2 - Buğra Sönmez

11.5K 681 256
                                    

Elinde bulunan kalemi çeviriyordu umursamazca. Parmaklarını kalemin arasında çevirirken kalemin estetik dansı ahenkle ruhunu dinlendiriyordu. Kısık gözlerle etrafı süzerken gözleri beyaz deri yatağa kaydı. Hastaları bu yatağa uzanırken hep bir tedirginlik hisseder kendisi ise telkinlerde bulunarak tedirginliklerini üzerlerinden atmalarına yardımcı olurdu. Bu durum çoğu zaman kendisini güldürmüştü. Siyah çerçeveli tablolarını süzdü. Yaratmış olduğu zıtlığın arasında kalan gri oturma grubunu tararken " Her zaman üçüncü bir şık vardır " cümlesini fısıldadı odanın içerisine bir sır verirmiş gibi.

Kapının tok sesiyle bakışlarını kapıya çevirdi.        " Gir" dedi kapının çıkardığı tok sese benzer bir sese bürünmüştü. İçeri giren 25-30 yaşları arasında kızıl kıvırcık sacları ile dikkat çeken, belirgin kalçalı 1.70 boylarında ela gözlü simetrik vücut hatlarına sahip kadını gören Gizem gülümseyerek " Dinlenmeme izin vermeyecek misin Allah aşkına Dehliz sen?" dedi sitemle karışık latifeyle.

Dehliz " 15 dakika sonra Buğra SÖNMEZ teşrif edecekler onu haber vermek istemiştim" sesinde ki tınıyı hiç bozmadan.

Gizem elini anlında gezdirirken " ilk gelişi mi çıkaramadım bu ismi?" zihnini tarıyor gibiydi.

Dehliz gülümsedi biran " Evet efendim ama tanımanız gerekirdi" -durdu cümlesinde ileri gidip gitmediğini anlamak istercesine baktı Gizem'e devam etti ardından cümlesine  - "ünlü gazeteci artı köşe yazarı ve son zamanlar da çıkarmış olduğu kitabıyla herkesin gözdesi." -sustu-  Gizem'in ani bir çıkışına hazırlanmış görünüyordu bedenini.

Gizem bir kahkaha atarak "iyiymiş!" - Elini Dehliz'e doğru çevirerek- " Hayranız galiba bu isime"

Dehliz biraz tedirgin ve heyecanlı "Evet" diyebildi.

Gizem "Bak bu daha iyi işte hayranı olduğun isime daha çok özen göstermişsindir ön hazırlık da kalite koksun" derken Dehliz'in hayranlığını kullanmış olmanın yararını vurguladı.

Dehliz elinde ki dosyayı Gizem'in masasının üzerine bırakırken "Elimden geldiği kadar efendim."

Gizem " Tamam canım sen çıkabilirsin?"

Dehliz kapıdan çıkmak üzere adımlar atarken Gizem " Plağa Mozart'ın 18 senfonisini yerleştirir misin?" Emrivaki sesine iliştirilmiş bir kibarlıkla.

Dehliz'in ayak seslerini dinledi bir süre ardından kulağına gelen melodiyle önünde ki dosyayı araladı. Önünde bulunan dosyanın içinde ki kalın harflerle yazılı Buğra SÖNMEZ ismine yoğunlaştı. Yazılı dosyanın içindeki ilk paragrafta "Ailesi hakkında hiçbir bilgi kayıtlı değildir ifadesini okudu. "

"Erişim engelli olduğuna göre aile sorunları yaşayan hasta kategorisine ilave etmeliyim bu dosyayı." dedi iç sesine. Hastalarını kategorilere ayırmak en büyük hobileri arasındaydı. Hem zamandan kazanıyor hemde kendi düzenini sağlayarak hastalarını nesnelleştiriyordu.

Kapının tok ses tonuyla iki kez vurulmasıyla birlikte "Giriniz" dedi. Kapının açılmasına aldırmadan bir diğer sayfayı araladı. Dikkatle sayfayı incelerken kulağına fısıldayan Mozart'ın susmasıyla başını kaldırdı.

Karşısında kendisini alaycı gözlerle izleyen erkeği süzerken gülümsedi. " Rahatsız mı olursunuz müzik sesinden" Cümlesine alacağı cevaba aldırmadan erkeği süzmeye devam etti. Mavi kotun üzerine giymiş olduğu beyaz gömleğin kalitesini fark etmemek mümkün değildi. Manşette ki kol düğmelerinin gömleğin kalitesine estetik katkıda bulunuyordu. Mavi kotun altına giyilmiş spor ayakkabı ise kıyafetle bir bütünlük oluşturuyordu. Plağı tekrardan çalıştıran erkeğin davranışlarını izlemek de keyiflendirmişti kendisini.

Satır Arası Tutku (Kitap oldu)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt