Congratulation

190 10 2
                                    

Nikdy jsem se necítila tak šťastně,možná ještě tehdy když jsem šla poprvé lovit.Gale on řekl ne,nečekala jsem to.Myslela jsem že Peetu nesnáší,ale asi to tak není.

Ovšem někteří v téhle místnosti nevypadali nadšeně.A tím někteří myslím Coinovou ta se drží aby nezačala běsnit na všechny kolem.V jejích očích vidím zklamání,zášť a hlavně vztek.Když se podívám na lidi kolem všichni si povídají a smějí se,všichni hned věděli od začátku,že se nám to povede a že Peeta bude bez soudu.

Všichni jsou nadšení a z dálky na mě volají gratulace a třesou hlavou jako důkaz toho že jsem něco dokázala.Ochránit Peetu.Vlastně ne jen já,ale i oni.

Když se tak rozhlížím po místnosti už nikde nevidím Coinovou.Jediné co slyším je zaklapnutí dveří.Odešla bez jediného slova.Kam se poděla ta sebevědomá prezidentka,která si potrpí na zásady a pravidla.

Byla pryč a podle výrazů všech kolem nikomu nechyběla.Najednou propukl celou touhle šedou místností plnou ticha propukl Haymitchův smích.

"To bylo skvělé představení,zlatíčko skvělé!Hurá Katniss Everdeen!" zakřičel a vytáhl k přípitku svou kovovou nádobu předpokládám plnou rumu. "Haymitchi nevím co oslvaujeme." usmála jsem se na něj a on jen přišel blíž ke mě a dal mi ruku kolem ramen a já ucítila jeho dech. "Oslvaujeme to že si právě dohnala k šílenství nejsilnější ženu téhle spropadené propasti!A my ti pomohli!" já jen vzhlédnu k jeho obličeji a už nic neříkám.

Uteču od jeho strašného zápachu z úst a jdu si sednout za Galem.Sedí v koutě,nedopadá tam spousta světla ale i tak světlo tady má zeleno modrý nádech a v té šedé se ztrácí.

"Můžu si sednout za tebou?" ukážu na místo vedle něj a usměji se jeho směrem. "Můžeš,proč bys nemohla?" usměje se a mezitím co já si sedám slyším další zaklapnutí dveří.Boggs odešel,nebylo to žádné překvapení,protože Haymitch tady létal jak poblázněný a Finnick s Diodem ho se smíchem pozorovali.Očividně mu chyběl ten alkohol.Jak k němu asi přišel?No ani to vědět nechci.

"Jsou to blázni,že?Alkohol dokáže divy." usměju se a podívám se na Gala,který se dívá nehybně před sebe a v očích se mu třpytí slzy. "Katniss,rovnou k věci." Podívá se na mě a já se mu podívám do očí. "Děkuji ti.Obětoval si své postavení a já vím co to pro tebe znamená." on jen stiskne dlaň a řekne "Katniss nešlo o moje postavení,šlo mi o tvoje štěstí.I když to znamená to že tě ztratím." slza mu stekla po tváři a já nevěděla co říct a proto jsem ho objala. "Gale,ty mě nikdy neztratíš o to se nemusíš bát." pošeptám mu a on mě stiskne a pak mě políbí.

Je to rychlé,ani neměla šanci to zaznamenat. "Musel jsem.Naposledy." pak se jen vyvlekl z mého objetí a odešel ke dveřím.

Já jsem jen seděla a nechápala jsem.Ranila jsem ho,tím že jsem si vybrala Peetu.Ale já toho nelituji.To Peeta je ten kterého potřebuji. "Katniss?Pomůžeš nám?"

Stojí nade mnou Finnick a ukazuje na malátného Haymitche,který sedí na židli Coinové a podle jeho výrazu si to užívá.Já se usměju a kývnu na souhlas.Finnick mi podá ruku a zvedá mě ze Země. "Víš nerušil bych tě jinak,ale sám to asi nezvládnu." usmál se a poškrábal se ve vlasech.

"A co já?" S Finnickem se otočíme a uvidíme Dioda který se na nás dívá s ublížením v očích. "Promiň Diode,ale nejsi zrovna stvořený na pohybové práce." ukáže na kolečkové křeslo a Diod se k němu přiblíží. "Chlapečku,nezapomeň kdo ti vyrobil ten trojzubec,ano?Nebo už ho neuvidíš." a odjel ze dveří do své ubikace. "Nezapomenu!" zakřičí Finnick Diodovým směrem a začne se smát.

"Neřvi tolik!Rušíš mě." ozve se Haymitch a my víme že je nejvyšší čas ho dát na kutě. "Odvedeme ho do ubikace ne?" zeptám se a s Finnickovým souhlasem bereme Haymitche pod ramena a vedeme ho do jeho ubikace.

Po cestě Haymitch usnul,tak ho musíme táhnout asi půlku cesty v náručí. "Už ví Peeta tu šťastnou zprávu? " zeptá se mě "No jestli sis nevšiml celou dobu jsem byla s vámi.A za tu dobu se taky stihl Haymitch dobře opít." už jsme u jeho ubikace.

Otevírám dveře.Finnick dává Haymitche na postel a já mu sundala boty. "To je smrad!" ukážu na jeho nohy.Jako další ho zakryje Finnick dekou a já mu donesu na noční stolek sklenici s vodou.V jeho kapse od bundy potom najdu nádobu od rumu. "Jako na poušti.Vyschlá." usměju se a nádobu hodím na stůl.

"Půjdeme ne? " zeptá se Finnick a já za námi zavírám dveře. "Děkuji." řekl Finnick. "Nemáš zač,zítra se stavím za Peetou abych mu mohla vše říct.A ty by ses taky mohl zeptat Annie." Já se usměju a Finnick jen ironicky kývne a každý odcházíme ke své ubikaci.

Hunger Games New BeginingWhere stories live. Discover now