Ronův nejlepší kámoš

10.2K 489 49
                                    

31. července 1992

Začala jsem svůj deníček psát na narozeniny Harryho Pottera. Asi si říkáš, že jím jsem posedlá, ale to není vůbec pravda. Ano, jsem do něj zakoukaná, ale to vůbec neznamená, že bych byla posedlá.
Dneska se vlastně ani nic zvláštního nestalo. Mamka pořád mluví o tom, že by měl někdo odtrpaslíkovat zahradu, ale nikomu se do toho nechce. Moji bratři jsou líní a já bych to klidně udělala, ale nikdo mě k tomu nechce pustit. :-( Ron si pořád stěžuje, že mu Harry neodepisuje na dopisy. ,,Asi si našel lepšího kamaráda, protože už to s takovým otravou nemohl vydržet!" vyjela jsem na něj dneska při obědě. Jemu klasicky zrudly uši a nasadil ten svůj nabubřelý výraz.

1. srpna 1992

Ó můj bože! Harry je tady! Bráchové (R, F a G) ho v noci přivezli tátovým očarovaným létajícím autem, protože Dursleyovi (Harryho náhradní rodina v podobě jeho strýčka, tety a bratránka) na něho byli moc zlí! Já jsem se před ním samozřejmě totálně ztrapnila. Bohužel jsem nezískala ještě ani jeden jeho vlas, ale to brzo napravím a nalepím si ho sem :-)
Naštěstí vůbec nikdo neví, že se mi Harry líbí. Nikomu jsem to neřekla! Dokonce ani mamce!
Dneska s klukama odtrpaslíkovával tu zahradu a vypadal u toho nádherně!
Tatínek měl noční směnu a byl hodně unavený. Po rozhovoru s ním, šel Harry s Ronem do Ronova pokoje. Sledovala jsem Harryho škvírkou mezi dveřmi, jenže si mě všimnul, takže jsem rychle zavřela. Zajímalo by mě, jak přežiju měsíc vedle Harryho. Už aby začal školní rok!

deník Ginny WeasleyovéWhere stories live. Discover now