Ve o günden sonra

42 1 1
                                    


1993 yılını araştırmaya karar verdim. Gencer denilen adam yaşıyor muydu? Yoksa bu Sırlar isimli hikaye gerçekten 1950'lerde mi yazılmıştı? Hayret verici biçimde 90'lı yılları tahmin eden McQueen gerçekten var mıydı?

Ve o günden sonra 1953'teki olayları inceledim. Şehirde garip ölümler, yeşil ışık hakkında söylentiler için gazetelere baktım. McQueen diye biri var mı diye gazetenin sayfalarını kütüphanede inceledim. Ve doğru olan McQueen'in yaşadığı idi, ancak makale tarihinde başka bir yazı vardı

.

-Yani hiç var olmamış gibi..

.

Sonra 1993'te Gencer isimli programcının izini sürdüm, bu ilginçti. McQueen gerçekse Gencer olmamalıydı. Eğer Gencer gerçek ise McQueen bir film kahramanı olmalıydı. Biraz daha düşününce cevabı buldum. McQueen o filmin çekilmesi için uğraşmıştı, yani ikisi de gerçek payı olan kişilerdi. Ne yazık ki McQueen, fazla ipucu veremezdi, Gencer'in adı bile yanlış olmalıydı. yani elimde sadece McQueen, köşe yazısı ve bir film olabilirdi. Canım sıkıldı, kütüphaneden evin yolunu tuttum.

Ve o günden sonra şehirde yeşil bir ışığın görüldüğü, ölümlerin başladığını haberlerde duyacaktım. Sanki pandoranın kutusu açılmıştı ve bunun o zarfı açıp öyküyü okumam ile ilgisi olmalıydı. Aklıma birşey gelmiyordu, suçluluk hissetmesem de bu olayı Ada'ya sormaya karar verecektim. Boşluğa konuştum:

-Ada, neler oluyor bu yeşil renkli ışık hakkında bir şey söyleyebilir misin, öyküyü sen de okudun ilgisi olabilir mi?

-Basit nano teknoloji, diye kısa bir cevap verdi.

-Yani bize savaş açtılar öyle mi?

-Tam olarak bu doğru,,,, belki de günlüğü son eklentiler ile mühürlemelisin.

Yapılması gereken buydu. Yeşil ışık herkesi öldürmeden bunu yapacaktım. Günlük mühürlenip askeri üstlerden birindeki kasalara kaldırıldı. Ve evet ölümler durmuştu. Bu sırrı diğerlerinin yaptığı gibi saklayarak güvende olmamızı sağlamıştım.

Ve O günden sonra Ada dışında hiçbir varlık ile yeşil renkli ışık hakkında konuşmadım.

No Plan - Terminator Salvation OST  


-Son-


Yapay Zeka GünlükleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin