★Sempatik Ol★

14 0 0
                                    

Ne isteyesiiin ne gele

Mühendis olmak istersin teknik eleman olursun... Doktor olmak istersin Bakkal olursun. Yanlış anlamayın küçümsemiyorum ne demek istediğimi anladığınıza eminim.. herneyse. Bende daha hayal etmeme fırsat verilmeden hayalim için çabalayamadan elimden alındı. Okuduğum bölümle aramdaki uyum babamın bilir kararları sayesinde meydanda. İstemediģim bölümü okuyup zengin olmaktansa istediğim bölümü okur fakir olurum daha iyi. Hiç olmazsa hayaline giden yolda yenik düştü derler. Ahahahaha fazlamı abarttım ? Evet fazla abarttım. Okuduğum bölümü sevmesemde seviyorum. Yani varsa kaderinde tecavüze uğramak debelenmeyi bırakta zevk almaya bak :D . Ne yapıyorsan yap aşkla yap diyor bi tane şarkıcı. Tövbe tövbe aklım başka yere gitti gene :D . Demem o ki arkadaşlar ne okuduğunuzun bi önemi yok yapamamaktan korkmayın . Varsın olmasın ne gerek var o kadar takmaya. Kafanız çalışıyor eliniz ayağınız tutuyorsa aç kalmazsınız. Ama sakın ola Hayal etmeyi bırakmayın. Sizi siz yapan şeyi unutmayın. Hayalperest olmak belki size para kazandırmayabilir ama mutluluk verici olduğu su götürmez. Bu memlekete çöpçüde lazım fırıncıda lazım kasap ta lazım. Bu işleri yapan insanlar zor geçinmiyor yada zor kazanmıyor.

Memurluk. Herkes tutturmuş bir memurluk sevdası. Memurluğun tek ayrımcalığı çalışma saatleridir. Gerisi hamballık. Tabi belli bi zamandan sonra tahtınıza oturursanız orası ayrı.

Şu anda tramvaydayım. Staja gidiyorum. Lise son sınıftayım. Ve bu kitabın sonunu iş sahibi olana kadar belli aralıklarla yazmaya devam edeceğim. Bu kitap bir gencin lise zamanında başlayıp  iş hayatına kadar olan seçimlerini gösterecek.

   İşin sıkıcı olan kısmı yazdığım kitabın devamının ne olacağını bende bilmiyorum :'(

To be continued

Hayaller Magnum Hayatlar MeybuzWhere stories live. Discover now