Kapittel 4 - flyttebilene

96 11 8
                                    

10:02 Søn 30. Aug 2015

Julie så på siden litt til.

"Julie?" Ropte mamma opp til rommet til Julie, "Det er frokost!"

"Kommer!" Ropte Julie tilbake og la fra seg boken. Hun låste boken og begynte å bevege seg mot den lukkede luken. Mamma må lukket den i går kveld. Julie klarer å åpne den og stigen sklir fort ned. Hun begynner å klatre ned stigen. Hun tar et par skritt før hun tråkker skikkelig ned på trinnet. Hun klatrer ned og løper ned trappen. Hun hopper over det siste trinnet og slenger seg rundt rekkverket. Hun kjenner lukten av egg og bacon fylle rommet. Julie satt seg ved et gammelt bord av tre. Hun så på mamma mens hun la baconet på bordet. Julie fikk speilegg på loff. Hun tok baconet på egget og begynte å skjære.

"Gikk det greit på loftet?" Spurte mamma.

"Ja, det var faktisk ganske fint der," sa hun ærlig og spiste litt egg.

"Fant du noe der?" Spurte mamma. Det var et godt spørsmål. Hva skulle hun svare. Skal hun si at hun fant en bok om havfruer liksom? Julie tenkte på det mens hun skjærte i eggplommen sånn at den rant ut over hele talerkenen.

"Det var noen esker i hjørnet, men det var ikke noe særlig i dem." Lyver hun og slapper bacon i munnen med en gang.

"Men det var et fint halskjedet. Jeg har ikke sett det før." Sier mamma og så på nøkkelen som hang rundt halsen på Julie. Julie svelget.

"Åh, jeg glemte det. Det var i esken og jeg syntes det så fint ut." Sa Julie og så på nøkkelen.

"Greit. Jeg hadde bare ikke sett den før." Sa mamma.

"Når kommer flyttebilene?" Spurte Julie.

"Klokken 12," sa mamma.

"Greit." Sa Julie og fortsatte med spisingen sin. Etter hun hadde spist løp hun på badet og sminket seg. Hun var ikke så flink til å sminke seg. Hun splittet egentlig bare på seg all sminken og sjekket om det så greit ut. Etterpå trengte hun ikke å skifte fordi hun aldri tok av seg klærne i første omgang. Hun løp opp på loftet igjen og satt seg i vinduet. Hun fant frem havfrue boken og låste den opp. Hun leste side 2 av boka;

Jeg skjønner fortsatt ikke den halen jeg så. Kanskje var det bare noe jeg innbilte meg, men jeg fikk litt ekstra håp i dag fordi jeg så et stort blått skjell fra en fiske-aktig skapning. Det glinser holografisk. Jeg limer det inn her.

Julie likte å lese i boken, selv om hun visste det var bare tull. Kanskje hun ville ned til stranden en gang? Hun så ut av vinduet. Trærne sto litt stillere nå enn isted. I morgen var første skole dag. Litt rart å tenke på egentlig.

11:58

Julie hadde gjort litt forskjellig mens hun ventet på at flyttebilene skulle komme, men mest av alt leste hun i boka hun hadde med seg hjemmefra. Hun satt i vinduet, som hun nå pleide. Hun hørte plutselig et brøl komme utenfra, flyttebilen! Hun løper ned, tråkker nesten feil, men kommer seg fort ned. Hun kom tumblene ned trappen. Mamma stod i døra og var på vei ut. Hun pratet med en mann med grått hår. Han hadde røde klær, samme farge som flyttebilen. Han kom med noen menn og fikk dem til å bære opp noen ting. Mamma og Julie hjalp også til, og resten av dagen ble bare dem pakke ut å flytte rundt på ting.

19:23

Julie lå i sengen sin, som nå hadde et tingeling laken. Hun visste ikke hvorfor hun hadde det, hun likte ikke akkurat tingeling så mye, men hun har vel bare alltid hatt det. Hun leser den tredje siden i boken. Hun har bestemt seg for å lese en side hver morgen og en side hver natt. Hun leser den krøllete skriften:

Det skjedde ingen ting i dag, men jeg dro til biblioteket og lette etter bøker om havfrue mytologi. Det er flere funn om dem, men ingen konkrete bevis. Jeg blir nødt til å undersøke litt mer.

Hva syntes dere? Si hva dere syntes i kommen!


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 16, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Trinas tapte dagbokWhere stories live. Discover now