AĞAÇ

99 4 0
                                    

Artık hava kararmıştı . Bu köy akşamları çok sessiz bizim gruptan bile kimse kimseyle konuşmuyor kimse başını yerden kaldırmıyordu . Köyün ortasında durduk yine mujtar geldi .

MUHTAR : Sizin kalacak yeriniz yok heralde . Gelin benim misafirim olun boş bir odam var yer yatağında yatarsınız .

Demesiyle hepimizin gözleri faltası gibi açıldı sevinmiştik . Eve gittik saat 19:46. Muhtarın hanımı yemek hazırlamış oldukça garip olan birşey vardı . Sanki daha önceden geleceğimizden haberleri varmış gibi yemek 7 kişilik hazırlanmış yataklar açılmıştı . Galiba benden başka kimse farketmedi yada umursamadı . Yemeğimizi yedikten sonra valizlerimizi odaya bırakıp köyde dolanmak için muhtara nereye gidebileceğimizi sorduk .

MUHTAR : Burda bu saatte dışarı çıkmayın kurt eksik olmaz köyde . Sabah gidersiniz iyice bi dinlenin .

Diyerek bizi vazgeçirdi . İyice kararmıştı hava zifri karanlık heryer . Sokak lambaları yanmıyor köpek sesleri kesilmiyordu. Herkes uyumuş bir tek ben ayaktaydım . pencere kenarına oturup bi sigara yaktım . Sadece ufak bi pencereden sarı loş bir ışık yanıyordu ama uzaktı . Direklerden biri sanıp aldırış etmedim . Artık uyumalıydım geç olmuştu .

Saat 03:40

Bir çığlık sesiyle hepimiz yataklardan fırlayıp salona geçtik ama muhtar ve hanımı uyanmamıştı bile . Ses uzaktan geliyordu ama bu köy hakkında yazılanlar bizi ürkütmüştü o yüzden hepimiz korkup kalkmıştık . Tıkırtılarımızı duymuş olmalılarki muhtar geldi uyku sersemi bir şekilde

" Noldu hepiniz niye kalktınız ? "

Ben titrek sesimle atladım lafa ; Çığlık sesi duyduk hepimiz uyandık.

MUHTAR : Merak etmeyin . Köyün aşşağısındaki evden geliyor ses . Bi kadın ve kızı yaşıyor kızının akli dengesi yerinde değil .

Muhtarın bu sözleri bizi rahatlatmıştı . Tekrar odaya geçip yattık . Sabah horozların sesiyle gözümüzü açtık Hepimizin yüzündeki ifadeden belli oluyordu heyecanımızı gizleyemiyorduk . Kahvaltı bile etmeden birer sırt çantasıyla köy meydanına çıktık . Bu gün pazar . Hiç kimse yok . Şaşkın bir ifadeyle ;

Yılmaz : Köy milleti nerde la ?

Ben : Köy kahvesi , muhtarlık bile açılmamış . Bu köyde ne oluyo böyle ya .

Zeynep atıldı lafa

Hadi ağaca gidelim . İlk oradan başlayacağız .

Ağaca doğru ilerledik orada sadece bi kadın ve kız vardı . Aşşağıdaki evde yaşayanlar olduğunu anladık . Hepimiz duraksadı bir kişi hariç ..

Şeytanın Gözü #Wattys2015Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin