- k a p i t o l a - 2 -

239 31 5
                                    

,, Alesia, môžem vojsť?" ozval sa hlas na druhej strane miestnosti. Zdvihla som hlavu od počítača a pozrela sa na Claya, ktorý stál vo dverách s úsmevom na tvári. Od pokusu ubehla už hodina a aj keď som z celej situácie mimo, práca nepočká. Bola som do nej tak ponorená, že som len prikývla, postavila sa a podišla ku sklenenej tabuli, kde som sa zapozerala na pár vzorcov napísaných na nej. Clay hodil na stôl papiere a postavil sa ku mne.

,, Máš niečo nové?" opýtala som sa ho, pričom som neprestala pozerať sa na moje výpočty, preto som len počula ako si Clay povzdychol. S rukou som si vošla do vlasov a snažila sa nejako prebudiť. Aj keď sme vytvorili niečo nepoznané, má to svoje chyby. Portál sa udrží len niekoľko sekúnd a to je náš najväčší problém. Mala som chuť rozbiť sklo predo mnou, pretože nič mi nevychádzalo. Otočila som sa a namierila si to ku stolu za ktorý som si sadla a do rúk vzala papiere, ktoré doniesol Clay a začala ich jeden po druhom podpisovať.

,, Tiež som ti prišiel pripomenúť, že v zasadačke B máš dvoch uchádzačov do podzemia," šokovane som na neho pozrela, pretože som na to úplne zabudla. Podala som mu podpísané papiere, postavila sa a a vzala som si dve zložky, ktoré boli na okraji stola. Ako som si ich mohla nevšimnúť? Bez pozdravu som vyšla z mojej kancelárie a prešla cez celú chodbu až do zasadačky B, kde ma už hodnú chvíľu čakali dvaja mladí vedci, dievča a chlapec. Ako som kráčala po chodbe, ktorá mala steny zo skla, videla som mnoho ľudí podo mnou, pretože som bola na druhom poschodí, ako pracujú vo svojich laboratóriach.

,, Prepáčte, že meškám, ale zdržala ma práca," otvorila som dvere do zasadačky, kde obaja sedeli na stoličkách za obrovským stolom a pozreli sa na mňa. Sadla som si oproti nim a otvorila si ich zložky, kde bola fotka, meno, osobné údaje a množstvo iných vecí.

,, Takže Trish a Kyle. Ako už vám muselo byť povedané, máte možnosť sa dostať do podzemia, pretože ste vo svojich odboroch preukázali isté ... znalosti," prešla som si ich pohľadom a obaja mali na tvári vážny výraz , ,, ale ak o to nemáte záujem, nemôžem vás prinútiť,"

,, Isteže záujem máme, veď je to podzemie," povedal Kyle a Trish prikývla.

,, Takže ak obaja súhlasíte, podpíšte prosím tento papier," posunula som k ním dva papiere a obaja si ich začali čítať , ,, stručne povedané, ak chcete pracovať v podzemí, musíte držať jazyk za zubami. Keď sa dostanete hore, na svet v podzemí musíte zabudnúť," obaja prikývli a podpísali to. Z hĺboka som sa nadýchla a postavila sa. Zatvorila som dvere do zasadačky, ale ešte pred tým som sa uistila, že vonku nikto nie je.

,, Teraz, keď ste to podpísali, môžem vám povedať čo sa tam dole deje. Od zajtra sa stávate súčasťou vedeckého týmu, ktorý skúma cestovanie v čase cez červie diery," Kyle sa zasmial, pričom Trish mala neustále vážnu tvár.

,, To nie je možné, veď cestovať v čase a k tomu cez trhliny sa nedá," ozval sa Kyle zatiaľ čo Trish sa na mňa pozerala so zdvihnutým obočím.

,, Nám sa podarilo vytvoriť portál, ale vydrží veľmi krátko, takže si myslím, že nejaká šanca tu je," rukami som sa oprela o stôl a pozrela sa na oboch.

,, Ako?" spýtala sa Trish s úžasom vo svojom hlase.

,, Jednoducho, tmavá energia," keď som na nich videla, že to nechápu, povzdychla som si a odstrčila sa od stola.

,, Všetci vieme, že existujú červie diery, ktoré sú menšie ako atómy a nachádzajú sa v takzvanej kvantovej pene. Tieto diery sú trhliny, záhyby, póry, nazvite si ich ako chcete, mostíkmi v časopriestore. Spájajú dve rôzne miesta v dvoch rôznych časoch, ale sú také malé, že cez nich nič neprejde a vydržia len zlomok sekundy, potom miznú. Nám sa však podarilo ich zväčšiť, ale doba trvania, kedy existujú, je len pár sekúnd. Prvý problém máme z polovice vyriešený.

Pomocou tmavej energie, ktorá rozpína vesmír. Tmavá energia vznikla pri veľkom tresku a nám sa ho podarilo vyrobiť znovu, ale vo veľmi, veľmi malom rozmere. Vytvorila som technológiu, ktorá predbehla dobu. V malej krabičke, ktorú máme v podzemí sa nachádza singularita, čo znamená, že čas a priestor v krabičke je bezpredmetný, nedá sa zmerať, ale hustota a tlak majú obrovskú hodnotu. Vlastne tá malá krabička je náš nový začiatok vesmíru, naozaj veľmi malého vesmíru. Stačí, aby sme trošku zmenili hustotu alebo tlak a bum máme tu nový vesmír, kde je tmavá energia. Nový vesmír pomocou tmavej energie sa začne rozpínať cez krabičku a ak nájde práve existujúcu červiu dieru, tmavá energia sa scvrkne a začne sa sústrediť na červiu dieru, pričom sa diera začne rozpínať.

Tu máme ďalší problém, pretože čím ďalej je tmavá energia od stredu malého vesmíru, začne slabnúť a energia, ktorá sa snaží zmenšiť červiu dieru začne rásť a nakoniec sa jej podarí zničiť ju. Preto sa červia diera drží najviac pár sekúnd. A tým, že zanikla tmavá energia, zanikne aj malý vesmír a tak ho môžme vytvoriť znovu.

Na to, aby červia energia mohla dlhšie vydržať potrebujeme Casimírovu energiu, ktorá je schopná udržať dieru dostatočne dlho, ale nevieme kde ju máme hľadať. Práve na to sme povolali práve vás. Možno o tom ešte neviete, ale máte dostatočné schopnosti nájsť túto energiu spoločne s nami, ak sa na to dáte. Ale ak nie, je množstvo iných druhov projektov tam dole, kde by som vám našla využitie," Trish a Kyle sa na mňa pozerali s otvorenými ústami a nedokázali povedať jediné slovo. Pozreli sa jeden na druhého a obaja prikývli.

,, S-samozrejme, že sa na to dáme. Je úžasné čo ste dokázali pani Regan," povedala Trish a usmiala sa.

,, Prosím už žiadne oslovenie pani Regan nechcem počuť. Nenávidím ho. Odteraz som pre vás len Alesia,"



Ahojte moji drahí čitatelia. Najskôr sa vám chcem ospravedlniť za takúto krátku časť, ale chcela som v nej vysvetliť všetko ohľadom cestovania. Snažila som sa vybrať poznatky, ktoré sú overené a aj keď mnohé spolu nesúvisí, v hlave som si to dala takto dokopy. Dúfam, že som to vysvetlila dostatočne jasne :)

Zaujíma ma váš názor na Alesiu? Aké máte z nej pocity a hlavne aké má vlastnosti. Chcem vedieť váš osobný názor.

Dúfam, že sa vám táto časť páčila, takže sa teším na komentáre a hlasy :)

Majte sa




time travel [sk]Where stories live. Discover now