur manasında ifade ettim. Özge "benimle evlenir misin?" der demez uzandığım yerden fırlayarak dik oturdum. Şaşkın ifademle "n-ne evlenmesi?" dedim.

Özge: evlenmek işte.

Allen: şimdi mi?

Özge: yarından sonra

Allen: neden şimdi?

Özge: seninle hayatımı istiyorum.

O an utancımdan hızlıca arkama döndüm. Özge arkamdan sevimli şekilde baktığını hissediyorum. Özge yanıma yaklaşıp saçıma dokunup "yoksa benle evlenmek istemiyor musun?" dediğinde hızlıca ayağa kalktıp özge'nin önüne dönerek "tabiki seninle evlenmek istiyorum" dedim. Özge gülümseyerek "öyleyse teklifimin cevabı evet?" dedi. Bense evet manasında başımı salladım. Özge sevinçle hızlıca bana sarıldığında bende sarıldım. Aradan 10 saniye geçtikten sonra sarılmayı kestik. Özge bana baktı "Allen gitmeliyim lenalee ile çarşıya gidecektik"dedi. Bense " tamam yurtta geç kalmayın yani eve"dedim. Özge tamam manasında kafamı salladı. Oradan uzaklaşırken el sallayarak gitti. Bense eve doğru ilerledim. Vardığımda büyük salona doğru ilerlerken bana hızlıca arkamdan tekmeyi geçiren kanda çıktı. Tabiki de tekmeyi yediğimde önüme düştüm. Kanda yardım etmek yerine gülüyordu. Sinirli şekilde ayağa kalktıp kanda'ya bakarak.

Allen: ne yapıyorsun be?!

Kanda: hiç sıkılmıştım.

Allen: sıkıntıdan yapılır mı be?!

Kanda: sen olunca yapılır.

Allen: ne demek ben olunca?

Kanda: güçsüz bu durumlarda.

Allen:........neyse seninle hiç uğraşmıcam bu gün yaşadığım mutluluğumu bozmıcam.

Kanda: ne mutluluğu?

Allen: özge ile evleneceğim.

Kanda: sen evleneceksim özge ile?

Allen: evet.

Kanda şaşkınlıktan ne diyeceğini bilememişti. Sessiz kalmanın daha iyi olacağını düşündü. Ardından birlikte büyük oturma salonuna girdik. İnsanlar oturmuş kahve içiyordu, kimileri ise kitap okuyordu, kimileri ise koltuğa uzanmış uyuyordu. Kanda sol tarafında olan koltuğa uzanıp uyumaya başladı. Bense tam oturacakken ayakta durdum. Kanda şaşkınlıkla "ne oldu? durdun?" dedi. Bense "kahve alacağım da ondan durdum ister misin?" dedim. Kanda hayır manasında kafasını salladı. Ardından biraz uzaklaşarak kupayı alarak içine kahve döktüm. koltuğa yaklaşıp oturduğum da mutlu mutlu şekilde kahvemi içerken arkamdaki amca 'neden bu kadar mutlu' der gibi baktı. (resimdeki gibi) Kanda arkamdaki amcayı fark edince "allen evleniyor ondan mutlu" dedi. Ardından amca bana tebrik edip uzaklaştı. Kahvemi rahatla içmeye devam ettim. Kanda aniden ayağa kalktı "en iyisi odama gidip yumuşacık sessiz yatakta uyuyacağım. Sen ne yapacaksın allen? " dedi. Elimdeki kahvemi masaya koyarken "benim de yapacak birşeyim yok bende odama gidip uyucam" dedim. Ayağa kalktım kanda ile vedalaşıp odama doğru ilerledim. Odama vardığımda pijamamı çıkartıp giymeye başladım. Lakin giyerken aklım özge de olunca mutluluktan düğmelerimi yalnış yaptım. Bi an kendime gelip düzerttim. Ardından yatağıma uzanıp içine girip uyumaya başladım.
DEVAM EDECEK

Allen Aşık OluyorМесто, где живут истории. Откройте их для себя