Capitolul 2

16 2 0
                                    

Ghost Town ...un oras micut ,plin de secrete intunecate .Un oras in care crimele sunt la ordinea zilei.
Seful postului de politie ,Bob,isi petrecea ziua stand comod in scaunul lui ,infulecand din cand in cand cate o gogoasa glazurata,ignorand disperarea oamenilor care implorau protectie.
Vremea se racea ,toamna era aproape...Vantul purta frunzele de colo colo facand mici furtuni de nisip. Aerul rece iti ardea obrajii si iti usca buzele.
Dwight ,Ankara si Kellin erau colegi inca din scoala primara .Toti 3 erau pasionati de psihologie si adorau misterul si provocarile de aceea au acceptat cu mare bucurie propunerea primarului Thomas de a lua postul de politie la conducere.
Ankara statea pe veranda casei si citea . Dwight si Kellin urmareau un meci de baseball la televizor .Pana aici totul pare perfect normal .Oare asa sa fie ?
Luna enorma si alba ca oasele lumina strazile intunecate ale orasului . Pisicile negre ale batranei doamne Hubert se plimbau pe straduta ingusta nestingherite. Batrana doamna Hubert fusese in tinerete bibliotecara orasului iubita de catre toti locuitorii . Obisnuia sa faca placinte cu caise si sa le dea copiilor din vecini . Nu avea dusmani ,cel putin asa credea ea .
O data cu schimbarea vremii batrana avea dureri reumatice asa ca isi luase medicamentele si voia sa mearga la culcare. Urmeaza coridorul lung pana la camera in care doarmea dupa moartea sotului ei si se intinde peste pervaz ca sa inchida geamul,se facuse frig .
Becul care producea o lumina difuza in camera se sparge iar batrana doamna Hubert tresare .
Cauta pe bajbaite un bec nou si o lanterna . Gaseste becul,dar in schimbul lanternei aprinde o lumanare .Se urca pe un scaunel astfel incat sa ajunga sa monteze becul dar cineva o opreste .
Cum stiu batranii cand le este aproape sfasitul... Spune ironic vocea referindu-se la lumanare .
Batrana Doamna Hubert nu ii vedea fata ,era atat de speriata incat inghetase .Era imbracat intr-o haina neagra lunga si un fel de masca hidoasa care ii ascundea fata ,dupa voce isi daduse seama ca este un barbat dar nu avea idee cine poate fi .
Te rog ,nu imi face rau !iti dau tot ce vrei ,nu mai am mult de trait oricum. Implora batrana
Pentru o secunda imi fusese mila de tine ,dar mi-am adus aminte de vremea in care tie nu ti-a fost mila mine .Eram doar un copil !! Vocea era plina de furie .
Batrana vede cum silueta se indreapta catre lumanare ,rade si o aduce aproape de batrana sufland in fitil .Lumanarea se stinse ,batrana stia ca sunt ultimele ei clipe de viata si trage aer adanc in piept . Un topor ii loveste ceafa doborand-o . Cateva fractiuni de secunda si viata se scurse total din trupul ghemuit al batranei doamne Hubert .
Criminalul disparuse ...
Tot ce a ramas a fost trupul ei intr-o balta de sange alaturi de arma cu care fusese ucisa .Lumina lunii patrundea prin icul ferestrei facand peisajul unul stupefiant .
Acum linistea stapanea intreaga strada , nu se auzeau decat fosnetele stranii specifice orasului acesta misterios .
***

Stuck between love and crimesWhere stories live. Discover now