Capitolul 6

1.5K 108 14
                                    

Tusesc necontrolat. Alta criza de astm. Nu am mai facut de astea de cad aveam 8ani, dar se pare ca isi fac acum simtita prezenta. De acum doua seri tot fac crize si scuip sange uneori. Nu am spus nimănui, din dorinta de a fi singura si pe cont propriu.
Privesc debusolata in oglinda. Aceast nu sunt eu, nu seamana cu mine cea adevarata. Decid ca am stat prea mult pe aici, asa ca ma imbrac si sar pe geam ca sa ajung in padure.
Merg cu pasi mici catre padure, iar cand ajung la intrare, cad pe jos , intr-o alta criza de astm.
Ma las in jos pe scoarta unui copac si astept sa se termine chinul, dar nu mai trece, capul incepe sa-mi vajaie, aud doar un strigat indepartat, iar imaginea mi se incetoseaza. Tusea devine productiva si incep sa scuip sange, fara sa ma pot controla sau oprii. Claritatea imaginii nu mau exista de loc, devenind din ce in ce mai intunecata, iar urechile imi tiuie, acompaniate de vajaiala din cap. Intr-un final chinul se opreste si inchid ochii, fara sa mai fiu constienta de nimic.
*
-Rabdare domnule, isi va revenii!aud vocea lui Robbie.
Ii simt parfumul, amestecat cu mirosul de medicamente, ceea ce imi semnaleaza ca sunt in spital. Iac! Urasc spitalul!
Incetul cu incetul, incep sa simt o durere acuta la cap, dar cand incerc sa-mi ridic mana, nu reactioneaza. Incerc sa nu ma panichez si incerc sa-mi deschid ochii, tot fara rost. Eram pur si simlu imobilizata la pat. Auzeam miscare in jurul meu,simteam tot,durerea,auzul,mirosul,tot,dar nu ma puteam misca. Pana la urma m-am lasat pagubasa si am adormit.
***
M-am trezit. Este probabil trecut de miezul noptii. Durerea acuta din cap m-a trezit si tot persista. Privesc in jur ,dar e prea intuneric ca sa vad ceva. O greutate se apasa pe partea dreapta a patului. M-am uitat si l-am vazut pe Alpha Gabe. Avea cearcane adanci,oare cat am "dormit"? Statea cu capul langa mana mea,adormit saracul. L-am lasat sa doarma,iar eu mi-am scos toate firele de la branule si mai stiu eu ce. M-am ridicat si m-am incaltat cu papucii mei de casa,care probabil mama sau Criss mi i-au adus. Am luat-o tiptil catre usa,pe care am deschis-o si inchis-o la fel de silentios. Am luat la pas spitalul,dar nu m-am departat foarte mult ca cineva m-a apucat de umar si m-a rasucit. Eram gata sa-i frig doua,daca nu realizam ca este Alpha. Am plecat din obisnuinta capul,iar el m-a luat in brate,ca mai apoi sa nu mai simt pamantul sub picioare.
-C-ce faci?l-am intrebat alrmata.
-Te duc in pat,unde ar trebui sa te afli,timp de o saptamana si sa fie clar,nu te mai las singura!
-Nu am cinci ani,am spus dand din maini si era aproate sa cad.Ok,du-ma in pat.
*
A trecut o saptamana de cand m-am trezit si doua zile de cand sunt acasa. Criss aproape ca m-a sufocat cand am intrat,dar e ceva obisnuit. Se pare ca faptul ca nu ma mai lasa singura inseamna ca ma mut la el,oh doamne,am sa-i cunosc parintii,oare ce o sa zica de mine? Nu mai trebuie sa-mi fac atatea griji,trebuie sa ma calmez. Azi e fabuloasa zi in care ma mut. Mi-am terminat bagajul de facut,asa ca acum ma chinui sa-cobor in jos pe scari.
- Ce fac ma acia?ma sperie fratele meu,iar eu scap valiza,care o ia in jos pe scari,iar eu dupa ea. E,cel putin nu m-am mai chinuit cate-o scara,cate-o scara.
-Am sa te bat intr-o zi,stiai?ii zic,incervand sa ridic valiza de jos.
-Astept cu nerabdare ziua in care tu o sa ma bati,mi-a raspuns el arogant.
-Lasa fata in pace! M-a salvat mama,care acum era la usa,fiindca mi-a venit masina.
I-am satutat pe ai mei pe obraji si l-am imbratisat pe fratemeo,ca mai apoi sa incep sa tarai bagajul, pana a venit Gabe sa mi-l ia din mana. Ok,o facem si pe asta. Dumniezău cu mila. Am urcat in masina, in scaunul de langa sofer. A venit si el dupa ce mi-a pus bagajul in portbagaj si mi-a dat un pupic pe obraz rapid. Am simtit cum obrajii mi se incalzesc si am zambit subtil.
<Oare o sa ma pot integra in familia lui? Mi-e frica...>
<N-ai de ce.>
-Ce? Stai! Cum?! M-am speriat cand am auzit vocea in capatana mea.
-Stai calma,eu eram. Nu ai mai vorbit cu nimeni asa?mi-a spus Gabe,punand mana lui calda pe piciorul meu.
-Dăă! Sunt fica de Alpha,dar am avut rol de Beta si pana acum cateva zile nici nu m-am transformat,i-am zis rapid.
In cateva minute am ajuns in fata aceeleasi vile ca acum o saptamana. Ok,acum e acum.
Am coborat din masina inainte ca el sa ajunga sa-mi deschida portiera. Mi-a scos bagajul din portbagaj si s-a apucat sa mi-l care,in timp ce eu admiram trandafirii de un rosu sangeriu superb. A cules unul si mi l-a pus in par.
-M-multumesc!i-am spus putin balbait si rosie in obraji.
Am mers catre usa,si m-am oprit,bun,asta este,s-o facem!

ArianaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum