II. De geschiedenis van de Nimfen 01

131 5 0
                                    

De geschiedenis van de Nimfen, en de geschiedenis van dit verhaal, is een lang verhaal dat tot ver terug gaat in het verleden, maar toch is het een verhaal dat het waard is om gelezen te worden of om naar te luisteren, omdat de meesten het allang zijn vergeten.

Nimfen worden vaak verward met Elfen vanwege hun puntige oren, hun prachtige uitstraling en het vaker gebruik van pijl en boog dan een zwaard. Toch zit er wel verschil in.

Het eerste verschil is dat Nimfen het niet leuk vinden als iemand ze een Elf noemt. Nimfen zijn een klein volk, maar wel een trots volk. Een volk dat vecht voor elkaar, waar gelijkheid bovenaan staat en waar nooit een koning op de troon zal zitten.

Verder zijn Nimfen sneller dan Elfen en is hun zicht en gehoor iets beter. Nimfen kunnen zich snel voortbewegen in de bomen en kunnen zich fantastisch camoufleren. Ze zijn ook zeer nauw verbonden met de natuur.

Maar het grootste verschil tussen Nimfen en Elfen is toch het besturen van de elementen, Vuur, Water, Aarde en Lucht.

Nimfen zijn over het algemeen een heel vriendelijk volk. Ze staan open voor andere volkeren en respecteren andermans mening. Het verschil tussen geslachten was er niet bij Nimfen. Mannen en vrouwen waren gelijk. Het was dan ook niet raar als er een man in de keuken stond of een vrouw op jacht ging.

Het uiterlijk van een Nimf had wel veel weg van dat van een Elf, zoals eerder gezegd.

Nimfen zijn slank en hebben een prachtig figuur. Hun gezicht straalt vriendelijkheid uit en in hun ogen staan pretlichtjes. Nimfen zijn altijd in voor een streek die ze bij een ander kunnen uithalen.

Bij hun rechter oog zit een krullerig versiersel dat begint bij de ooghoek. Één krul omhoog en één krul omlaag. Uit de krul die omlaag gaat ontspringen weer nieuwe krullen waarvan een deel onder het oog langs gaat tot halverwege het oog en een deel naar beneden tot halverwege de wang. Elke Nimf heeft een krul die bij zijn of haar eigen persoonlijkheid past.

Het haar van de Nimfen is stijl en komt bij de mannen tot halverwege hun boven arm en bij de vrouwen tot net over hun heupen. De basis kleur van het haar is blond, maar bij sommige Nimfen is de kleur van hun element terug te zien in hun haar net als in hun ogen. . Aan de kleur ogen die de Nimfen hebben, kun je zien welk element ze besturen.

Blauw staat voor Water.

Grijs staat voor Lucht.

Groen staat voor Aarde.

Rood staat voor Vuur.

The avatar of Middle EarthWhere stories live. Discover now