Muzeul de Ocultism si Vrajitorie din Islanda

1.7K 13 1
                                    

Oamenii au fost dintotdeauna fascinați de farmece si vrăjitorie. De-a lungul timpului, aceste practici oculte au trezit sentimente si reacții puternice, cum ar fi: frica, groaza, repulsie, furie, curiozitate, scepticism si multe, multe altele.

Vrăjitoria a fost definita ca un complex de credințe superstițioase, al căror scop este de a obține intervenția diavolului sau de a comite un sacrilegiu sau o profanare. Prezenta practicilor magice este documentata in toate civilizațiile antice, inca din perioada Paleoliticului. De exemplu, prezicerea viitorului si practicele shamanice erau larg răspândite in culturile orientale.

In Evul Mediu, practicile oculte au fost respinse cu asprime, insa vrăjitoarele si vrăjitorii nu erau arși de vii. Adevărată persecuție a persoanelor care practicau vrăjitoria a început în secolele XIV-XV. În acea perioadă, persoanele acuzate de vrăjitorie erau arse pe rug, în special în tari ca Germania, Spania și Anglia. Ulterior, în secolul al XVIII-lea, pe măsură ce știința a devenit tot mai prezenta în viața oamenilor, vrăjitoria a inceput sa fie privita cu indiferenta, fiind considerata o simpla superstiție.

In prezent, zeci de mii de oameni cred in vrăjitorie, descântece, magie si alte practici oculte. Cu toții pot afla totul despre vrăjitorie făcând o simpla vizita in Islanda, La Muzeul de Ocultism si Vrajitorie din Hólmavík. Pe langa numeroase obiecte folosite in practicile oculte, vizitatorii vor descoperi aici istoria islandeza a vrăjitoriei, care acoperă o jumătate de secol.

Muzeul islandez de ocultism si vrăjitorie din micul sat Hólmavík este o destinație care poate schimba intr-adevăr părerile unei persoane despre magie si despre practicile oculte. Este strans legat de istoria țării, deoarece in Islanda au fost executati 120 de vrajitori, în perioada 1625 - 1685. Potrivit autorităților locale, muzeul este dedicat tuturor celor 120 de vrăjitori uciși fara mila si in condiții extrem de violente.

Vizitatorii pot experimenta in incinta Muzeului de Ocultism si Vrajitorie din Islanda ritualuri complete si vraji locale, cum ar fi invocarea unei creaturi sau a unui spirit sau vraji prin care se o persoana poate deveni invizibila. Mai mult, aici exista o colecție impresionanta de artefacte si diverse suporturi cu cranii de animale, piese sculptate in lemn sau diferite obiecte magice islandeze. Unele dintre aceste obiecte uimitoare arata ca si cum ar deriva din misticismul si ocultismul medieval, in timp ce altele par sa faca parte din codul secret al vechilor triburi germanice si credinta acestora in zeitati ca Thor si Odinn.

Una dintre atractiile muzeului este un spactacol cu adevarat inspaimantator care prezinta modul in care un schelet prinde viata, iesind din podeaua spulberata. Insa, piesa de rezistenta a muzeului este o pereche de pantaloni, numitanecro-pantaloni (necropants). Acestia sunt realizati din piele umana uscata si se pare ca vrajitorii obisnuiau sa-i poarte pentru a avea parte de noroc.(Halal talisman de alungat spiritele rele!) Conform legendei, acesti pantaloni dezgustatori trebuiau facuti din pielea unei persoane apropiate, de regula un prieten. Asta dupa ce vrajitorul a obtinut acordul sau inca de pe vremea cand persoana era in viata.

Un muzeu asemanator, la fel de cunoscut in intreaga lume, se afla in Cornwall, Anglia. Muzeul de vrajitorie din Cornwall a fost deschis in 1951 de neopaganul Cecil Williamson si are cea mai mare colectie de obiecte de vrajitorie si artefacte Wicca.

Vrăji Descântece Și FarmeceUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum