Dopisy jsou tu!

8.7K 431 47
                                    

8. srpna 1992

Asi týden jsem nic nenapsala, ale to protože, moc nebylo co psát. Dneska nám ale přišly dopisy z Bradavic! Jupí!
Vlastně se to stalo asi takhle: Bylo nádherný ráno, tak jsem se hned po vzbuzení oblékla a šla dolů. Mamka zrovna připravovala snídani. Když si mě všimla, s úsměvem mi podala nažloutlou obálku. ,,Tak tady máš svůj první dopis z Bradavic. Hned jsem roztrhla obálku.

ŠKOLA ČAR A KOUZEL V BRADAVICÍCH

Ředitel: Albus Brumbál
(nositel Merlinova řádu první třídy
Nejvyšší divotvorce,
Nejhlavnější hlavoun,
Mezinárodní sdružení kouzel-
níků)

Vážená slečno Weasleyová,
s potěšením Vám oznamujeme, že ve Škole čar a kouzel v Bradavicích počítáme se studijním místem pro Vás.

V příloze Vám zasíláme seznam všech potřebných knih a vybavení.

Školní rok začíná 1. září. Očekáváme Vaši sovu nejpozději 15. srpna.

Se srdečným pozdravem

Minerva McGonagallová
Minerva McGonagallová
zástupkyně ředitele


Byla jsem nadšená! Konečně! Pak tam byl ještě nějaký nudný seznam učebnic a jak by řekl správný Weasley, seznamy čtou jen lidi, který nemaj co na práci. A já měla práce dost! Se snídaní...
Okamžitě jsem se pustila do ovesné kaše. Byla by to příjemná snídaně bez bratrů a pohrom (což vy holky co máte bráchy, dobře víte že je to to samé), kdyby ty dva nesešli dolů. Pořád ještě jsem si tak nějak nezvykla, že u nás Harry v podstatě bydlí. Vešel do kuchyně, se spokojeným úsměvem. Miska v tu chvíli byla na zemi. Vůbec nevím proč se mi tohle v jeho blízkosti stává. Vrhla jsem se pod stůl a misku sebrala. Cítila jsem jak rudnu. Alespoň, že předstíral že si toho nevšiml. I když tak jsem si spíš připadala ještě poníženěji. Mamka podala klukům obálky. Podle toho co říkali, mají mít kluci samé knihy od jistého Zlatoslava Lockharta, údajně úžasného člověka, jehož knihám mamka úplně propadla.
,,Takže si máš taky opatřit všechny Lockhartovi knihy!" řekl Fred, který si četl Harryho seznam. Ten sebou nepatrně trhl, Fred pokračoval. ,,Ten nový učitel obrany proti černé magii musí být nějaký nadšenec - jestli to nakonec nebude čarodějka." V tu chvíli si všiml mamčina pohledu takže radši pečlivě mazal chleba. ,,Nic levného to nebude," utrousil George. ,,Lockhartovy knihy jsou fakt drahý..." ,,Nějak si už poradíme, " řekla trochu ustaraným tónem mamka. ,,Počítám, že pro Ginny seženeme spoustu věcí z druhé ruky." Je pravda, že na mém seznamu žádné Lockhartovy učebnice nebyly. ,,Cože, ty už letos jedeš do Bradavic?" zeptal se možná aš moc překvapeně Harry. Přikývla jsem už zase jsem rudla! A co hůř? Trapas č. 2): lokty v máselničce.

deník Ginny WeasleyovéWhere stories live. Discover now