AO-3

8.1K 323 54
                                    

Multimedya ; Nefes'in kıyafeti

Yaz yağmuru yağan bir sabah ve heyecanlı bir ben.

Bugün çok heyecanlı kalktım yataktan ki heyecandan alarm çalmadan kalkmışım. Evet evet sabah  alarmı 5 dk ertelemeli 8 defa kuran ben bu sabah alarmsız uyandım. Bunun için kendimi tebrik ediyorum ve kendime söz veriyorum. Bugünü sağ salim atlatırsam bir pastaneye kendimi atacağım ve yiyebileceğim kadar çok çikolatalı şeyler yiyeceğim. Zaten bu zamana kadar hiç kiloma ya da kalorilere dikkat eden bir yapım olmamıştı. Metabolizmam hızlı sanırım çünkü 51 kiloyum kaç yıldır. Bu iyi birsey tabi bir de kalori hesabıyla uğrasamam. Ben üşengeç bir insanım nokta.

"Zeynep, hadi kalk !"

Zeynep'den gelen mırıltılarla onun daha uyanacak gibi olmadığını anladım ve yanına gittim.

" Alekta movik movik! "
"Telgrafın tellerine kuşlar mı konaaar "
" Angara'nın bağları da büklüm büklüm yolları! " kulağını dibinde anırmamla Zeynep yataktan bir hışım kalkmıştı.

"Napiyosun Nefes yaa ?!"

"Nasılmış ?"

"Ne nasılmış ?"

"Sabah sabah tepende şarkı söyleyen biri nasılmış diyoruuum!!!"

"A şey tamam tamam haklıymışsın   cidden çok kötüymüş. Birde ben bu şarkıları mi söyledim cidden ya ıyk. İçime Mahmut Tuncer kaçmış gibi valla lan haklısın."

"Neyse boş yapma da hadi kalk hazırlan. Bugün okulumun ilk günü yaa çok heyecanlıyım Zeynep. Ne giysem acaba. İlk günden forma mı giysem ? Çanta götüriyim mi peki ha ? Off napıcam ben şimdi ? ......"

Ben kendimi kaptırmış giderken lafımı Zeynep kesti. "Kızım sen mal mısın? Harbiden diyorum bak ama. Ne o ilk günden forma mı giycem , çanta mı götürcem ? Gören de ortaokula gidiyor sanıcak ya. Aslında evet ben de çok ikilemde kalırdım bu konuda hem de her yıl..... mazide kalan günler acıttı şuan yanlız... "

Zeynep'in bu dediklerine beni de aldı bir gülme krizi , tabi Zeynep durur mu o da benim gülüşüme gülmeye başladı.

"Ay yeter ! Sabah sabah ne bu ses ? Neye gülüyorsunuz siz bakiyim ? Hem daha hazırlanmadınız mı siz ? Kızım senin okulun bugün başlamıyor mu ? Ay deliricem vallahi deliricem . Benim sizinle işim var !"

Hafize teyzenin odaya ani girişi ve 'u' dönüşü yapıp direk geri çıkması üzerine ikimizde şaşkınlıkla kapıya bakakalmıştık. Resmen saydırdı ve ardında 2 mal gibi kalmış kız bırakıp gitti.

Zeynep'i zor zahmet yataktan kaldırmayı başardıktan sonra dolabımın karşısına geçtim. Bugün sıcaktı fakat yaz yağmuru vardı. Onun için şort ve bot giydim.(Multide )  Evet işte sonunda o hep gördüğüm tumblr daki kızlar gibi şort ve bot giyiyordum. Ben de hiç anlamıyordum. Yani şort giyiyorsa sıcaktır ancak bot giyiyorsa soğuktur mantığından hep bunlar. Demekki böyle giyiliyormuş cidden . Ben de soğukta bile bacak show yapmak için giyiyorlar sanıp onlara çirkin sıfatlar yakıştırıyordum. Günah kasmışım .

İkimizde üzerimizi giyinince mutfağa geçip kahvaltı ettik. Saat 9 olduğu için Sedat amcam ve Hafize Teyzem daha erken uyanıp kahvaltı etmişler zaten. Tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra dışarıya çıktık. Yağmur dinmişti sadece yerlerde ıslaklık kalmıştı. Hemen yola çıktık.

Evet , hayallerim tam karşımda duruyor şuan. Lise 2 de koymuştum kafaya burayı. Onun için bayağı bir asılmıştım derslere. Lise sonunda LYS ve LGS sınavları dışında bu okulun yaptığı özel sınava girmiştim ve kazanmıştım. İlk aşama buydu ve atlatmıştım. İkinci aşama ise fiziksel şeylerdi. Onun için zaten bilgim olduğundan 2 senedir çalışıyordum. Bunların hiçbirinden ailemi haberdar etmedim. Başta korktum açıkçası izin vermezler diye daha sonra ise onların sorunları baş göstermeye başladı. Onun için hiç açmadım konuyu. Aile imzası gereken evrakları , sınav giriş iznimi filan ise; onları bir şekilde oyalayıp , kandırıp imzalatıyordum. Hoş onlar da zaten kendi dertleri ve çevirdikleri işler yüzünden pek ilgilenmiyor ve çoğu şeyi farketmiyorlardı. Bana ihtiyacım olduğunda istediğim kadar parayı verir sonrasında hiç araştırmazlardı. Annem Helin , onkoloji uzmanı.  Babam Kemal ise bir şirketin CEO'su. Yani maddi yönden sıkıntımız yoktu ancak annem ve babam bana karşı yapabileceklerini sadece maddi yönden sandılar. Para sevginin ve ilginin yerini tutmuyor ne yazık ki .

Askeri OkulHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin