4 - Buğra'nın sorunlarının teşhisi

7.4K 533 245
                                    



Dört katlı binanın bodrum katını arşiv, zemin katı ofisi, ikinci katı evi ve son katını çatı bulunmaktı. Bu gününü bodrum katında geçirmeye karar vermişti. Değişik kategorilere ayırdığı hastalarının dosyalarını hastalarının geliş tarihlerine göre ayırmasıyla korkularını birleşmesi kendisine kolaylık sağlıyordu.
Aile sorunu, aldatmak, fobiler, uykusuzluk, halüsinasyon, kabuslar, terapiler gibi kategoriler ayırması hastalarının sorunlarını çözümünde sistemi kolaylaştırıyordu. Arşiv düzenlenmesi kendisi için zor olsa da hastalarının sorunlarını hatırlamak, hafızasını güçlendirmek için önemli etkiye sahipti bodrum katı...

Elinde geçen bir dosyanın üzerinde tutuklu kaldı. "Buğra SÖNMEZ" yazılı dosyanın üzerinde parmaklarını gezdirdi. Biran hangi kategoriye koyacağını bilemedi. Gelmemişti iki haftadır ofisine. Yalnızlığa ve tabularına o kadar bağlı olan erkeğin hayatına birden dahil olmak belki de iyi bir başlangıç olmamıştı.

Hayatını yabancı bir kadına açmamış ve kendisini evinde kibarca kovan erkeğin gözlerinde ki acı iliklerine kadar işlemişti.

Dosyayı alıp ağır adımlarla ofisine çıktı. Telefonuna gelen kısa mesajları dinleyerek ofisinden çıkıp evine doğru ilerledi. Merdivenlerden çıkıyordu ağır ağır. Daracık ve karanlık oluşu merdivenlerin sinir bozucuydu. Birden zihnin de Buğra'nın evi canlanmıştı. Karanlık kasvetli evde hayatını geçirirken nasıl özgür kılabiliyordu ki kendisini. Elinde ki dosyaya baktı. " O gözlerde ki acıya insan nasıl kayıtsız kalabilir ki " dedi fısıltıyla. Evine ilerlemekten vazgeçerek çatı katına çıktı.

Çatı katı inzivası ve düşüncelerinin özgürce koşuşmalarına izin verdiği bir geçiş alanıydı. Her zaman için en zor kararlarını burada almış olması kendisini bu katta güven de hissetmesine neden oluyordu. Çatı katının bir özelliği de düşünmek için her türlü kapının açılmasını sağlayan eşyaların elinin altında tutuyor olması ister istemez kendisi için lükstü.

Çatı katında duvara monte ettiği siyah tahtaya takıldı gözleri. Her zaman dağınık düşüncelerini toplamak için kullandığı tahtayı bu kez Buğra Sönmez için kullanmaya karar verdi. Zeminde ki dev minderin üzerine oturup bakışlarını tavana dikti. Yıldızları ya da yağmurları izlemek için camdan yaptırdığı tavan düşüncelerini kullanması için geçiş perdelerini açtı zihninin.

Gözlerini kapadı. Elinde ki dosyaya odakladı. Yavaşça gözlerini açarken zemine daha önce fırlattığı kalemi yokladı eliyle. Kalemi eline aldı. Doğruldu.

Siyah tahtanın önünde birkaç dakika kalakaldı öylece. Siyah boş tahtanın önünde elinde kalemiyle dururken Buğra'nın sorunlarını tarıyordu kafasında.

SORUNLARI

Yalnızlık

Tabular, bozulamayan ön yargılar

Geçmişle yüzleşememe korkusu

Alışkanlıklarını bırakamama

Kayıtsız ve erişime engellenmiş aile

Savaş muhabirinin savaş sendromu

Eski bir savaş muhabirinin eline kalem verip köşe yazarı yaptılar cümlesinde ki isyan ( mesleğe uyumsuzluk)

Kabuslar

Uykusuzluk

Hayattan kopuş ( doğadan ve insan yaşamında olması gereken sevinç kaybolmuş)

İleri teknoloji esiri( evinde ki her bir köşeye yapılan güvenlik sisteminin varlığı)

Bu kadar ağır sorunlarının olmasına karşın yardım almak için kendisini bırakmaması ve hayat çizgisine yön verecek kişiye güvenmemesi aslında güven sorunu olduğunu da ortaya çıkarıyor olsa da bu bilgiyi tahtayla paylaşmadı. Sorunlarını kendisiyle paylaşmayacak olması da olağandı. Bir başka yol bulması ve Buğra'yı kazanması gerekti.

Satır Arası Tutku (Kitap oldu)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon