INSTAGRAM- 9.Kapitola

5K 574 36
                                    

Sklouzl jsem níž a snažil se stát neviditelným, avšak marně.

„Musíme vymyslet, kde budeme zkoušet" prohlásila nadšeně Hermiona a stoupla si na vyvýšené místo, aby získala více autority.

„Co třeba Chroptící chýše?" navrhla Lenka a Ron se hbitě vyhoupl z role nic neříkajícího.

„Jasně! A ještě si jí můžeme vytapetovat samolepkami pavouků" hodil po dotčené Lence poslední nenávistný pohled a zaplul opět na své místo.

,,A komnata nejvyšší potřeby?" zeptala se s nadějí Cho. Všichni znalecky pokývaly hlavou.

„Výborně Cho" jala se slova Hermiona a pohlédla na Nevilla Longbottoma.

„A Nevill jí najde!"

„C-co?!" vykřikl Dean a začal se dusit.

„ON?" promluvil mezi zoufalými pokusy se nadechnout a zběsile měnil barvu.

„Ano Nevill stále něco hledá" objasnila Hemiona a já sklouzl níž v domnění,že mě Hermiona schovaného za stolem a pěti krabicemi nenajde, avšak i ochranná bariéra mě nezachránila před známou větou.

„Že Harry?" Polkl jsem a opatrně koukl na Hemionu, která mě probodávala naléhavým pohledem. Čekala na jediné slovíčko.Ano.

„Víš Hemiono, Nevill často něco hledá, ale" podíval jsem se na Rona,který se pro změnu schovával místo mě a snažil se přehlížet dychtivé pohledy skupinky lidí. „ale jen málokdy to najde"

„Jdeme do hradu!" prskla Hermiona a všichni jí následovali. Samozřejmě,že mlčky a v pravidelném zástupu. Došli jsme právě ve chvíli, kdy Filch zatloukal jednu z cedulí nesoucí další z řady povýšení naší růžové nádhery.

„Myslím, že tyhle hábity jsou naprosto nevyhovující." všichni se ostražitě otočili za hlasem Dolores Umbridgové a Draca, který na svých rukou nesl tíži profesorčiných četných složek.

„Měli by se začít šít v jiné barvě" broukla rozhodně a Malfoy přikývl. „Třeba v růžové!"

„Samozřejmě paní profesorko!" zakřičel Dean a profesorka se k němu nenávistně vrhla.

„Máte nějaký probl-"

„Ale vůbec ne. Jen jsem si představil, jak by taková uniforma vypadala na Dracovi!" objasnil Dean a Draco odhodil složky s jasným úmyslem. Nebelvír bude čítat o jednoho studenta méně.

„Růžové hábity by byly takové hřejivější než ty černé" doplnil Dean hbitě. Raději jsem se otočil a polykal smích. Poslední co jsem zahlédl byl nadšený výraz staré Dolores.

„Připadá vám něco vtipného, pane Pottere?" trhl jsem s sebou a otočil se opět k Umbridgové a Deanovi, který na mě zběsile kýval hlavou. Uvažoval jsem jak co nejlépe vychválit představu Draca Malfoye v růžovém hábitu, který má být dle Deana hřejivý.

„Jen jsem si představil teplého Draca" v tu ránu všichni zmlkli a náměstkyně ministra zůstala stát s otevřenými ústy. Tak zrovna tohle nevyznělo nejlépe. 

Happy Potter a instagram/Zábavná parodieWhere stories live. Discover now